استقامتی گفت: دیابت بیماری مزمنی است که یک عمر با فرد همراه خواهد بود، بنابراین مراقبت دائمی جهت کنترل آن توسط خود بیمار بسیار حائز اهمیت است.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا استقامتی، رئیس هیئت مدیره انجمن دیابت گابریک و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، همزمان با برگزاری وبینار رویکرد‌های بیمارمحور در مدیریت دیابت و چاقی که به همت شرکت نوو نوردیسک پارس با حضور اساتید برجسته غدد درون‌ریز و متابولیسم و تغذیه کشور جهت ارائه راهکار‌های بهبود تبعیت از درمان در این حوزه برگزار شد، اظهار کرد: آموزش‌های پیشگیری و کنترل دیابت باید به صورتی باشد که سبب تغییر رفتار و نگرش در افراد شود و ارائه آموزش‌ها باید بصورت یکنواخت و استاندارد صورت گیرد. دیابت یک بیماری مزمن است که یک عمر با فرد همراه بوده و بنابراین مراقبت دائمی جهت کنترل بیماری، توسط خود بیمار بسیار حائز اهمیت است.

او  با اشاره به اینکه بیمار باید نحوه تزریق انسولین و استفاده از مواد غذایی مناسب را جهت کنترل بیماری خود آموزش ببیند، گفت: اگر بیمار فقط بخواهد بر اساس دستور پزشک عمل کند و خودش جهت کنترل بیماری در کنار پزشک گام برندارد، موفقیت در درمان حاصل نخواهدشد.

 استقامتی در ادامه با اشاره به اینکه کنترل دیابت نیاز به مراقبت دائمی توسط بیمار دارد، افزود: به طور کلی رویکرد در درمان بیماری مزمن دیابت، «بیمارمحوری» است. همچنین درمان دیابت باید توسط تیمی از پزشکان غدد، تغذیه، داخلی، روان‌شناس  انجام گیرد و در درمان بیمار توجه به فرهنگ، سطح سواد اقتصادی و اجتماعی آن نیز مورد توجه قرار گیرد؛ چرا که به‌طور مثال رژیم غذایی در مناطق شمال و جنوب کشور یکسان نیست و تغذیه افراد نیز به طور مثال در استان سیستان و بلوچستان با آذربایجان غربی تفاوت دارد.


بیشتر بخوانید


۵ میلیون نفر در کشور مبتلا به دیابت نوع دو هستند

او ادامه داد: همچنین رژیم غذایی در افراد با سنین مختلف و با وزن‌های متفاوت به هیچ عنوان یکسان نیست و باید شرایط و ابعاد مختلفی در بیمار جهت درمان مورد ارزیابی قرار گیرد؛ بنابراین نمی‌توان یک نسخه واحد برای همه بیماران مبتلا به دیابت داشت و هر بیمار باید از رژیم غذایی مناسب و متناسب با شرایط خود استفاده کند. لذا رویکرد بیمارمحور حائز اهمیت است و بیماران علاوه بر انجام دستورات تیم معالج و پزشک خود باید در جهت درمان خود قدم‌های لازم را برداشته و نقش موثری در درمان ایفا کنند.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآوری کرد: بر اساس بررسی‌های به عمل آمده حدود ۴.۵ تا ۵ میلیون نفر در کشور مبتلا به دیابت نوع دو هستند. در مورد آمار مبتلایان به دیابت نوع یک، آمار دقیقی وجود ندارد، اما برآورد می‌شود که ۱۵۰ هزار تا ۲۰۰ هزار نفر مبتلا به دیابت نوع یک باشند.

 استقامتی با اشاره به اینکه آموزش به بیماران مبتلا به دیابت و همه مردم جهت پیشگیری از ابتلا به این بیماری باید مداوم باشد، گفت: بسیاری از افراد آموزش‌ها را جدی نمی‌گیرند و به نظرم آموزش‌ها باید به صورتی باشد که سبب تغییر رفتار و نگرش در افراد باشد و همچنین آموزش‌ها باید به‌صورت یکسان و استاندارد، ارائه شود و سند ملی استاندارد برای محتوای آموزشی به تدوین برسد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Netherlands
ناشناس
۰۱:۴۰ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
برای قندخون بهترین گیاه
آخرین اخبار