به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، لازانیا غذایی است که حرفهای زیادی برای گفتن دارد. این غذا در حقیقت نوعی پاستا لایه لایه است که هر لایه از آن با مواد گوشتی، سبزیجات، پنیر و سس مخصوص پر میشود. ریشه لازانیا به ایتالیا بر میگردد، اما این غذای خوشمزه در سطح جهانی و بین المللی محبوب همگان بوده و طرفداران زیادی دارد. با وجود مواد اولیه ساده و ترکیب آشنایی که دارد، این غذا طعم شگفت انگیز و منحصر به فردی را خلق میکند که آن را به یک پیشنهاد و انتخاب مناسب در همه جا تبدیل کرده است. لازانیا میتواند ناهار یک روز تعطیل در کنار خانواده باشد یا یک وعده غذایی خوشمزه در رستوران. لازانیا مجلسی هم برای مراسمها و یک پذیرایی عالی از مهمانها عالی است. غذایی است که طعم دلپذیر آن هیچ گاه تکراری نخواهد شد و محبوب همه افراد از بچهها گرفته تا پیر و جوان است، به همین خاطر هم عده زیادی مایل هستند نکات لازانیا و طرز پخت آن را بدانند.
انتخاب مواد میانی لازانیا، یکی از مواردی ست که به سلیقه و ذائقه هر فرد بستگی دارد. میتوان آن را با گوشت چرخ کرده، با مرغ و یا حتی بدون گوشت و با انواع سبزیجات تهیه کرد. لازانیای گوشت چرخ کرده یکی از معمول و رایجترین روشهای تهیه یک لازانیا خوشمزه میباشد. همچنین با کمی ذوق و خلاقیت میتوان تنوعی در شکل ظاهری این غذا ایجاد کرد. برای مثال لازانیا رولی یا لازانیا لقمهای از متفاوتترین روشهای پخت لازانیا، میباشند که میتوان از این شکل، به عنوان فینگر فود هم استفاده کرد.
تمام حرفها پیرامون لازانیا و محبوب بودن آن گفته شد، اما سوال این است:
چطور لازانیا را به خوبی درست کنیم؟
نکات لازانیا
خوشمزه شدن هر غذا از جمله لازانیا، در گرو رعایت نکاتی است که در عین سادگی، مهم و تاثیر گذار است. در این مطلب قصد داریم؛ نکات طلایی پخت لازانیا و فوت و فنهای خوشمزهتر شدن لازانیا را به طور کامل و مرحله به مرحله شرح دهیم.
برای تهیه یک لازانیای خوشمزه باید بخشهای مختلف آن را در نظر بگیرید. ورقههای لازانیا، مواد میانی لازانیا، ادویه مخصوص لازانیا، سس مخصوص لازانیا (یا همان سس بشامل)، پنیر لازانیا، نحوه پخت و سرو کردن لازانیا همه و همه دارای نکات مهمی هستند که باید به آنها توجه داشته باشید. در زیر نکات طلایی پخت لازانیا را به طور خلاصه و چکیده بخوانید:
۱۰ نکته طلایی در پخت لازانیا
تا حد امکان مواد میانی لازانیا را با کمترین مقدار روغن تهیه کنید. همچنین اگر از گوشت چرخ کرده استفاده میکنید، گوشت بدون چربی و یا کم چربی را انتخاب کنید.
پیازی که در تهیه مواد میانی لازانیا به کار میرود، بایستی خیلی ریز خرد شود (می توانید پیاز را رنده کنید).
اگر در مواد میانی لازانیا از رب استفاده میکنید، مقدار آن کم باشد. همچنین همراه آن چند قاشق آب اضافه کنید.
لازانیا را در ظرف نچسب (پیرکس) تهیه کنید. کف و دیوارههای ظرف بایستی با کره یا روغن چرب شده و با سس بشامل پوشش داده شود.
روی هر ورق لازانیا، مقدار نازک و کمی مواد گوشتی یا سبزیجات قرار دهید. سپس مقدار کمی پنیر روی هر لایه بریزید.
وقتی لایهها تمام شد، روی آخرین لایه لازانیا را با سس سفید مخصوص (سس بشامل) و پنیر فراوان کاملا پوشش دهید.
قبل از قرار دادن لازانیا در فر، مقداری آب روی سطح آن اسپری کنید (باعث میشود لازانیای شما خشک نشود).
یک ظرف پیرکس را پر از آب کنید و همراه با آن درون فر قرار دهید (این ترفند مانع از خشک شدن لازانیای شما میشود).
در انتهای پخت، ۲ الی ۳ دقیقه فر را روی حالت گریل قرار داده تا روی لازانیای شما طلایی و خوش رنگ شود.
وقتی لازانیا را از فر خارج کردید، برای ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا حرارت آن بیفتد و کمی خنک شود، سپس برش داده و سرو کنید (در صورتی که بلافاصله و داغ برش دهید از هم میپاشد).
تفاوت بین لازانیای خشک و لازانیای پیش پخت
هنگام خرید لازانیا، میتوانید لازانیای خشک و یا لازانیای پیش پخت را انتخاب کنید. نحوه پخت لازانیای خشک که روی بسته بندی نوشته شده است و باید آن را در ظرفی حاوی آب، نمک و روغن بجوشانید. اما پس از زمان جوشیدن، ورقههای لازانیا را حتما باید با آب سرد آبکشی کرده و سپس روی پارچه تمیز و یا حوله قرار دهید تا آب آنها کاملا گرفته شود. اما لازانیای پیش پخت نیازی به جوشاندن ندارد. فقط کافی ست پیش از مصرف آنها را چند دقیقه در آب ولرم قرار دهید تا نرم و قابل استفاده شوند.
نکتهای در مورد مصرف روغن و رب در لازانیا
هنگام طبخ مواد میانی لازانیا، سعی کنید کمترین مقدار روغن را مصرف کنید. اگر مواد بیش از حد چرب باشند، چربی بعد از پخت دور ظرف دیده میشود و غذای شما در نهایت شکل خوبی نخواهد داشت. در مواد میانی لازانیا میتوانید سس گوجه و یا رب گوجه فرنگی اضافه کنید. اما در صورت استفاده از رب گوجه فرنگی، بسته به میزان موادتان چند قاشق آب هم اضافه کنید.
نکتهای در مورد ظرف لازانیا
این غذا را باید در ظروف نچسب مانند پیرکس تهیه کنید. پیش از چیدن ورقه و لایههای لازانیا، کف ظرف مورد نظر و دیوارههای آن را خوب با کره چرب کرده، سپس با کمک برس مخصوص کف و دیوارههای ظرف را خوب و کامل آغشته به سس بشامل کنید. این روش کمک میکند تا کنارههای لازانیای شما خشک نشود.
نکات چیدن لایههای لازانیا روی هم
مراحل چیدن لایههای لازانیا، یکی از مهمترین بخشهای تهیه این غذا میباشد. همان طور که گفتیم کف و دیوارههای ظرف مورد نظر باید به طور کامل چرب شده و با سس بشامل به خوبی پوشش بگیرد. سپس میتوانید شروع به چیدن ورقههای لازانیا کنید. به این صورت که در لایه اول ابتدا ورقه لازانیا قرار دهید. روی ورقهها را کمی سس بشامل بزنید، بعد کمی پنیر، سپس مواد میانی لازانیا. از ادویه مخصوص لازانیا، به همراه آویشن روی مواد بپاشید. در آخر مجددا کمی پنیر روی مواد بریزید. لایههای بعدی را به همین ترتیب بچینید. (تعداد لایه و ورقهها بسته به میزان مواد و نفرات میباشد) پس از چیدن تمام لایه ها، روی لایه آخر را سس بشامل ریخته با پنیر کامل پوشش دهید. در این مرحله لازانیای شما آماده قرار گرفتن در فر میباشد. توجه داشته باشید که هر مرحله ادویه مخصوص و آویشن را حتما اضافه کنید. همچنین ریختن سس بشامل روی لایه آخر کمک میکند تا سطح لازانیا خشک نشود و در نتیجه بافت خوبی داشته باشد. ظرف را درون فر که آن را از قبل گرم نموده اید بگذارید. پس از اتمام پخت، برای ۲ الی ۳ دقیقه روی حالت گریل قرار داده تا روی لازانیا طلایی و خوش رنگ شود.
نکات پخت لازانیا بدون فر
همچنین میتوانید لازانیا بدون فر را به راحتی تهیه کنید. برای این منظور از تابه دو طرفه استفاده کنید. کف تابه را چرب کرده، سس بشامل بزنید. برای نچسبیدن لازانیا، میتوانید یک ردیف سیب زمینی ورقهای کف تابه بچینید. تابه را روی شعله پخش کن و با حرارت کم قرار داده تا لازانیا کامل پخته شود. لازانیا در فر دست ساز و روی گاز نیز به راحتی تهیه میشود. پخت لازانیا بدون فر بسیار ساده و عالی میباشد و تنها روی لازانیا طلایی نمیشود.
نکات سرو لازانیا
پس از پخت لازانیا، اجازه دهید برای مدت ۱۰ دقیقه لازانیای شما از داغی بیافتد و سپس برش بزنید. اگر بلافاصله و در هنگام داغی فراوان برش بزنید، لازانیا از هم میپاشد و بافت آن نامنظم میشود.
نکات سس لازانیا
همان طور که میدانید سس بشامل یکی از اجزای اصلی لازانیا میباشد. اما در دستورهای متنوع و جدید، استفاده از پنیر ریکوتا (پنیری شبیه به پنیر محلی ایرانی) به جای سس بشامل پیشنهاد میشود. این پنیر را میتوانید از هایپر مارکتها تهیه کنید.
برای اینکه پنیر حالت چسبندگی بیشتری داشته و بافت بهتری را ایجاد کند؛ میتوانید مقدار برابر پنیر پارمسان و موزارلا را با یک عدد تخم مرغ و مقدار کمی نمک مخلوط کرده و در هر لایه آن را به کار ببرید.
لازانیا این غذای خوشمزه و محبوب را به سبکهای گوناگون و متنوعی میتوان تهیه کرد. لازانیای گوشت چرخ کرده یکی از خوش طعمترین انواع لازانیا میباشد. همچنین شما میتوانید لازانیا با مرغ فیلهای را به عنوان یک ترکیب جدید تهیه و امتحان کنید. اگر شما گیاهخوار هستید میتوانید لازانیای بدون گوشت طبخ کنید. ما به شما لازانیا سبزیجات مانند لازانیا بادمجان، لازانیای قارچ و اسفناج و… را پیشنهاد میکنیم. لازانیای لقمهای نیز سبک جدید و خاصی از لازانیا میباشد که به عنوان فینگر فود، انتخاب مناسبی برای سرو کردن در مهمانیها میباشد.
اما راز خوشمزه شدن هر سبک و گونه لازانیای خوشمزه، این محبوب همگان، رعایت نکات کلیدی و مهمی ست که در نحوه آماده سازی و پخت آن نقش به سزایی دارند. ایران کوک سعی دارد به روزترین و جذابترین دستورهای غذایی را برای شما ارائه کند. تیم ما معتقد است انتهایی برای هنر شیرین آشپزی وجود ندارد. کافی ست اصول و نکات را رعایت کرده و عشق را چاشنی غذاهایتان کنید.
منبع: ایران کوک
انتهای پیام/