به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، همایش ملی «فتحالفتوح» تربیت تمدنی در گام دوم انقلاب اسلامی با زمینه الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت به همت پژوهشکده و اندیشکده تمدنسازی آرکا و با مشارکت و همراهی جهاددانشگاهی فارس و برخی از دانشگاههای این استان برگزار میشود.
نائب رئیس پژوهشکده و اندیشکده تمدنسازی آرکا با اعلام فراخوان همایش علمی «فتحالفتوح» تربیت تمدنی در گام دوم انقلاب اسلامی با زمینه الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت از تمام پژوهشگران این عرصه برای شرکت در این همایش دعوت کرد.
مرتضی جعفرزاده افزود: در برگزاری این جشنواره نهادهای علمی و دانشگاههایی نظیر جهاددانشگاهی فارس، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه فنی و حرفهای، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه شیراز و غیره ما را همراهی میکنند.
او با بیان اینکه این همایش در ۸ محور برگزار میشود، بیان کرد: محور اول در خصوص تربیت تمدنی است که شامل زیرشاخههای معیارهای جهانیسازی تربیت انسان (انتخاب محور به عهده مؤلف)، معیارهای جهانی شدن تربیت انسان(اسلامی و غربی)، تأثیرات قیام ۱۵ خرداد در تربیت انسان پدید آورنده انقلاب جهانی ۲۲ بهمن ۵۷، تعامل هنری و فضای سایبر یا مراحل ۵ گانه انقلاب اسلامی در تربیت انسان تمدنی است.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: محور دوم نیز در بخش نقش روانشناسی و حقوق در تربیت شامل زیرشاخههای شاخصهای روان شناسی در تربیت انسان تمدنی (روانشناسی محیطی)، نقش جهانیسازی حقوق بشر و امنیت در تربیت انسان تمدنی، نقش روان شناسب سیاسب در تربیت انسان تمدنی (نخبگان/عموم) و الگوی تفکر ایرانی-اسلامی و تاثیر آن در تربیت نیروی جوان مؤمن انقلابی است.
او، محور سوم را در بخش تربیت فنی و حرفهای در راستای تولید محصول اعلام کرد و گفت: این محور شامل زیرشاخههای فلسفه تربیت فنی و حرفهای (اسلامگرا و غربگرا)، روششناسی و نقش آموزش فنی و حرفهای در تربیت انسان تولیدگر، نقش و تأثیر معماری و شهرسازی در تربیت انسان تمدنی و نقش مهندسی برق و الکترونیک بر سرعت تربیت انسان تمدنی است.
جعفرزاده همچنین زیرشاخههای محور چهارم را که در بخش تربیت بدنی و انسان تمدنی انتخاب شده است، برشمرد و گفت: نقش صنعت تغذیه در شکلگیری اقتدار تمدنی و تربیت انسان تمدنی، تعامل تربیت بدنی و تغذیه سالم در تربیت و سلامت انسان تمدنی(کرونا و پساکرونا) و جریانشناسی تولید رشتههای ورزشی جدید و بررسی تأثیر آنها در تربیت انسان از جمله زیرشاخههای این محور هستند.
مدرس دورههای سواد رسانهای فارس بیان کرد: محور ۵ این همایش نیز در بخش نقش شیوههای آموزش و تعلیم در تربیت تمدنی شامل زیرشاخههای جایگاه تحول سند بنیادین آموزش و پرورش در تربیت تمدنی، جریانشناسی آموزش در سیستم آموزشی تمدنهای مختلف جهان (آموزش و پرورش)، بررسی الگوهای آموزشی ایرانی-اسلامی و نقش آنها در تربیت انسان ایرانی، بررسی نقش فضای مجازی بر آموزش و تربیت انسان تمدنی(کرونا و پسا کرونا) انتخاب شده است.
جعفرزاده، محور ۶ همایش در بخش گفتمانسازی و تربیت انسان تمدنی اعلام کرد و گفت: این محور نیز شامل زیرشاخههای جریانشناسی گفتمانسازی از منظر مقام معظم رهبری در تربیت تمدنی، نقش رسانه ملی و اتسانی در تربیت انسان تمدنی، جریانشناسی گفتمانسازی تمدن غرب و تأثیر آن در تربیت تمدنی، روششناسی گفتمانسازی رسانهای ـ هنری (با تأکید بر شعر، رمان، فیلم و انیمشین) است.
او، محور هفتم این همایش در بخش دین و معنویت برشمرد و گفت: این محور در بخش نقش دین، معنویت، جهاد فی سبیلالله در تربیت انسان تمدنی و شامل زیرشاخههای بررسی تأثیر نهادهای دعا و زیارت در تربیت تمدنی ـ اسلامی(مسجد و راهیاننور)، بررسی تأثیر نهادهای دعا در غرب و شرق و تأثیر آنها در تربیت تمدنی، نقش تقریب مذاهب در تربیت انسان تمدنی و جایگاه دفاع مقدس و جبهه مقاومت در تربیت انسان تمدنی یا تأثیر بالعکس انتخاب شده است.
نائب رئیس اندیشکده آرکا ادامه داد: آخرین محور این همایش در بخش نقش اقتصاد و انرژی در تربیت انسان تمدنی انتخاب شده است که شامل زیر شاخههای نقش انرژیهای تبدیلپذیر و بهینهسازی مصرف در تربیت انسان تمدنی، بررسی الگوی تعلیم و تربیت اقتصادی و تعریف جدید از انسان اقتصادی، نقش اقتصاد، بورس و فرابورس در جهانیسازی تربیت انسان تمدنی است.
او در ادامه هدف از اجرای این همایش را رسیدن به همافزایی علمی و عملی سراسری برای گرهگشایی در موضوع تعلیم و تربیت دانست و گفت: ایجاد جوشش فکری در عرصه تعلیم و تربیت، رفع نیازهای روز تربیتی با توجه به وضعیت کرونا، تولید بانک ایده با استفاده از افکار متنوع پژوهشگران و ایجاد فضای رقابت و تضارب آراء بین اندیشهها و راهکارهای مختلف از دیگر اهداف برگزاری این همایش هستند.
جعفرزاده با بیان اینکه پژوهشگران تا نیمه اول شهریورماه سال جاری مهلت ارسال چکیده مقاله خود را به دبیرخانه همایش دارند، گفت: مهلت ارسال اصل مقاله نیز نیمه دوم مهرماه سال جاری انتخاب شده است.
این مدرس دانشگاه بیان کرد: علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با شمارههای ۰۹۹۱۷۷۳۷۶۸۱ و ۰۹۹۱۷۷۳۷۶۸۲ تماس حاصل کنند ضمن اینکه دبیرخانه همایش در شیراز، میدان دانشجو، پژوهشکده و اندیشکده تمدنسازی آرکا واقع شده است.
انتهای پیام/