به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی وزیر بهداشت و درمان صبح امروز در مراسم پنجمین همایش بررسی شیوههای دستیابی به مرجعیت علمی و پژوهشی که در وزارت بهداشت برگزارشد، با اشاره به اینکه ۶ برنامه توسعه قبل از انقلاب و ۶ برنامه توسعه ملی پس از پیروزی انقلاب در کشور داشتیم، اظهار کرد: انسان ابزار توسعه نیست بلکه هدف نهایی توسعه یافتگی است و این موضوع در مسیر آموزش و پژوهش محقق میشود.
او با اشاره به اینکه در امر پژوهش باید کارهای بیشتری را انجام دهیم و آن را از دوره دبستان دنبال کنیم؛ ادامه داد: معتقدم که پژوهش باید از مدرسه شروع و این روحیه جستجوگری دربین فرزندان نهادینه شود.
نمکی بیان کرد: پژوهشهای ما میتوانند جنبههای مختلفی داشته باشند و مردم از فرهیختگان انتظار دارند که راه حلهایی را پیدا کرده تا گرههای نظام سلامت را باز کنند؛همانطور که بعد از شیوع بیماری کرونا در عرض حدود ۵۵ روز از حالت وارد کننده به صادر کننده تجهیزات پزشکی رسیدیم و حتی یک بیمار پشت در بیمارستانها باقی نماند؛ در حال حاضر ۱۱۰۰ تخت ICU در مدت یک ماه راه اندازی شده است و امروزه به ازای هر هزار نفر جمعیت ما دارای ۱۰۶ تخت هستیم.
وزیر بهداشت و درمان افزود: پروژههای تحقیقاتی را باید به سمت بهتر شدن زندگی مردم و باز کردن گرههای ناشی از تحریم ببریم. بودجه پژوهش کم است، اما باید بدانیم که کشور سختترین سال اقتصادی را طی میکند.
او تاکید کرد: بخش خصوصی پا به عرصه پژوهش نمیگذارد و به ما اجازه نداده است که در این بخش فعالیت خوبی داشته باشیم؛ باید حاصل طرحهای پژوهش در بخش خصوصی اجرا شود.
نمکی گفت: در حال حاضر هزار شرکت دانش بنیان در کشور تشکیل شده است و امیدوارم حاصل این پژوهشها تبدیل به محصول شود تا مشکلات مردم برطرف شود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/