فاز نخست آزمایشگاه مرجع دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با قابلیت خدمات‌دهی پژوهشی و فنی به داخل و خارج از دانشگاه افتتاح شد.

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، عباس نصیرائی مقدم رئیس دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: فاز نخست آزمایشگاه مرجع دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر افتتاح شد که در حال حاضر ارزش دستگاه‌های موجود در این آزمایشگاه حدود ۱۱ میلیارد تومان است.

او افزود: برنامه داریم در آزمایشگاه مرجع دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر سرویس‌های پژوهشی و فنی به داخل و خارج از دانشگاه ارائه شود.

رئیس دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: برنامه داریم در این آزمایشگاه سرویس فنی صورت گیرد به نحوی که شرکت‌های نیازمند به خدمات فنی به طور مستقیم  از خدمات این آزمایشگاه استفاده کرده  یا از سوی متولیان استاندارد به آن ارجاع داده شوند.

 نصیرائی مقدم اضافه کرد: ایده آزمایشگاه مرجع مهندسی پزشکی منحصر به یک فضای فیزیکی نیست و در آینده نزدیک تجهیزات دیگری از دانشکده مهندسی پزشکی که قابلیت ارائه چنین خدماتی را دارند تحت عنوان این آزمایشگاه تجمیع خواهد شد. این تجهیزات و سرویس‌ها از طریق سامانه‌های ملی موجود و نیز آزمایشگاه مرکزی دانشگاه به خارج از دانشگاه معرفی می‌شود.

او عنوان کرد: در این آزمایشگاه یک عدد دستگاه تصویربرداری میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM) برای بررسی مورفولوژی  و خواص مکانیکی سطوح در مقیاس اتمی مجهز به میکروسکوپ فلوئورسنت برای تصویر برداری نمونه بیولوژیک و غیر بیولوژیک موجود است. از دیگر تجهیزات این آزمایشگاه می‌توان به یک دستگاه کشش سنج برای تست خواص مکانیکی پروتز‌های پزشکی و سلولی،  دستگاه طیف نگاری مغز، دستگاه جریان سنج غیر تهاجمی خون به روش لیزر داپلر برای انجام کار‌های تحقیقاتی و یک دستگاه تحریک کننده الکتریکی فراجمجمه‌ای مغز برای تشخیص و درمان بیماری‌های عصبی-مغزی ساخت دانشگاه صنعتی امیرکبیر اشاره کرد.

رئیس دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: در فاز اول برنامه داریم که زیرساخت‌های موجود در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه را به این آزمایشگاه مرتبط کنیم و در گام دوم تجهیزات موجود در آزمایشگاه تکمیل شده و دریافت استاندارد‌های آزمایشگاه مرجع را به دنبال خواهد شد.

او با بیان اینکه دیگر دانشگاه‌های تراز اول کشور اغلب دانشکده مستقل مهندسی پزشکی ندارند، افزود: دانشگاه صنعتی امیرکبیر به دلیل دارا بودن دانشکده مهندسی پزشکی و به عنوان قطب این رشته از توان علمی بسیار بالایی برخوردار است و راه اندازی آزمایشگاه مرجع در کنار این توان علمی می‌تواند بستر فعالیت‌های بزرگی در آینده را فراهم کند.

فرزاد توحیدخواه عضو هیات علمی دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در این خصوص گفت: تجهیزات بیمارستانی با مشکلات کالیبراسیون مواجه هستند که راه اندازی آزمایشگاه مرجع در این دانشکده می‌تواند این مشکل را برطرف کند.

او افزود: دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان قطب مهندسی پزشکی کشور اقدام به راه اندازی آزمایشگاه مرجعی کرده است که قرار است خدمات به داخل و خارج از کشور دهد.

عضو پیشکسوت و هیات علمی دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر عنوان کرد: در این آزمایشگاه دستگاه تحریک الکتریکی مغز وجود دارد که این دستگاه توسط پژوهشگران دانشگاه و ستاد علوم شناختی طراحی و ساخته شده است.

توحیدخواه اضافه کرد: این دستگاه به مرحله تجاری سازی رسیده و تاکنون ۶ دستگاه از سوی ستاد علوم شناختی خریداری شده و به بیمارستان‌های مختلف اهدا شده است.

او  ادامه داد: در شرایطی که بیماری کرونا در کشور‌های مختلف از جمله ایران گسترش یافته وظیفه ما به عنوان افراد مرتبط با سلامت مردم برنامه ریزی برای فعالیت بیشتر در حوزه سلامت است.


بیشتر بخوانید


رئیس اسبق دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: در آزمایشگاه‌های این دانشکده استاندارد‌های پروتز‌های پزشکی بررسی شد.

 توحیدخواه افزود: همچنین ثبت اختراع‌های مربوط به حوزه پزشکی نیز در این دانشکده مورد بررسی علمی قرار می‌گیرد همچنین این دانشکده ارتباط خوبی با سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی دارد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار