به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، متخصصان طب ایرانی معتقدند به دلیل ضعف دستگاه گوارش در تابستان، بهتر است از پرخوری، مصرف زیاد خوردنیهای گرم و خشک (مانند غذاهای خیلی تند، شور یا شیرین) و غذاهای سنگین و غلیظ مانند آش ها، آبگوشت، کله پاچه، حلیم و… پرهیز شود.
در فصل تابستان، استفاده از آشهای ساده و رقیق و کمگوشت یا بدون گوشت و کمحبوباتی که با آلوبخارا، دانه و آب انار، غوره و دیگر چاشنیهای کمیترش پخته میشوند، مناسبتر است.
بیشتربخوانید
۶ اصل تندرستی
در طب سنتی ۶ اصل ضروری برای سلامتی وجود دارد که آب و هوا، خوردن و آشامیدن، شرایط روحی و روانی، ورزش، خواب و بیداری و اصول پاک سازی از جمله این اصول هستند. مهمترین اصل نیز خوردن و آشامیدن است و اگر مردم بدانند که چه چیزی و چگونه بخورند و فواید آن را بدانند میتوانند یکی از پایههای تندرستی را محکم کنند.
توصیههایی در مورد تغذیه سالم
عمده مردم با چند بار جویدن غذا، آن را قورت میدهند در این صورت معده باید کار بیشتری انجام دهد بنابراین دست کم هر لقمه را باید ۲۰ الی ۳۰ بار جوید تا معده کار خود را به درستی و راحتی انجام دهد.
همچنین آرامش داشتن در حین غذا خوردن اصل مهمی است که در سلامتی گوارش خیلی مفید و مهم است.
کبد چرب
عدم رعایت ترتیب در غذا خوردن، باهم خوری، برهم خوری و پرخوری، خوردن آب زیاد و سرد، ناشنا خوردن آب سرد و… میتواند باعث چربی کبد شود.
توصیه میشود هر زمانی که فرد دچار حرارت زیاد است و نیاز به آب دارد باید کمی صبر کند و بعد میزانی از آب با دمای معتدل استفاده کند.
همچنین آب و هوای آلوده، عدم تحرک و نداشتن فعالیت بدنی نیز میتواند در چرب شدن کبد مؤثر باشد.
منبع: مهر
انتهای پیام/