به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی شبکه الجزیره در تحلیلی با عنوان «قلدری ناکام ماند» خبر شکست قطعنامه آمریکا برای ممانعت از لغو تحریمهای تسلیحاتی ایران را پوشش داد.
الجزیره در ابتدای این مطلب آورد: اعضای شورای امنیت سازمان ملل با قاطعیت قطعنامه تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران را رد کردند. پیش از آن ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه پیشنهاد کرد نشست فوقالعاده پنج کشور عضو دائم شورای امنیت با مشارکت ایران و آلمان برای بررسی تحریمهای تسلیحاتی تهران برگزار شود.
الجزیره در تحلیل خود یادآور شد در رای گیری شورای امنیت آمریکا تنها توانست حداقل رای موافقی که نیاز داشت، جلب کند، آنهم تنها از سوی یک کشور ناشناخته به نام جمهوری دومینیکن. ۱۱ عضو دیگر شورای امنیت از جمله متحدان دیرینه اروپایی واشنگتن نیز حاضر به همراهی با قطعنامه این کشور نشدند. چین و روسیه مخالفان قاطع تمدید ممنوعیت تسلیحاتی ۱۳ ساله تهران بودند. مخالفتها با قطعنامه ضد ایرانی آمریکا در نشست بامداد شنبه به حدی بالا بود که این دو کشور نیازی به استفاده از حق وتو خود ندیدند.
وزیر خارجه آمریکا پس از پایان نشست شورای امنیت که به صورت مجازی برگزار شد، چارهای جز اذعان به شکست پروژه چند ماهه خود نداشت. پمپئو در بیانیهای از این شکست به عنوان ناکامی شورای امنیت در دفاع قاطع از صلح و امنیت جهانی یاد کرد که غیر قابل توجیه است.
برغم ناکامی سنگین آمریکا در تصویب قطعنامه ضد معافیتهای تسلیحاتی ایران، مقامات آمریکا و مشخصا وزیر خارجه و نماینده دائم این کشوردر شورای امنیت همچنان بر تلاشهای خود برای تمدید این تحریمها اصرار دارند. الجزیره به نقل از خبرنگار خود در مقر سازمان ملل در نیویورک مینویسد شکست آمریکا در روز جمعه موضوعی کاملا بدیهی بود و جای تعجبی نداشت. اما تعجب از این است که قطعنامه آمریکا تا این حد مفتضحانه شکست بخورد.
اگرچه آمریکا پیشتر در تلاشی دقیقه نودی به امید جلب آرای موافق، در پیش نویس قطعنامه ضد ایرانی خود اصلاحاتی صورت داد، پیش بینی شد این قطعنامه در میانه مخالفتهای روسیه و چین امیدی چندانی برای موفقیت نداشته باشد.
تحریمهای تسلیحاتی ایران بر اساس توافقنامه سال ۲۰۱۵ میان ایران و گروه ۱+۵ در اکتبر امسال منقضی میشود و در نتیجه تحریمهای مانع بر سر مبادلات تسلیحاتی ایران برداشته میشود. پیشتر آمریکا تهدید کرده است که در صورت عدم همراهی شورای امنیت، با توسل به مفاد برجام همه تحریمهای سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران را از سر میگیرد؛ اقدامی که البته فاقد وجهات قانونی است.
انتهای پیام/
اروپایی ها هم به ما می گویند ما که شما را تحریم نکردیم و از برجام هم خارج نشدیم پس به برجام پایبند باشید تا از فعال شدن مکانیسم ماشه و تحریمهای شورای امنیت در امان باشید در حالیکه تحریمهای ثانویه آمریکا به تنهایی تقریبا همان اثر تحریمهای شورای امنیت را دارد
آمریکا با در دست گرفتن نبض اقتصاد جهانی با تهدید به قطع همکاری و جریمه ، بخش خصوصی قدرتمند کشورها از جمله اروپا و شرق آسیا را از همکاری با ایران منع می کند بخش خصوصی هر کشوری هم با حساب دو دو تا چار تا می بیند که همکاری با آمریکا بیشتر به نفع است تا ایران.
حالا ما این وسط هم پیشرفتهای هسته ای را باخته ایم هم اقتصاد را
به نظرم با این وضع باید ایران یا راه مصالحه را در پیش بگیرد وبه سازش با غرب به رهبری آمریکا تن دهد یا اگر قصد ادامه راه مقاومت را دارد از معاهده ان پی تی خارج و به سرعت مشغول ساخت و آزمایش سلاحهای هسته ای شود و وحشتی بسیار سنگین بر روح و جان آمریکا و متحدانش حاکم کند
اقتصاد ورشکسته دستاورد برجام و اعتماد به رئیس جمهور
برجامی که خودش ازش خارج شده
کاش تحریم های اقتصادی هم این جوری برداشته میشد
ضمنا مسبب یسری از مشکلات ما همین آمریکا و مرعوبین داخلی آمریکاست
اگر اقتصاد و دوست داری نظر میخوای به قسمت اقتصادی و اجتماعی رجوع کن و در این موارد با کسانی که علاقه دارند بحث بکنید.
بار اول با اشغال سفارتخانه آمریکا که معلوم شد مرکز جاسوسی CIA در ایران است.....
بار دوم با کسب رای دیوان لاهه در دادگاه بین المللی برای اولین بار آمریکا در دادگاه مقابل ایران محکوم شد......
بار سوم با رای قاطع شورای امنیت سازمان ملل محکوم شد تا مکانیسم ماشه ی معروف آمریکا بی اثر شد.......
در چند مرحله ایران اسناد و مدارک و اشیاء به غارت رفته تاریخ باستانی ایرانی را از کشورهای مختلف به ایران باز گردانده است و این موارد همه برای اولین بار است که ایران در مجامع جهانی و بین المللی استیفای حق و حقوق حقه خود را به اثبات میرساند و در تمام این موارد هرچه آمریکا و اسرائیل با کمک همدیگر تلاش کرده اند کمتر نتیجه دیده اند........
هرکه با ایران درافتد ، ورافتد
امروز فردا اینهم استعفای اجباری میکند