حسن هانیزاده کارشناس مسائل بین الملل در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به حادثهای که در بیروت اتفاق افتاده است، گفت: احتمال زیادی وجود دارد که پشت پرده انفجار بندر بیروت، عامل بشری باشد.
او افزود: به نظر میرسد که رژیم صهیونیستی و آمریکا با استفاده از فناوریهای جنگ الکترونیکی نوعی اشعه لیزری را به سمت انبار شماره ۱۲ بندر بیروت که حاوی ۲ هزار و ۷۵۰ تن نیترات آمونیوم پرتاپ کرده باشند و برای یک سناریوی از پیش طراحی شده این عملیات دردناک را سازماندهی کردند که منجر به کشته شدن ۱۷۰ نفر و زخمی شدن ۶ هزار نفر از مردم بیروت شد.
کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: کمیتهای برای بررسی حادثه بیروت از سوی حسان دیاب دولت مستعفی این کشور تشکیل شد و قرار است به زودی نتایج تحقیقات را برای مردم لبنان و جهان ارائه دهد، در هر صورت دست داشتن عامل بشری در این انفجار کاملا مشاهده میشود، البته احتمال میرود رژیم صهیونیستی که در آستانه سالگرد شکست تاریخی ارتش رژیم صهیونیستی از حزب الله لبنان در جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ این عملیات را انجام داد.
هانی زاده رژیم صهیونیستی و آمریکا را مسئول حادثه لبنان دانست، گفت: ورود امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه بعد از انفجار رخ داده و اظهارات مداخله جویانه وی در مسائل داخلی لبنان نشان میدهد که یک سناریویی برای حذف حزب الله از صحنه عملیاتی صورت گرفته است و قرار است که آنها به تدریج این سناریو را عملیاتی کنند و یک دولت کاملا وابسته به آمریکا و غرب در لبنان تشکیل دهند که این دولت در تقابل با حزب الله باشد.
کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اینکه برخی کشورها سعی کردند که حادثه لبنان را حادثهای سیاسی جلوه دهند، تاکید کرد: رسانههای غربی و صهیونیستی به نوعی سعی کردند که انگشت اتهام را به سمت حزب الله نشانه بروند و از این فضا استفاده کنند. در واقع ۱۰۰ شبکه ماهواره ای وابسته به رژیم آل سعود به صورت شبانه روزی در حال اتهام زنی علیه محور مقاومت و حزب الله بودند، چراکه قصد داشتند با این فضاسازی علیه حزب الله افکار عمومی را از برقراری رابطه رسمی بین امارات و رژیم صهیونیستی را تحت الشعاع قرار دهند که البته موفق نبودند.
بیشتر بخوانید
کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به سفر وزیر خاجه کشورمان به لبنان که مورد توجه رسانههای بیروت، منطقه و جهان قرار گرفت، تصریح کرد: این سفر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، لذا حداقل یک سوم جمعیت لبنان انتظار دارند که ایران به صورت رسمی، مردمی و رسانهای با مردم بیروت ابراز همدردی کنند، سفر ظریف، وزیر امور خارجه ایران و اعلام آمادگی تهران برای همکاری با بازسازی و خرابیهای ناشی از این انفجار، محکوم کردن رفتار آمریکا و ربط دادن کمک غرب به لبنان به برخی مسائل سیاسی اثر بسیار خوبی بر روی طوایف مختلف لبنان باقی گذاشت.
او افزود: ظریف در سفر خود به لبنان نقطه نظرات تهران در مورد لبنان را بیان کرد، ضمن اینکه استقبالی که از وزیر خارجه کشورمان در بیروت شد نشان عمق حضور معنوی جمهوری اسلامی ایران در عرصههای اجتماعی لبنان است، لذا این سفر تاثیرات مثبتی بر روحیه مردم آسیب دیده بیروت خواهد داشت.
هانی زاده با اشاره به سوء استفاده رسانهها از سفر ظریف به بیروت، گفت: دشمنان جمهوری اسلامی ایران از هر فرصتی برای فرافکنی و اتهام زنی استفاده میکنند، برخی از رسانههای وابسته به رژیم صهیونیستی و عربستان نسبت به این سفر حساس شدند حتی برخی از جریانها در داخل کشورمان هم انتقاداتی دارند، اما این سفر کاملا حساب شده، دقیق و تاثیرگذار بوده، به ویژه بر روحیه مردم بیروت اثر مثبتی داشته است، همچنین رسانههای لبنانی پوشش بسیار خوبی از سفر ظریف به بیروت داشتند که نشان از عمق روابط عاطفی دو ملت دارد.
انتهای پیام/