به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اینترنت اشیا زمینه ساز رشد تولید استروح اله مومن نسب در گفتگو با میزان با اشاره به فناوری اینترنت اشیا اظهار کرد: اینترنت اشیا که به نام اینترنت همه چیز هم نامگذاری میشود، بر بستر فناوری نسل چهارم و پنجم وب بارگذاری میشود، در نسل دوم وب ارتباط متقابل میان کاربر و لوازم الکترونیکی برقرار شد، اما در نسل چهارم و پنجم ارتباط میان اشیا در حال شکل گیری است به گونهای که میتوان با تلفن همراه کنترل ۵۰ تا ۲۰۰ وسیله برقی را انجام داد.
این کارشناس فناوری تصریح کرد: ارتباط این وسایل برقی را میتوان با زمان بندی و جزئیات فراوانی از طریق تلفنهای همراه هوشمند صورت گیرد و در نهایت اشیا میتواند نقش پررنگ تری در مدیریت کارها داشته باشد، اما این موضوع میتواند مشکلات فراوانی را به همراه داشته باشد و از طریق هک شبکه منجر به خسارتهای جانی و مالی برای استفاده کنندگان آن شود.
بیشتربخوانید
وی افزود: طی آزمایشات صورت گرفته دو ربات در فیس بوک یکدیگر در حال مکالمه بودند و این موضوع باعث ایجاد زبان جدید و اقداماتی اجرایی دیگری شد که متعاقب آن فیس بوک منجر به خاموش کردن ربات شد.
مومن نسب بیان کرد: استفاده از هوش مصنوعی در بخش صنعت و کشاورزی باعث افزایش بازدهی میشود، اما باید توجه کرد که سخت افزار این شبکه از کجا تامین میشود به طور مثال اگر این تجهیزات از دولتهای متخاصم با ایران تهیه شود، کشور را در مقابل حملات سایبری ضعیف خواهد کرد.
این کارشناس حوزه فناوری بیان کرد: در کنار حملات سایبری، برخی از این شرکتها میتوانند تحت تاثیر تحریمها و با موضوعات دیگر از ارائه خدمات به ایران خوداری کنند و شرایط را برای فعالیتهایی که در این بستر بازگذاری شده است با اختلالات عظیمی همراه کند.
وی افزود: باید پیش از تغییر نسل مخابرات، شرایط را برای خودکفایی و تسلط متخصیص ایرانی بر زیر ساختهای این شبکه فراهم کرد تا شبکه کشور در مقابل حملات مقاوم شود.
مومن نسب بیان کرد:نسل پنجم در حالی به کشور وارد میشود که از آنتنهای مخابراتی، نرم افزار و سخت افزار مورد نیاز از خارج تامین میشود و این یعنی فاجعهای که میتواند زندگی مردم کشور را تحت تاثیر قرار دهد.
این کارشناس حوزه فناوری بیان کرد:فناوری اینترنت اشیا و نسل پنج مخابرات زمانی ارزشمند خواهد بود که تحت کنترل و مطابق با ارزشهای جامعه حرکت کند و مسائل امنیتی در آن رعایت شود.
وی افزود: ورود صفر تا صد فناوری نسل چهارم مخابرات نیز بدون توجه به زیرساختهای موجود صورت گرفت و این موضوع در نسل پنجم نیز در حال شکل گیری است، ورود این فناوری با بهانههایی از قبیل اول ورود فناوری و پس از آن به تسلط به آن صورت میگیرد اقدامی غیر هوشمندانه است، زیرا زمانی که ما بتوانیم به این شبکه مسلط شویم نسل جدید وارد کشور شده و عملا ما مصرف کننده صرف فناوریهای خارجی خواهیم ماند و در نهایت خسارت آن بیشتر از منفعت آن خواهد بود.
مومن نسب با اشاره به نقش اینترنت اشیا در مدیریت استارت آپها بیان کرد:استفاده از اینترنت اشیا نیازمند هوشمندسازی اشیا و ایجاد استارت آپ برای آن است به طور مثال یخچال، تلویزیون و ماشین لباس شویی و سایر تجهیزات در منزل نیازمند آی پی برای هوشمندسازی است.
این کارشناس حوزه فناوری بیان کرد: میتوان در زمان تولید تجهیزات مورد نیاز از همان ابتدا در کارخانه وسایل مورد نیاز به صورت هوشمند تولید شود و با فروش این محصولات به کشورهای همسایه و هم پیمانان منطقهای درآمد مناسبی از آن کسب کرد.
وی افزود: تجهیزات تولید شده در کشور هنوز هوشمندسازی نشده و هنوز اقداماتی برای توجه تجاری سازی آن صورت نگرفته است و زیرساخت متناسب با این فناوری در استارت آپها شکل نگرفته است.
مومن نسب بیان کرد: شبکه ملی اطلاعات تنها گردش ترافیک نیست و باید مدیریت سخت افزار و سیستمهای عامل شبکه و قطعات را داشته باشیم و امنیت شبکه اطلاعات تامین شود.
این کارشناس حوزه فناوری بیان کرد: زیرساخت فناوری نسل پنجم باید در خدمات شبکه ملی اطلاعات باشد، در حالی که استفاده از این فناوری منوط به گوشیهای با فناوری ۵ G است که عمدتا از کشورهای دیگر تامین میشود به عبارت دیگر ما با تغییر نسل مخابراتی در حال بازارسازی برای محصولات خارجی هستیم.
وی افزود: حاکمیت کامل ایران بر شبکه ملی اطلاعات و تجهیزات شبکه ۵ G گام اول استفاده از این فناوری است و برای نسل پنجم مخابرات و اینترنت اشیا نیازمند حمایت تمام دستگاههای اجرایی کشور است.
منبع: میزان
انتهای پیام/