شرایط خاص سال تحصیلی امسال باعث شده والدین در پیش بینی و پرداخت هزینه سرویس مدارس دچار تردید شوند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،درحالی که والدین نمی‌دانند فرزندانشان چندروز در سال نیازمند استفاده از سرویس مدرسه هستند، برخی مدارس همچنان هزینه کامل سرویس را مطالبه می‌کنند و در این میان والدین هم در برزخ قبول کردن یا انصراف از سرویس مدرسه فرزندان خود مانده اند.

از اسفندماه پارسال که به دلیل شیوع ویروس کرونا، برگزاری کلاس‌های درس در مدارس به صورت حضوری تعطیل و کلاس‌ها به صورت مجازی برپا شد و در نهایت نیز سال تحصیلی به صورت مجازی به پایان رسید، یکی از چالش‌های اصلی خانواده‌ها و مدیران مدارس، موضوع هزینه‌ای بود که خانواده‌ها برای سرویس مدارس پرداخت کرده بودند و بنا به وعده مسئولان این مبالغ باید به خانواده‌ها عودت داده می‌شد، اما پیگیری برخی خانواده‌ها برای بازگشت مبالغ سرویس مدارس یا محاسبه آن در سرویس سال آینده مدارس فرزندانشان به جایی نرسید.

بیشتر بخوانید 

مسئولان وزارت بهداشت اعلام کرده اند کرونا همچنان ماندگار است و از سویی مسئولان وزارت آموزش وپرورش نیز همچنان بر شروع سال تحصیلی از نیمه شهریور تأکید دارند و مدارس نیز در حال انجام فرایند ثبت نام هستند.
 
مشهد نیز در این میان همچنان در فهرست شهر‌های دارای وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد. با این اوصاف ازآنجاکه هنوز هیچ چشم اندازی برای برگزاری کلاس‌های حضوری، کم و کیف این کلاس‌ها و تعداد روز‌هایی که قرار است کلاس‌های حضوری برگزار شود، وجود ندارد و درحالی که والدین نمی‌دانند فرزندانشان چندروز در سال نیازمند استفاده از سرویس مدرسه هستند، برخی مدارس همچنان هزینه کامل سرویس را مطالبه می‌کنند و در این میان والدین هم در برزخ قبول کردن یا انصراف از سرویس مدرسه فرزندان خود مانده اند.

چالش اصلی  در مشهد است

قاسمعلی خدابنده مدیرکل آموزش وپرورش خراسان رضوی گفت: برگزاری کلاس‌های درس به صورت حضوری یا غیرحضوری بستگی به تصمیم ستاد ملی کرونا دارد.

او افزود:در نقاطی که وضعیت و شرایط سفید است به احتمال زیاد کلاس‌ها هم حضوری برگزار خواهد شد، در شهر‌ها و نقاطی که وضعیت زرد است کلاس‌ها به صورت زوج و فرد برگزار می‌شود و هر روز بخشی از دانش آموزان به صورت مجازی و بخش دیگری به صورت حضوری در کلاس، از خدمات آموزشی بهره خواهند برد، اما قطعا در شهر‌ها و مراکز آموزشی که وضعیت قرمز است، کلاس‌ها مجازی است.

رئیس آموزش و پرورش استان ادامه داد: در برخی از روستا‌ها به دلیل تراکم کم جمعیتی، برگزاری کلاس‌ها با مشکلی مواجه نخواهد شد. در واقع بیشترین چالش ما در مشهد است؛ زیرا تراکم جمعیتی دانش آموزان در این شهر بالاست و بسیاری از مدارس در حالت دونوبته کلاس‌های خود را برگزار می‌کنند که این موضوع سبب تفاوت شهر مشهد با دیگر نقاط شده است.

خدابنده بیان کرد: منتظر نظر ستاد مقابله با کرونا برای تعیین تکلیف شدن وضعیت شهر مشهد هستیم. قطعا اگر کلاس‌ها در مشهد حضوری یا نیمه حضوری باشد، خانواده‌ها باید برای سرویس مدرسه فرزندانشان اقدام کنند.
 

چالش والدین برای سرویس مدرسه در مشهد

او تصریح کرد:رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سرویس مدارس را سبب افزایش هزینه خانواده‌ها در این بخش می‌شود، زیرا رانندگان سرویس مدارس به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی نمی‌توانند مانند سال‌های گذشته تعداد بالایی دانش آموز را سوار خودرو خود کنند و این موضوع سبب افزایش هزینه سرویس برای خانواده‌ها خواهد شد که در این زمینه کمیسیون ماده ۱۸ که مسئول نرخ گذاری است، در حال تعیین ضوابط این مسئله است.

مدیر کل آموزش و پرورش استان تاکید کرد: در صورت برگزار نشدن کلاس حضوری، ارائه خدمتی هم از سوی سرویس‌های مدارس صورت نمی‌گیرد و حق الزحمه‌ای هم برای آن‌ها وجود نخواهد داشت، البته باید به رانندگان سرویس مدارس هم این حق را بدهیم که حقوقی را مطالبه کنند، زیرا آن‌ها نیز به دلیل ثبت نام برای سرویس مدارس، برخی موقعیت‌های دیگر کاری را از دست می‌دهند.

خدابنده در پاسخ به این سؤال که آیا بهتر نیست خانواده‌ها پس از گذشت مدتی از بازگشایی مدارس و مطمئن شدن از اینکه شرایط کرونا اجازه استفاده از سرویس مدرسه را می‌دهد، برای پرداخت شهریه این سرویس‌ها اقدام کنند؟ اظهار کرد: برای ما هم پرداخت حق الزحمه سرویس مدرسه پس از حاصل شدن اطمینان خانواده از ارائه خدمت مورد نظر بهتر است، اما باید در این زمینه وضعیت رانندگان سرویس مدارس مد نظر قرار گیرد.

محاسبه هزینه پارسال با سرویس سال جدید

مدیرکل آموزش وپرورش استان در مورد اینکه رانندگان بخشی از مبالغ سرویس مدارس سال گذشته را به حساب خانواده‌ها برنگردانده اند نیز گفت: این احتمال وجود دارد که برخی از مدیران مدارس با نگه داشتن مبالغ سال گذشته، این مبالغ را برای امسال منظور کنند، اما درصورتی که خانواده‌ای هنوز مبالغ پرداخت شده سرویس مدارس را دریافت نکرده است، امسال آن را حساب و مابه التفاوت آن را برای سال جدید به مدارس پرداخت کند.

خدابنده افزود: درصورتی که خانواده‌ای فرزند خود را سال گذشته به هر دلیلی از مدرسه خارج کرده و پول سرویس مدارس هم به وی عودت داده نشده است، می‌تواند با مراجعه به ادارت نواحی آموزش وپرورش برای برگشت این مبالغ اقدام کند.

منبع: خراسان


انتهای پیام//م. م

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.