مدیر امور منابع آب نیشابور گفت: با توجه به بارندگی ها در دو سال اخیر هنوز نمی‌توان گفت که این شهرستان وارد دوره ترسالی شده‌ است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، سعید خجسته‌پور مدیر امور منابع آب نیشابور با اشاره به اینکه این شهرستان وارد دوره ترسالی شده است،گفت: هنوز آمار مدونی نداریم که به آن‌ها استناد و اعلام کنیم وارد دوره ترسالی شده‌ایم از سویی بر اساس این دو سال هم نمی‌توان گفت خشکسالی به پایان رسیده است، با پیش‌بینی‌های صورت گرفته در آینده نه تنها ترسالی نداریم بلکه همچنان با خشکسالی مواجه هستیم.

او افزود: اگر چه در دو سال آبی قبل به نسبت میانگین دراز مدت افزایش بارندگی داشتیم، اما در بازه ۳۰ ساله خشکسالی و بارش‌هایی کمتر از میانگین را در نیشابور داشتیم، شاید سال آینده شرایط به گونه دیگری باشد و همانند سال آبی ۹۶ - ۹۷ به شدت کاهش بارش را داشته باشیم، در آن سال کل بارش ۱۷۰ میلی‌متر بود.

مدیر امور منابع آب نیشابور ادامه داد: متأسفانه مصرف ما به نسبت توانایی اقلیم منطقه بسیار بیشتر است و این مصرف بیش از ظرفیت موجب شده افزایش ۷۰ تا ۸۰ میلی‌متری بارندگی نسبت به میانگین در این دو سال خیلی تأثیرگذار نباشد.

خجسته پور بیان کرد: بر اساس اطلاعات پیزومتر‌ها که هرماهه به طور منظم برداشت می‌شود بیانگر این است که کماکان افت منابع آب زیرزمینی وجود دارد، در نیشابور و فیروزه تحت پوشش امور منابع آب نیشابور و هر دو در قالب محدوده مطالعاتی دشت  مطرح هستند.
 

بیشتر بخوانید:

بیش از دو هزار حلقه چاه و میزان آب برداشتی

او تصریح کرد: در محدوده مطالعاتی نیشابور که شامل فیروزه هم می‌شود در مجموع دوهزار و ۷۰۴ حلقه چاه با برداشت بیش از ۴۷۶.۸ میلیون متر مکعب، ۹۲۴ رشته قنات با برداشت ۵۲.۵ میلیون متر مکعب و ۱۰ هزار و ۸۴ دهانه چشمه با برداشت ۱۷.۹ میلیون متر مکعب در سال داریم.

مدیر امور منابع آب نیشابور تاکید کرد: تفاوت آب تجدید پذیر که ۴۵۹ میلیون متر مکعب و آب برداشتی که ۵۴۷.۲ میلیون متر مکعب است موجب ایجاد کسری مخزن بیش از ۸۸ میلیون متر مکعبی در دشت نیشابور می‌شود.

خجسته پور اظهار کرد: اکنون ۲۰ رودخانه دائمی و ۱۰۰ مسیل فصلی در دشت نیشابور داریم که به تناسب میزان بارش‌ها در هر سال میزان روان آب متفاوت است، ولی به طور معمول در یک سال آبی متعادل نزدیک به ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب سطحی داریم که همه در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

افزایش چاه های غیر مجاز

او افزود: اگر چه تا کنون ۸۵۳ حلقه چاه غیر مجاز که تشکیل پرونده ندادند شناسایی شدند، اما در آماربرداری که اخیرا در حال انجام است حاکی از آن است که تعداد بسیاری چاه غیر مجاز دیگر هم وجود دارد که به صورت شناسایی نشده، فعالیت می‌کنند.

مدیر امور منابع آب نیشابور ادامه داد: میزان برداشت این تعداد چاه ۱۵ میلیون متر مکعب است، اگر این تعداد چه هر چه زودتر تشکیل پرونده ندهند به صورت ضربتی پر می‌شوند، از ابتدای امسال تا کنون تعداد قابل توجهی از چاه‌های غیر مجاز پر شده‌اند.

خجسته پور بیان کرد: چون میزان برداشت و آب تجدید پذیر اختلاف فاحش دارند دشت وضعیت ممنوعه بحرانی دارد، اگر پرونده داشته باشد تحت عنوان شناسایی شده و چاه‌های که پرونده ندارند شناسایی نشده هستند.

نصب کنتور هوشمند در ۹۵ درصد چاه‌های کشاورزی

او تصریح کرد: تا کنون ۹۵ درصد چاه‌های بخش کشاورزی، ۶۰ درصد چاه‌های بخش صنعت و ۵۰ درصد بخش خدمات و کمتر از ۱۰ درصد چاه‌های آب شرب به کنتور‌های هوشمند تجهیز شدند.

مدیر امور منابع آب نیشابور تاکید کرد: میزان صرفه‌جویی ناشی از نصب کنتور‌های هوشمند حدود ۴۳ میلیون متر مکعب بوده و همچنین از محل انسداد چاه‌ها که ۲۴۲ حلقه بود حدود ۴.۲ میلیون متر مکعب بوده است.

خجسته پور اظهار کرد: میزان صرفه‌جویی ناشی از نصب کنتور‌های هوشمند حدود ۴۳ میلیون متر مکعب بوده و همچنین از محل انسداد چاه‌ها که ۲۴۲ حلقه بود حدود ۴.۲ میلیون متر مکعب بوده است.
 
انتهای پیام//ا.د
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.