به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، اتحادیه اروپا روز یکشنبه اعلام کرد آمریکا نمیتواند با توسل به مکانیسم ماشه تحریمهای سازمان ملل علیه ایران را از سر گیرد.
سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفت وگو با شبکه خبری آلمانی «دیپیا» اعلام کرد آمریکا در ماه می سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شد و متعاقبا در هیچ ساختار و فعالیت مربوط به آن مشارکت نکرد؛ بنابراین آمریکا را نمیتوان به عنوان یکی از اعضای برجام در نظر گرفت.
سخنگوی جوزپ بورل تاکید کرد آمریکا نمیتواند از ساز و کارهای ویژه اعضای برجام از جمله مکانیسم ماشه بهره بگیرد.
هر چند ناظران سیاسی انتظار دارند که اتحادیه اروپا از مواضع آمریکا در قبال ایران حمایت کند، اما به نظر میرسد متحدین اروپایی آمریکا تمایلی به همراهی با آن در سه ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری این کشور ندارند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا پس از شکست مفتضحانه کشورش در شورای امنیت مدعی بازگرداندن تمامی تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران شده است.
بر این اساس، ترامپ اعلام کرد: پس از تصویب نشدن قطعنامه تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران در شورای امنیت، هفته آینده اقدامات لازم برای بازگرداندن تمامی تحریمهای ایران در سازمان ملل را آغاز خواهیم کرد. ما میدانستیم که نتیجه رای گیری چیست. هفته آینده بازگشت تمامی تحریمها را امتحان خواهیم کرد.
شایان ذکر است بامداد شنبه قطعنامه آمریکایی تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران با قاطعیت در شورای امنیت شکست خورد و ماهها برنامهریزی، سفر، فشار ودورهگردی مقامات این کشور تنها به همراهی یک کشور کوچک با این قطعنامه انجامید.
به گفته سخنگوی وزارت خارجه ایران، در تاریخ ۷۵ ساله سازمان ملل انزوای آمریکا تا این حد بیسابقه بوده است.
آمریکا پس از ناکامی در تصویب تحریمهای تسلیحاتی ایران در شورای امنیت، تاکید کرد با استناد به برجام (علیرغم خروجش از آن) مکانیسم ماشه را فعال خواهد کرد و به این ترتیب تمامی تحریمهای سازمان ملل علیه ایران را باز میگرداند. با این حال، بسیاری از حقوقدانان بین المللی میگویند این اقدام آمریکا وجهه قانونی ندارد.
انتهای پیام/
اقلا تخلف از برجام را ابتدا آژانس تایید می کرد نه صرف اعتراض یک عضو
بعد تخلف به کمیسیون مشترک کشورهای عضو برجام ارجاع شود
اگر حل نشد به شورای امنیت ارجاع شود
در شورای امنیت شرط اتفاق آرا یا دست کم ۱۲ کشور از پانزده کشور با موافقت پنج عضو دائم در فعال شدن مجدد تحریمها می گذاشتند تا احتمال فعال شدن مجدد آن خیلی ضعیف باشد
در حال حاضر فقط یک عضو برجام با کمی دغل بازی می تواند کل تحریمهای شورای امنیت را به ایران برگرداند
لابد مذاکره کنندگان ما هم به این ضعف آگاه بوده اند اما موضع ضعف و دست بسته ایران در مذاکرات و نیاز شدید کشور به گشایش اقتصادی ناشی از برجام که انصافا برای یک دو سه سال فضای تنفس بسیار خوبی به کشور داد آنها را ناچار به پذیرش این شرط کرده و احتمالا یکی از علت طولانی شدن مذاکرات در آن زمان نیز بحث بر سر چنین شرطهایی بوده است
چرا خبرش نمیذارین که اینجور شده
یه کم مردم خوشحال بشن
چی شد پس ؟
واقعا این چه قراردادی بود ما امضا کردیم؟؟؟؟