طلایی‌ترین میوه فصل تابستان یعنی زردآلو با طبعی سرد برای افرادی با مزاج گرم توصیه می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مهمترین اصل در انتخاب نوع خوراک و مصرف هر مواد غذایی شناخت طبع و سازگاری یا عدم سازگاری آن با بدن افراد است، به عبارتی هر فردی باید نوع غذا‌ها و خوراک مصرفی خود را با طبع و مزاج خود هماهنگ سازد در غیر این صورت اختلالاتی در اندام داخلی او پیش خواهد آمد؛ بنابراین بعد از تشخیص مزاج خود جهت حفظ و تقویت سلامتی، شناخت و آکاهی از طبع هر مواد خوراکی امری ضروری است.

اکنون که در فصل گرما به سر می‌بریم بهتر است با فواید و خواص طلایی‌ترین میوه این فصل یعنی زردآلو آشنا شویم.

دانستنی‌هایی درباره زردآلو

درخت زردآلو بومی ترکستان و مغولستان است و بلندی آن به ۶ متر می‌رسد، البته گونه وحشی این درخت در چین وجود دارد، در کشور ما نیز در ییلاق مناطق کوهستانی رشد می‌کند، زردآلو میوه‌ای آبرسان و خوش طعم و عطر است، این میوه طبع سرد و تری دارد و سرشار از ارزش غذایی است. اما هرچه شیرین‌تر باشد، طبع آن نیز به سمت گرمی و تری می‌رود.

میوه زردآلو هسته‌ای دارد که مغز آن بادامی شکل است و طعمی تلخ یا شیرین با طبعی گرم و خشک دارد. مغز‌هایی که طعم تلخی دارند دارای ماده‌ای به اسم آمیگدالین بوده و می‌تواند افراد را دچار مسمومیت کنند.


بیشتربخوانید


میوه زردآلو به شکل خام، پخته و خشک مصرف می‌شود و دارای کربوهیدرات، پروتئین، چربی، آهن، فسفر، کلسیم، سدیم، پتاسیم، منیزیوم، مس، کلر، فولیک اسید، اسید پانتونیک، بتاکاروتن و ویتامین‌هایی از جمله ویتامین C، ویتامین A، ویتامین B ۱ و ویتامین B ۲ است.

۱۵ فایده مهم مصرف زردآلو

از آنجایی که زردآلو سرشار از ویتامین‌های گروه B است، می‌تواند در درمان بیماری‌های عصبی، روحی و روانی، بیخوابی و خستگی نقش موثری داشته باشد.

طبع سرد طلایی‌ترین میوه فصل تابستان با کاهش حرارت درونی بدن باعث رفع عطش می‌شود.

گوشت میوه زردآلو اسید معده و کیسه صفرا را به راحتی دفع می‌کند.

وجود پتاسیم در زردآلو ضمن تنظیم فشار خون، آلودگی‌ها و پلاک‌ها را از خون پاک می‌کند.

قلیایی کردن بدن از دیگر فواید مصرف زردآلوست.

همچنین برگه زردآلو خاصیت ملین کنندگی داشته و ضمن کمک به هضم راحت غذا از یبوست جلوگیری می‌کند.

مغز شیرین هسته زردآلو به علت برخورداری از ویتامین C، اختلالات رشد کودکان را رفع کرده و ضمن تقویت بدن از خونریزی لثه جلوگیری می‌کند.

گوشت میوه زردآلو قدرت تصفیه کنندگی خون را داشته و باعث باز شدن عروق می‌شود.

آهن موجود در میوه زردآلو می‌تواند در درمان کم خونی موثر باشد.

توصیه می‌شود میوه زردآلو را به همراه مغز هسته آن مصرف کنید چرا که خود میوه باعث نفخ معده و مغز هسته آن منجر به رفع نفخ معده می‌شود، بنابراین زردآلو در درمان التهاب معده نقش دارد.

بهبود رماتیسم، رفع نرمی استخوان و برطرف کنندگی التهاب مفاصل از دیگر فوائد مصرف زردآلوست.

ویتامین A موجود در زردآلو نقش قابل توجهی در تقویت بینایی و رفع بیماری‌های چشمی دارد.

روغن گرفته شده از هسته میوه زردآلو باعث نرمی پوست می‌شود.

دم کرده برگ زردآلو در قطع و رفع اسهال موثر است.

برای تسکین درد گوش می‌توان چند قطره از دم کرده برگ زردآلو را در گوش چکاند، به عبارتی دم کرده این میوه در درمان سنگینی گوش نقش قابل توجهی دارد.

مضرات مصرف زردآلو

مصرف زردآلو با معده خالی یا ناشتا باعث دل پیچه می‌شود، همچنین ضمن افزایش ترشح اسید معده باعث ترش کردن آن می‌شود.

چون زردآلو دیرهضم و نفاخ است مصرف زیاد آن برای کودکان و افراد مسن توصیه نمی‌شود.

بعد از خوردن زردآلو، آب سرد ننوشید و با آبّ سرد استحمام نکنید چرا که باعث نفخ در معده می‌شود، همچنین بعد از خوردن غذا‌های سنگین از مصرف زردآلو اجتناب کنید. چنانچه بعد از خوردن این میوه دچار سنگینی یا درد معده شدید خیلی فوری مقداری زیره دم کرده، عرق نعنا یا عرق زیره میل کنید.

مصرف زیاد زردآلو باعث ایجاد لک‌های سفید پوستی می‌شود.

چون هسته تلخ زردآلو دارای مواد سمی به نام اسید سیانیدریک و اسید پروسیک است بنابراین خوردن هسته تلخ این میوه خطرناک است.

افرادی که دارای ناراحتی کبد هستند و افراد سرد مزاج از مصرف بیش از اندازه این میوه خودداری کنند.

چه طبعی با میوه زردآلو سازگاز است؟

متخصصان طب سنتی معتقدند که زردآلو طبع سرد و تری دارد، بنابراین اگر طبع بدنی گرم و خشک باشد این میوه با بدن آن فرد سازگارتر خواهد بود و درصورتی که طبع فردی سرد و‌تر است، بهتر است زردآلو را همراه با گرمی‌جات مصرف کند.

منبع: میزان

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.