به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه رأی الیوم، در سرمقاله جدیدش نوشت: تصویب نشدن پیشنویس قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت به منزله سیلی سختی به دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، و تحقیر وی بود. مهمتر اینکه فقط یک کشور یعنی جمهوری دومینیکن از این پیشنویس حمایت کرد و ۱۱ کشور دیگر از جمله تونس به آن رأی ممتنع دادند. چین و روسیه هم به پیشنویس این قطعنامه رأی مخالف دادند.
او در این یادداشت نوشته است: اهمیت این سیلی دردآور در این است که این مسئله از میزان اختلاف بین آمریکا و شرکای اروپایی آن، به ویژه فرانسه، انگلیس و آلمان پرده برداشت. این کشورها با رأی ممتنع به این پیش نویس، پیام واضح و روشنی ارسال کردند که تاکید میکند دوره تسلط آمریکا بر سازمان ملل و سخنگویی واشنگتن از جانب کشورهای غربی پایان یافته است و چه بسا ممکن است این دوران دیگر بازگشتی نداشته باشد.
ایران که از این پیروزی خوشحال شد. تهران پیش از رأیگیری، به کشورهای اروپایی هشدار داد رأی آنها در حمایت از پیشنویس قطعنامه آمریکا، به پایان یافتن توافق هستهای و انتهای پایبندی تهران به آن منجر خواهد شد و این امر نشان میدهد ایران از برگههای خود به خوبی استفاده کرد. به نظر میرسد که این تهدید به خوبی جواب داد.
وقاحت ترامپ به اوج خود رسیده است که به اعمال دوباره تحریمها و فعال کردن مکانیسم ماشه تهدید کرد. این در حالی است که بسیاری از ناظران این گام را به سخره گرفتند. چطور وی بندهای توافقی را که دو سال پیش از آن خارج شد، فعال میکند؟
رأی مخالف چین و روسیه علیه پیشنویس قطعنامه آمریکا بدون نیاز به استفاده از حق وتو، بازتاب دهنده میزان سستی و ناپایداری وضع آمریکا در این سازمان بین المللی و عصیان کشورهای عضو در برابر رهبری واشنگتن است. با رأی ممتنع بیشتر کشورهای عضو شورای امنیت به پیشنویس قطعنامه، این موضوع کاملا واضح و روشن بود و این اقدام به منزله تحول بی سابقه در شورای امنیت است.
اکنون پس از شکست سخت آمریکا آن هم دو ماه پیش از آغاز انتخابات ریاست جمهوری این کشور، این ایده متجلی میشود که تسلیحات مدرن روسی و چینی از پاییز آینده، به جمهوری اسلامی ایران سرازیر خواهد شد و این موضوع برگه بسیار مهم انتخاباتی ترامپ را از وی خواهد گرفت.
ایران که از زرادخانه گسترده موشکهای نقطهزن با ابعاد مختلف، تعداد بسیار زیادی زیردریایی، قایق، کشتی جنگی و پهپاد برخودردار است، همچنان با کمبود شدید هواپیماهای جنگی و تانک مواجه است. برخی گزارشها حاکی از آن است که روسیه اساسا با فروش تانکهای «تی ۹۰»، سامانه پدافند موشکی «اس ۴۰۰»، بالگردهای تهاجمی «کاموف ۵۲» و جنگندههای «سوخو ۵۷» و «سوخو ۳۵» که با جنگندههای مشابه آمریکایی آن برابری میکند و چه بسا از آن برتر است، موافقت کرده است.
در صورت صحت داشتن این خبر، ایران با در اختیار داشتن این تسلیحات مدرن روسی و سامانه پدافند هوایی اس ۴۰۰، قدرت بازدارندگی بالایی در منطقه خواهد داشت و اگر نگوییم همه معادلات برتری نظامی اسرائیل از بین خواهد رفت، دستکم بیشتر آنها دچار این سرنوشت خواهد شد و نفوذ آمریکا در منطقه خلیج (فارس) دچار نوسان شدید خواهد شد.
با توجه به افزایش حضور چین و روسیه در رهبری جهان، رهبری آمریکا به سرعت در حال کاهش است و شکست پیشنویس قطعنامه اخیر آمریکا در سازمان ملل و شورای امنیت، به منزله شاخص مهمی است که نشاندهنده بسیاری از اتفاقهای غافلگیرکننده در آینده است و فقط باید صبر کرد و منتظر بود.
انتهای پیام/
عمان هم بعد از امارات در زمینه ارتباط مستمر با اسرائیل به توافق رسید
جنگندههای سوخو 57 و سوخو 35
تانک T90
سامانه S400
بالگردهای تهاجمی کاموف 52
موشک یاخونت
دنیا فقط زبون زور میفهمه
ما باید ا نظر تجهیزات نظامی خیلی قدرتمند بشیم تا تو جامعه جهانی حرفی برای گفتن داشته باشیم
۱. دولت با این کسری بودجه چطور پول سلاح را پرداخت میکنه؟ مگه اینکه بخواد یک قرن ایران بدهکار شود
۲. این همه ادعای طراحی و تولید سلاح بومی همش کشک بود؟
ولی خداونذدرقران وعده داده ان الله یدافع عن الذین آمنوا یعنی اگر به خدا ایمان واقعی بیاورید خود خداوند از شما در مقابل دشمناان دفاع میکند.
اگر امروزه بعضی سختیها رو شاهد هستیم احتمالا بخاطر دزدی های بعضی از مسئولین یا فرزندانشان میتونه باشه یا حق
وقتی میدونن قطعا قطعنامه توسط چین یا روسیه وتو میشه پس بجای مخالف،ممتنع بدید بعدش یه پوئن از ایران طلبکار شده و در ارائه راه حل میانه ازش استفاده کنیم
این توافق آمریکا و اروپا به نظر میرسه چون این دو در مقابل ایران جدای از هم نیستن.
یه چیزی شبیه پلیس خوب و پلیس بد
وقتی میدونن قطعا قطعنامه توسط چین یا روسیه وتو میشه پس بجای مخالف،ممتنع بدید بعدش یه پوئن از ایران طلبکار شده و در ارائه راه حل میانه ازش استفاده کنیم
این توافق آمریکا و اروپا به نظر میرسه چون این دو در مقابل ایران جدای از هم نیستن.
یه چیزی شبیه پلیس خوب و پلیس بد
حتی اگه این انزوا هم جزئی از نقشه خود طرف غربی برای تشویق ایران به پایبندی به محدودیتهای این توافق ننگین باشه.چون در عمل که فقط ما پایبندیم و اونها عملا هیچ
شما خودت حاضری بر اساس منطق برجام یه ماشین بفروشی
یعنی پول نگرفته ،سند بزنی و تحویل بدی و بعدشم پولتو بالا بکشن و حق شکایت هم نداشته باشی؟
ما بین چاله و چاه هستیم.و عامل این دو راهی برجام شماست.
با خروج از برجام و در صورت هزینه ۱۰ میلیارد دلاری و بعد از دو سال کار تازه به صنعت هسته ای اوایل برجام می رسیم.اما اونا با یک هفته کار و تشکیل یک جلسه حداقلی می توانند همه تحریم ها را برگردانند. و این یعنی خسارت محض و نابودی کامل.
حالا فهمیدی کجا ایستادی.
یا صاحب الصبر .