محمدرضا زمردیان رئیس بیست و سومین جشنواره بین المللی قصه گویی و معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره جزییات برگزاری این دوره از جشنواره گفت: شورای سیاستگذاری بیست و سومین جشنواره بین المللی قصه گویی برای برگزاری این دوره جشنواره برنامه ریزی میکند. باتوجه به وضعیت بیماری کرونا در کشور و پیش بینی مسئولان ذیربط مبنی بر احتمال پیک دوم کرونا در فصل پاییز و همزمانی آن با شیوع آنفولانزا برگزاری مراسم و تجمعهایی که با حضور جمعیت برگزار میشود، سخت شود. در این صورت قطعا بیست و سومین جشنواره بین المللی قصه گویی به صورت مجازی برگزار میشود.
او افزود: بیست و سومین جشنواره بین المللی قصه گویی با دورههای قبلی جشنواره تفاوتهایی دارد. تلاش کردیم بخشهای روشن و مشخصی در حوزه شیوههای قصه گویی وجود داشته باشد تا داوریها هم براساس شیوههای قصه گویی انجام شود. در گذشته عمدتا داوران براساس گروه سنی قصه گویان داوری میکردند و گروههای سنی نوجوانان، بزرگسالان و پدربزرگها و مادربزرگها را دربرمی گرفت. امسال احتمالا ضمن پای بندی به آن موضوع تلاش میکنیم شرکت کنندگان در زمینه شیوههای قصه گویی هم با یکدیگر رقابت کنند.
رئیس بیست و سومین جشنواره بین المللی قصه گویی ادامه داد: تلاش خواهیم کرد مکانیزم داوری در جشنواره بین المللی قصه گویی امسال آنلاین باشد تا شرکت کنندگان در استانهای مختلف بتوانند با هم رقابت کنند. فرآیند جشنواره امسال یک ساله خواهد بود. فرآیند جشنواره پاییز امسال آغاز میشود و تا پاییز سال آینده ادامه دارد. امسال بخشی را هم با عنوان قصه گوی برتر یا قصه گوی شایسته در جشنواره خواهیم داشت. شورای سیاستگذاری جشنواره هنوز عنوان این بخش را تصویب نکرده است. پس از تصویب عنوان آن را اعلام میکنیم. این بخش برای قصه گویانی برگزار میشود که برنده دورههای گذشته جشنواره قصه گویی هستند. این افراد باید بتوانند علاوه بر یک قصه گویی خوب آثار خودشان را در زمینه پژوهش قصه گویی و تالیف کتابهایی در این حوزه ارائه بدهند.
معاون هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیان کرد: در حوزه بین الملل جشنواره بین المللی قصه گویی هم تغییراتی جدی خواهیم داشت. این تغییرات رسما پس از تصویب شورای سیاستگذاری اعلام میشود و فراخوان آن تا پیش از شهریور ماه منتشر خواهد شد. در گذشته پس از اعلام شعار جشنواره بین المللی قصه گویی، قصه گویان داوطلب داخلی و خارجی قصه هایشان را برای سایت جشنواره ارسال میکردند. پس از داوری اولیه برای حضور در مرحله پایانی دعوت میشدند. امسال تلاشمان براین است رقابت بخش بین الملل هم به صورت مجازی انجام شود تا شرکت کنندگان داخلی و خارجی ما همزمان با هم رقابت کنند و به مرحله نهایی راه یابند و در مرحله نهایی رقابت جدی تری بین شرکت کنندگان داخلی و خارجی داشته باشیم.
او اظهار کرد: امسال هم در جشنواره بین المللی قصه گویی بخش ۹۰ ثانیه را که موضوع آن «زندگی من» است، خواهیم داشت. موضوعات امسال این بخش در دست بررسی است. این موضوعات با فضا و حال و هوای روز متناسب خواهد بود. سال گذشته بخش مربوط به قصههای شهر من تهران، قصههای کانون زبان و خبرنگاران از بخشهای جنبی جشنواره بود. امسال هم بخشهای جنبی ۹۰ ثانیه در دست بررسی است. سال گذشته باشگاه خبرنگاران جوان حامی معنوی و رسانهای بخش خبرنگاران بود. اگر علاقهمند باشند دوست داریم همچنان این بخش را به دلیل جذابیت کار خبر داشته باشیم. خبرنگاران قشر زحمتکش جامعه هستند که قصههای دیگران را روایت میکنند، اما کمتر زندگی و قصههای آنها روایت میشود. ما تمایل داریم بخش خبرنگاران برگزار شود تا از این طریق جذابیتها و سختیهای کار روزنامه نگاری و خبر را منعکس کنیم.
انتهای پیام/