به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، طی روزها و هفتههای گذشته تحولات مهمی در عرصه منطقه و جهان به وقوع پیوسته است. توافق صلح امارات و رژیم صهیونیستی، پرتاب بالنهای آتش زا به سوی اراضی اشغالی و شکست خفت بار آمریکا در شورای امنیت و شکست بلور قدرت نمایی این کشور در جهان و سازمانهای حقوقی نظیر سازمان ملل از مهمترین این اتفاقات است.
«محمود الزهار» عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس در گفتگو با قدسنا درباره این موضوعات و به منظور بررسی اوضاع منطقه و به ویژه ابعاد توافقنامه ننگین ابوظبی و تل آویو مطالبی را بیان کرد.
متن مصاحبه بدین شرح است:
به نظر میرسد که توافق صلح امارات و رژیم صهیونیستی منفعت سیاسی و امنیتی خاصی برای ابوظبی در پی نداشته باشد بویژه اینکه مقامات جمهوری اسلامی بارها بر لزوم برقراری روابط حسنه با امارات تاکید داشته اند و اکنون هم روابط اقتصادی قابل توجهی با یکدیگر دارند. به نظر شما هدف اصلی برقراری این رابطه چه بود؟
حاصل شدن چنین توافقی میان اسرائیل و امارات نتیجه فشارهای پی در پی آمریکا و تل آویو برای انجام گرفتن چنین عادی سازی است. در این میان برخی دست نشاندههای کاخ سفید در منطقه به گونهای عمل کرده اند که بایست روابط میان اسرائیل و کشورهای ثروتمند منطقه از جمله امارات و بحرین و عمان و عربستان سعودی و .. برقرار شود.
یک جانب این فشارها برای عادی سازی روابط به نفع ترامپ و انتخاباتی است که او در ماه نوامبر درپیش دارد جانب دیگر شکل گیری این توافق نیز برمی گردد به منافع آدمهایی مانند بن سلمان و امثال او.
صهیونیستها به کمک آمریکا از ضعف کنونی کشورهای عربی و اسلامی منطقه استفاده کردند و سران منطقه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل تشویق کردند. بن زاید با حمایت از یهودیان اسرائیلی کاری کرده است که آنان (صهیونیستها به نام او و به بهانه تشکر یک شهرک به نام بن زاید بنا کنند) بدون شک حاکم امارات با این اقدامات خود یک جنایتکار شناخته خواهد شد. او با عادی سازی روابط با رژیم غاصب اسرائیلی تمام منطقه را به خطر انداخته است.
به نظر شما این روند تاثیر منفی بر عملکرد روبه جلو محور مقاومت خواهد داشت؟
بالعکس هیچ تاثیری بر محور مقاومت نخواهد داشت چراکه مردم از این تصمیم خصمانه کشورهای عربی (هر تعدادی که میخواهند باشند) پیروری نمیکنند این مردم همانهایی هستند که بدنه و هسته نیروهای مقاومت در منطقه را تشکیل میدهند و به طور کامل دشمن رژیم اشغالگر صهیونیستی هستند.
تاثیر پرتاب بالنهای آتش زا به سوی اراضی اشغالی چه بوده است که هر روز مسئولان رژیم صهیونیستی نسبت به توقف این روند ضد اسرائیل تهدید میکنند و حتی شبانه روزی بمبارانهایی را علیه نوارغزه انجام میدهند؟
پرتاب بالنهای آتش زا به سوی اراضی اشغالی با محاصره ظالمانه نوارغزه توسط رژیم صهیونیستی کاملا مرتبط است. اکنون ۱۳ سال است که غزه توسط اسرائیل محاصره شده است و از ورود غذا و دارو و حالا هم سوخت به غزه جلوگیری میشود تعداد بسیاری از کودکان و زنان و مردان سالخورده درپی تحریمها و عدم دستیابی به داروهایشان آسیبهای جدی دیده اند. تنها این نیست، با شیوع ویروس کرونا گذرگاههای ورود و خروج از غزه به طور کامل بسته و تنها منفذ ارتباطی این باریکه با بیرون قطع شد.
خواست مقاومت غزه از اشغالگران صهیونیستی هم عقلانی و هم انسانی و هم به جا است. آنانها میخواهند هرچه زودتر محاصره پایان یابد تا وضعیت پرتاب بالنها هم در مقابل متوقف شود.
پیشتر یک روزنامه لبنانی به نقل از یک مقام جنبش حماس گفته بود که ادامه این وضعیت به یه جنگ بزرگ ختم میشود. به نظر شما این چنین است؟
ما اصلا تمایل به آغاز جنگ نداریم و نمیخواهیم توان و وقت نیروهایمان را در جنگهای بی نتیجه و بی سرنوشت تلف کنیم. علاوه بر این خود اسرائیل هم با کشورهای مختلف درگیری شدید دارد سوریه و لبنان از کشورهایی هستند که نفس اسرائیل را گرفته اند بنابراین بدون هیچ شکی میتوان گفت ارتش رژیم اشغالگر گزینه درگیری و جنگ با نیروهای مقاومت غزه را درپیش نخواهد گرفت.
به تازگی آمریکاییها به شکست طرح یک جانبهشان در شورای امنیت مبنی بر تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران شکست خوردند و از حمایت هیچ یک از قدرتهای جهان برخوردار نشدند. این شکست تا چه اندازه میتواند بر عملکرد آمریکا و اسرائیل تاثیرگذار باشد؟
برخی کشورهای جهان در قبال ایران مواضع مثبتی گرفته اند، اما به هر حال ایران بایستی از داخل خود را قوی کند به گونهای که تحریمهای آمریکا علیه این کشور دیگر کارایی نداشته باشد و واشنگتن به طور کل از فکر وضع تحریم اقتصادی علیه تهران خارج شود.
علاوه براین ایران بایستی روابط خود را به طور روزافزون با کشورهای عضو محور مقاومت بویژه «لبنان» و «فلسطین» تقویت کند چراکه اگر این مورد بیشتر مورد توجه قرار گیرد میتواند به تمامی درگیریها و مشکلاتی که ناشی از تحرک گروههای تروریستی و صهیونیستی در منطقه است کاسته و سختیها و موانع موجود بر سر راه ایران را از میان بردارد.
ایران نقش مهمی در منطقه دارد و بایستی از ظرفیت منطقه به نفع ارتقاء توان مقاومت استفاده کند.
انتهای پیام/