هنرمندان محبوب ۲ دهه قبل، مانند افتخاری، اصفهانی، خشایار اعتمادی، قاسم افشار و عبدالحسین مختاباد امروز به چه کاری مشغول هستند؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «موج دوم موسیقی پاپ در دهه ۷۰ رقم خورد. در این دهه، خواننده‌های جوانی که در حوزه موسیقی پاپ و کلاسیک کار می‌کردند، به چهره‌های شناخته‌شده و پرطرفدار تبدیل شدند. برخی آهنگ‌هایشان با توجه به ابزار انتشار محدود، نسبت به زمان حاضر، به‌سرعت در جامعه «هیت» می‎شد.

این خواننده‌ها، آلبوم‌های موفقی را هم منتشر کردند که ماندگار شدند، اما چند سالی است که کمتر نام این خواننده‌ها و اخبار آثارشان را می‌شنویم. برخی از این خواننده‌ها از دنیا رفتند. برخی از آن‌ها از دنیای موسیقی خداحافظی کردند، بعضی دیگر از مافیای موسیقی و کنار گذاشته‌شدن گفتند. شاید بگویید این سرنوشت همه خواننده‌هاست که مدتی فعالیت می‌کنند و بعد هم باید با صحنه خداحافظی کنند، اما به نظر می‌رسد چگونگی این اتفاق و عوامل تاثیرگذاری که باعث تغییر ذائقه شنیداری و حذف و کم‌رنگ‌شدن برخی خواننده‌ها شده است، مهم باشد.

در ادامه مطلب به بررسی حال این روز‌های برخی از خواننده‌هایی که در دهه ۷۰ خوش درخشیدند و امروز کمتر از آن‌ها گفته می‌شود، می‌پردازیم.

عبدالحسین مختاباد، تجربه‌های تازه‌

جنگ تازه تمام شده بود. به قول مختاباد مردم به فضای شادتری در موسیقی نیاز داشتند و این گونه بود که آلبوم «تمنای وصال» با صدای او منتشر شد. این آلبوم که اشعار آن از آثار شاعران کلاسیک ایرانی مانند سعدی، باباطاهر و مولانا انتخاب شده بود، یکی از موفق‌ترین آلبوم‌های ابتدای دهه هفتاد است. حال چند سال از فعالیت جدی خواننده تصنیف معروف «شبانگاهان»، بعد از سال‌ها فعالیت و آموزش در حوزه موسیقی می‌گذرد. به‌تازگی آلبوم جدیدی از او منتشر نشده است و او رنجیده‌خاطر از وضعیت فعلی گلایه می‌کند. فعالیت‌های او در چند سال اخیر، محدود به انتشار تک‌آهنگ بوده است. البته در سال ۹۲ به عنوان نماینده مردم در شورای شهر تهران نیز انتخاب شد. وی اخیرا برنده یک جایزه بین المللی در زمینه موسیقی شده است.

مانی رهنما، مسافر پرحاشیه

شروع فعالیت رسمی مانی رهنما همزمان با آشنایی‌اش با زنده‌یاد بابک بیات، آهنگ‌ساز فقید برجسته شکل گرفت. این آشنایی تداوم یافت و باعث انتشار دو آلبوم «مرسدس» در سال ۷۶ و «فصل پرواز» با قطعه به یادماندنی «پرنده»، در سال ۷۸ شد. رهنما در سال ۷۷ در اولین جشنواره موسیقی پاپ، عنوان بهترین خواننده را به دست آورد. او فعالیتش را در موسیقی تا به امروز ادامه داد و آلبوم «با خودم می‌رقصم» را در سال ۹۷ منتشر کرد. وی سه سال پیش، با صبا راد مجری برنامه «به خانه برمی‌گردیم» ازدواج کرد که فعالیت‌های او را در حوزه موسیقی تحت تاثیر قرار داد. او چندماه پیش به همراه همسرش به ترکیه سفر کرد و گفت می‌خواهد در این کشور فعالیت خود را ادامه دهد و ادعا می‌کند که مهاجرت نکرده است.

خشایار اعتمادی، وداع تلخ

برخی خواننده‌ها در دهه هفتاد، راه را برای موسیقی پاپ در کشور باز کردند. خشایار اعتمادی یکی از همین خواننده‌هاست. این خواننده ۴۹ ساله از پانزده سالگی فعالیت خود را در موسیقی آغاز کرد. اولین فعالیت رسمی اعتمادی، در سال ۷۴ کلید خورد. او معتقد است خواننده‌های هم‌نسل او، بدون حمایت در موسیقی جریان‌ساز شدند، اما مورد بی‌توجهی قرار گرفتند. خشایار اعتمادی سال گذشته با ناراحتی و بیان صحبت‌هایی درباره مافیا در موسیقی، از خوانندگی خداحافظی کرد.

محمد اصفهانی، بازمانده دوست‌داشتنی

تیتراژ سریال «فاخته» در سال ۷۳، اولین تجربه کاری محمد اصفهانی محسوب می‌شود. اواخر دهه هفتاد را می‌توان یکی از درخشان‌ترین دوره‌های کاری اصفهانی دانست؛ به طوری که گفته می‌شود حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار کاست و صد هزار نسخه CD آلبوم «حسرت» او که در سال ۷۷ منتشر شد، به فروش رفت.

این آلبوم جزو چند آلبوم پرفروش آن دوره بوده است. فعالیت اصفهانی نسبت به سال‌هایی که در آن درخشید، کمتر شده، اما هنوز بر خلاف برخی از هم‌دوره‌ای‌های خودش، مشغول فعالیت است. او بعد از آلبوم «شکوه» که در سال ۹۳ منتشر شد، آلبوم جدیدی ارائه نداد و فعالیت‌هایش بیشتر معطوف به انتشار تک‌آهنگ و تیتراژ‌های تلویزیونی و سینمایی شده است.


بیشتر بخوانید


قاسم افشار، خانه‌نشینِ زودهنگام

قاسم افشار جزو خواننده‌هایی است که اغلب صدایش با خواننده‌های آن‌ور آبی مقایسه می‌شود! هرچند خودش مخالف این مقایسه است. شروع فعالیت او در موسیقی به میانه دهه هفتاد برمی‌گردد. او یکی از اولین خواننده‌های پاپ بعد از انقلاب است. «وقف پرنده‌ها» با مطلع «آی آدمای مهربون واجبه که کمک کنیم» یکی از ماندگارترین آثار موسیقی کشور محسوب می‌شود. ۱۶سال است که افشار آلبومی منتشر نکرده و تقریبا خانه‌نشین شده است.

علیرضا افتخاری، قربانی خوش‌صدا

فعالیت علیرضا افتخاری در موسیقی از دهه ۶۰ آغاز شد، اما او در دهه ۷۰ به اوج رسید. آلبوم‌های افتخاری جزو پرفروش‌ترین آلبوم‌های سال قرار می‌گرفت و از او، به عنوان پرفروش‌ترین خواننده بعد از انقلاب یاد می‌شد. به طور مثال، می‌گفتند که آلبوم «نیلوفرانه» که جزو ماندگارترین آثار او نیز است، در زمان انتشار حدود سه‌میلیون نسخه فروش داشت. همچنین، او حضور موفقی را در برنامه تلویزیونی «با کاروان شعر و موسیقی» و «ضیافت» تجربه کرد.

«پادشاه فصل‌ها»، عنوان آخرین آلبوم اوست که شش سال پیش منتشر شد. ماجرای دیده‌بوسی او با محمود احمدی‌نژاد به عنوان رئیس‌جمهور وقت در سال ۸۹، در مراسم روز خبرنگار، برای این خواننده درجه‌یک حاشیه‌های زیادی درست کرد و باعث شد او کم‌کم به انزوا کشیده شود.»

منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
امین
۱۹:۴۱ ۲۹ مرداد ۱۳۹۹
شکی در هنرمند بودن این خوانندگان نیست. خوش صدا بودند و دانش موسیقی داشتند. اما هیچکدام از این ها آرتیست روی صحنه نبودند. آرتیست بودن و جذاب بودن روی صحنه یکی از ویژگی های خوانندگان پاپه. خوانندگانی که از قدیم تا به امروز ماندگار بودند علاوه بر صدای خوش، آرتیست بودند؛ و هنرشان فقط محدود به صدای خوش نبود.
Iran (Islamic Republic of)
سهراب
۱۲:۵۴ ۲۹ مرداد ۱۳۹۹
واقعا استاد افتخاری تکرار نشدنیه
Germany
پژمان تورک
۰۴:۲۰ ۲۹ مرداد ۱۳۹۹
خواننده های حال اصلا موسیقی بلد نیستند . نه دسگاه و گوشه بلدن نه تحریر دارن نه شعراشون صاحب محتواست .
بازم افشین آذری و اقای مولایی و محمدعلیزاده خوبن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۵ ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
آهنگهای یاس آور تیغ زدن برای خودکشی نا امیدی خیانت رواج پیدا کرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۷ ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
خواننده های دهه هفتادی قابل مقایسه با اینها نیستن...
اینها دیگه کی هستن خخخخ
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۲۳:۲۱ ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
من همشونودوست دارم هنوز آهنگاشونوگوش میکنم.اصفهانی ، افتخاری ، مختاباد ، افشار و اعتمادی ،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۰ ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
استاد شجریان ، استاد صدیق معروف و استاد ناظری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۶ ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
فقط محمد اصفهانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۱ ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
صدای خواننده های دهه ی شصت و هفتادی مثل استاد افتخاری و استاد محمّد اصفهانی و ... کجا و صدای خواننده های امروز که تمام هنر و صداشون رو مدیون تنظیمات دیجیتالی است و اکثراً هم در اجرای زنده مشکل پیدا می کنن کجا ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۳ ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
همین جا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۴ ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
عشقه محمد اصفهانی
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۲۰:۴۰ ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
سلام ،

خواننده های محبوب من به ترتیب ،


آقایان :
اصفهانی ، افتخاری ، مختاباد ، افشار و اعتمادی ،
می باشند .
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۱۹:۲۵ ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
نمیشود کتمان کرد نسل جدید عااااااالی هستند البته خواننده های بد هم کم نداریم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۰ ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
عالی بودن.حیف که میدونو خالی کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۰ ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
موسیقی پاپ، موسیقی کوچه بارایست و اصلاً من بعنوان موسیقی قبول ندارم. موسیقی فقط اصیل و نه چیز دیگه.
ضمناً صدای خشایار اعتمادی
Iran (Islamic Republic of)
اسماعیل همتی
۱۷:۴۴ ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
یادشون بخیر چه زود فراموش شدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۲ ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
خواننده ها الان از چیزایی میخونن که فقط جیغ وداد و مطالبشان بی معنی هست.یاااد خواننده های دهه هفتاد بخیر.کااااش خواننده های الان کمی از شعر شاعران ایرانی استفاده کنند نه از این مطالب بی در و پیکر و بی هویت وبی معنی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۰ ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
خواننده های الان صدا ندارن