رضا عباسی کارشناس مسائل اقتصادی و مدرس دانشگاه در گفت و گو
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، گفت: با توجه به
افزایش ضریب نفوذ بورس و تبدیل بخش عمدهای از کشور به مال استریت، اتفاقات و جریانهای با ربط و بی ربط زیادی بر این بازار اثر گذار شده اند.
او افزود: صعودهای فوارهای بورس چندی قبل، مورد نگرانی فعالان بازار قرار گرفت ولی شدت به حدی بود که امکانی برای مقاومت وجود نداشت، اما اگرچه آغاز ماجرا با برنامه ریزی و هماهنگی صورت گرفته است، ولی بعید است پایان داستان در کنترل همان برنامه باشد.
کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: پوشش بخشی از کسری طبق برنامه ریزی انجام شده از طریق بورس «چه سهام و چه اوراق» انجام شده، اما اگر دولت به راهکارهای جدیدی برسد و بتواند نفت را در شرایط تحریم خارجی، در بازار داخلی به فروش برساند، دیگر نیازی به فروش داراییها و مالکیتهای خود ندارد.
بیشتربخوانید
عباسی بیان کرد: سرگردان بودن بخشی از سرمایههای کوچک در بازار باعث سوء استفادهی سرمایههای بزرگتر شده بطوریکه به راحتی آنها را یا در صفهای خرید یا صفهای فروش سوق می دهند و به سختی می توان معاملات متعادل در بازار پیدا کرد؛ لذا تا زمانی که این بازی وجود دارد، ریسک خرید و فروش بالاست. پس بهتر است سرمایه را به سمت سهام یا صندوقهای دارای بازارگردان مناسب هدایت نمود.
او تصریح کرد: حجم نقدینگی زیادی که وارد بورس شده به این سرعت از بازار خارج نمی شود. بخشی بطور کامل در بازار رسوب می کند و صد البته بخشی از دست می رود. ریزش بازار زمانی اتفاق میفتد که میزان خروجی پول بیشتر از ورودی آن طی یک بازه زمانی طولانی باشد. با یکی دو هفته قفل شدن بازار در صف فروش، نقدینگی زیادی خارج نمی شود. چون خریدار کافی وجود ندارد؛ بنابراین با اعداد و ارقام شاخص فریب نخورید و نقدینگی را در بازار دنبال کنید.
کارشناس مسائل اقتصادی تاکید کرد:
روند تغییرات قیمت دلار یکی از بهترین فاکتورهای نشان دهندهی وضعیت آتی کشور است لذا هر زمان دلار به نصف قیمت ریزش کرد، می توان نگران ریزش بورس نیز شد.
عباسی اظهار کرد: در نهایت آنچه سرمایه گذار را ارتقاء می دهد، میزان سود بالای او نیست، بلکه توانایی حفظ بقای خود است. برای حفظ بقاء، بدون شک نیازمند استراتژی در هر دو بازار مثبت و منفی هستید.
او
در خصوص چگونگی عملکرد در بازار سرمایه مثبت و منفی، افزود: ریسکها و احتمالات پیش رو را برآورد کنید، به احتمالات خود بازهی زمانی بدهید و برای هر احتمال، عکس العمل مناسب را از قبل طراحی کنید و در موعد مقرر اجرا کنید.
انتهای پیام//ف.س