به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، فرآیند برگزاری پنجاه و هفتمین کنکور سراسری سال ۱۳۹۹ از ۲۹ مرداد ماه در سراسر کشور آغاز شده است. همزمان با برگزاری کنکور، موضوع لو رفتن سوالات کنکور و دفترچهها در فضای مجازی مطرح شد.
این حواشی قبل از شروع شدن فرآیند برگزاری کنکور سراسری نیز مطرح شده بود و کانالهای زیادی در فضای مجازی اقدام به خرید و فروش سوالات جعلی کنکور کردند. سقف و کف قیمتهای اعلامی این کانالها ۷ تا ۳۰ میلیون بود، برخی هم اقدام به فروش سوالات جعلی با بیت کویین کردند.
بعد از شروع شدن کنکور در رشته هنر اولین حاشیهها با انتشار دو عکس شروع شد. این حواشی نگرانی زیادی را برای داوطلبان و خانوادههای آنها به وجود آورد و باعث شد که بسیاری از داوطلبان ناامید شوند و این طرز تفکر به وجود بیاید که درس خواندن فایدهای ندارد چرا که سوالات در سر جلسه کنکور لو میرود و کنکور دادن فایدهای ندارد.
فاطمه زرینآمیزی سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور در گفت وگو با خبرنگار دانشگاهی، درباره عکسهای سوالات کنکور هنر که در فضای مجازی منتشر شده است، گفت: بعد از پایان آزمون دروس عمومی، یک داوطلب کرونایی در بیمارستان طالقانی تهران با سوءاستفاده از احساسات عوامل اجرایی و بیماران کرونایی، موبایل سر جلسه آزمون برده و از سوالات عکس گرفته و تصاویر را در شبکههای اجتماعی منتشر کرده است.
بیشتر بخوانید
زرینآمیزی ادامه داد: با توجه به اظهارات این فرد، او قصد تقلب نداشت و هدفش بیشتر، القای لو رفتن سوالات کنکور با توجه به وضعیت موجود بود. مجازات پیشبینی شده در قانون شامل جزای نقدی از ۱۰ میلیون تا یک میلیارد ریال یا حبس از یک ماه تا پنج سال یا هر دو مجازات است. سازمان سنجش برای این گونه افراد متخلف، تقاضای اشد مجازات را خواهد داشت.
روز دوم کنکور سراسری داوطلبان گروه علوم انسانی و گروه علوم ریاضی به رقابت پرداختند، ساعتی از شروع کنکور سراسری نگذشته بود که فیک نیوزها اقدام به انتشار تصاویری از برگههای سوال و دفترچههای کنکور کردند و مدعی شدند که سوالات کنکور لو رفته است.
سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور درباره تصاویری که در فضای مجازی منتشر و در آنها ادعا شده است که سوالات لو رفته است ، گفت: حفاظت آزمون سازمان سنجش آموزش کشور با همکاری دستگاههای امنیتی و انتظامی در استانهای فارس و یکی از استانهای غربی دو تیم را دستگیر کردند که برای ارسال عکس از حوزههای امتحانی برنامهریزی کرده بودند.
او بیان کرد: در تهران نیز دو نفر شناسایی شدهاند که به زودی دستگیر خواهند شد. براساس بررسیهای به عمل آمده اصولاً هدف این افراد از ارسال عکس، تقلب نیست بلکه القای شبهه در آزمون است.
زرینآمیزی ادامه داد: بر اساس بررسیهای فنی و دقیق سازمان سنجش، اعلام میکنیم تمام کلیدهای منتشرشده در فضای مجازی تا امروز کذب، جعلی و باهدف کلاهبرداری بوده است و هیچ کدام با جوابهای کلید سازمان مطابقت ندارد و داوطلبان جهت اطمینان بیشتر میتوانند روز دوشنبه کلیدهای منتشرشده در سایت سازمان را با این کلیدها و نوع دفترچهها مقایسه کنند.
سخنگوی سازمان سنجش درباره امکان لو رفتن سوالات قبل از شروع کنکور گفت: امکان لو رفتن کنکور سراسری سال ۱۳۹۹ صفر درصد است و همه این اقداماتی که در فضای مجازی و ... با عنوان فروش سوالات انجام میشود کلاهبرداری و شیادی است و برخی به دنبال منافع شخصی خودشان هستند.
سخنگوی سازمان سنجش گفت: کارمندان بخش چاپخانه سوالات کنکور هنوز در قرنطینه هستند و سوالات کنکور در امنیت کامل چاپ و به حوزههای مربوطه ارسال میشود.
صبح امروز اخباری در فضای مجازی به نقل از باشگاه خبرنگاران با محتوای لو رفتن سوالات کنکور منتشر شد، باشگاه خبرنگاران جوان در واکنش به این خبر اعلام کرد: توییتی که تحت عنوان لو رفتن سوالات کنکور ریاضی در شبکههای اجتماعی به نام باشگاه خبرنگاران جوان منتشر شد، مربوط به یک حساب کاربری جعلی و فیک است.
شایعه لو رفتن سوالات کنکور هر سال مطرح میشود و ذهن و روان داوطلبان و خانوادههای نگران را مشوش میکند. مدعیان لو رفتن سوالات کنکور دو گروه هستند. گروه اول قبل از کنکور کانالهایی در تلگرام ایجاد میکنند و به پیش فروش سوالات میپردازند. این اقدام در حالی است که سازمان سنجش هر سال سوالات کنکور را تا روز برگزاری در قرنطینه نگهداری میکند و حتی مسئولان چاپخانه هم مدتها در قرنطینه باقی میمانند و تا زمانی که فرآیند برگزاری کنکور به پایان نرسد از قرنطینه بیرون نمیآیند.
گروه دوم همانهایی هستند که گوشهای از اقدامات آنها را در چند روز گذشته مشاهده کرده اید. گروههای که عکسهایی منتشر میکنند و ادعا میکنند سوالات کنکور امسال است. بسیاری از این عکس ها مربوط به سال های قبل هستند و گردانندگان این کانال ها فقط در پی بازدید و عضو بیشتر هستند و باید پرسید چرا گردانندگان این کانالها قبل از شروع کنکور سوالات را منتشر نمیکنند تا هم خودشان پولی به جیب بزنند و هم عده زیادی داوطلب بتوانند قبولی خود در کنکور را قطعی کنند.
اغلب مشخص میشود که تصاویر مربوط به دفترچههای سال قبل بوده است. مواردی هم که در کنکور شاهد بودیم، اقداماتی بود که به اعتراف خود داوطلبان برای ایجاد شبهه در حفاظت آزمون رخ داد و داوطلبان از برگه سوال عکس گرفته بودند و در فضای مجازی پخش کردند. افراد اگر به دنبال تقلب و قبول شدن در کنکور باشند هیچ گاه این اقدامات را علنی نمیکنند و بیشتر تلاش میکنند این عکسها را در اختیار فرد یا افرادی قرار می دهند و جواب سوالات را بگیرند نه اینکه سوالات را در کانالهایی با ۱۳ تا ۱۴ هزار عضو منتشر کنند و کلید سوالات را هم بگذارند.
با چیدن این دلایل کنار هم به این نتیجه می رسیم که این عکس ها با وجود دفترچه کددار و زمان بسیار محدود کنکور نمی تواند حفاظت و اعتبار آزمون ها را خدشه دار کند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
در ضمن با تعویق کنکور یعنی بیشتر از یک ماه عوامل چاپخونه توی قرنطینه مونده بودن؟؟؟؟
اونجاها اصلا استاداش رحم و مروت ندارن و عمرا متقلبا بتونن دوام بيارن
اصلا شما تعریف مشروط شدن رو بلدین؟
ثابت کنید که پیگیر تقلب ها هستید .
تقلب نداشتیم
غول کنکورمان واقعا غول بود و نه یک بچه غول
سوالات سخت و پیچیده بودند
- کجایی غوووول کنکور!!!
الان یک سری موسسه امدند که فقط کارشان شیره سر مردم مالیدن هست. انکاری غول کنکور را فرستادن پی نخود سیاه
اولا همانطور که تصاویر سوالات آمده بیرون همانطور هم می تواند جوابها بره تو
ثانیا تازه این تصاویر از طرف کسانی بوده که هیچ پارتی نداسته اند
حال کمی فکر کنید که چقدر آدم پارتی دار تو سازمان سنجش هستند
مگه میشه مگه داریم
اگر مرد هستید این بنگاه علم فروشی و بدبخت کننده جوانان ما را جمع کنید
هرچند مثل مار روی این گنج چنبره زده اید و ول کن آن نخواهید بود