به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ محمدباقر حیدری رئیس سازمان نظام پزشکی استان کرمانشاه گفت : امسال به دلیل شیوع کرونا، پزشکان ما شرایط متفاوتی را تجربه میکنند و طی این شش ماه گذشته شاهد ایثارگری و فداکاری بسیاری از سوی آنها بوده ایم.
او با بیان اینکه پزشکان همواره در مشکلات و سختیها کنار مردم بوده اند، گفت : با شیوع کرونا، حتی خانواده بیماران کرونایی حاضر نبودند بیمارشان را کنار خودشان نگه دارند، اما پزشکان و مجموعه کادر بهداشت و درمان با آغوش باز پذیرای آنها بوده و با فداکاری تمام در درمان آنها کوشیدند.
او افزود: در دوران شیوع کرونا، مردم از پزشکان و کادر درمان به عنوان مدافعان سلامت یاد کردند و حال آنکه این قشر از جامعه همواره مدافع سلامت مردم بوده و هستند و هر روز کاری با هزاران نوع بیماری سر و کار دارند که بسیاری از آنها مسری است.
حیدری ادامه داد: سختی کار پزشکان در حالی است که بیشتر آنها درآمد پایینی دارند، اما متاسفانه در سطح جامعه همواره به عنوان قشر مرفه از آنها یاد میشود.
او افزود: ۶۰ درصد پزشکان عمومی هستند و اگر مطب بزنند عملا درآمدی ندارند، چون مردم عمدتا به مطب پزشکان متخصص و فوق تخصص مراجعه میکنند و واقعا سطح درآمدی این پزشکان پایین است.
حیدری گفت: از طرفی برخی رشتههای تخصصی مانند داخلی، اطفال، طب اورژانس و... هم درآمد چندانی ندارند و این میان تنها برخی رشتههای جراحی و رادیولوژی درآمد خوبی دارند که این رشتهها تنها پنج درصد جامعه پزشکان را دربر میگیرد.
رئیس سازمان نظام پزشکی استان کرمانشاه به سختی کار پزشکان تا رسیدن به مرحله پزشک شدن و کسب درآمد هم اشاره کرد وافزود: همین پنج درصد از جامعه پزشکی که درآمد خوبی دارند عملا تا سن ۵۰ سالگی تلاش کرده و پس از آن به درآمد مناسبی رسیدهاند.
حیدری گفت: یک پزشک ابتدا هفت سال برای پزشکی عمومی وقت گذاشته، سپس دو سال رشته تخصص را میگذراند که باید دو تا سه برابر آن در مناطق محروم به اجبار طرح بگذارند و بعد سه سال برای گرفتن فوق تخصص وقت میگذراند که مجددا باید دو برابر آن رابه اجبار در مناطق محروم طرح بگذارند و نهایتا وقتی به سن حدود ۵۰ سالگی میرسند، اگر سرشناس شوند به یک درآمد خوب میرسند.
این مسئول ادامه داد: عملا این جامعه پنج درصدی از پزشکان هم زمانی به درآمد خوب میرسند که دیگر جوان نبوده و پا به سن گذاشته و این درآمدها چندان که باید به کارشان نمیآید.
رئیس نظام پزشکی کرمانشاه گفت: بسیاری از همین جمعیت پنج درصدی پزشکان که درآمد خوبی دارند هم از بیماران نیازمند ویزیت نمیگیرند و بسیاری از آنها تا نیمههای شب بیمار ویزیت میکنند. کدام شغل و حرفه است که این سختیها را قبول کند.
حیدری با اعلام اینکه تعرفه پزشکان طی ۱۰ سال گذشته درصد کمی افزایش یافته، گفت: تعرفه پزشکی در ایران حتی از کشورهای افغانستان و ترکیه و عراق هم پایینتر است و این شرایط در حالی است که مردم و رسانهها مدام از درآمد سرشار پزشکان میگویند و هنگام مراجعه به مطب، تعداد بیماران را شمرده و مدام برای میزان درآمد پزشکان چرتکه میاندازند.
حیدری ادامه داد: پزشکان سرمایههای این جامعه هستند و اغلب آنها درآمد پایینی دارند و نباید آنها را تخریب کرد.
رئیس سازمان نظام پزشکی استان کرمانشاه در پایان با اشاره به عضویت ۳۴۳۲ نفر در نظام پزشکی استان، گفت: از این تعداد ۱۸۴۴ نفر پزشک عمومی، متخصص و فوق تخصص، ۷۴۹ نفر دندانپزشک، ۱۷۹ نفر داروساز، ۳۸۸ نفر ماما و ۲۷۲ نفر کارشناسان گروههای پروانهدار هستند .
انتهای پیام/د