حجت الاسلام تقوی، معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در گفت وگو خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وضعیت کنونی هیاتهای دانشجویی گفت: برای شرح وضعیت کنونی هیئات مذهبی، باید به عملکرد جریانات مذهبی در مقابله و مبارزه با ویروس کرونا مراجعه کرد. کارنامه جریانات مذهبی نشان میدهد که آنها در ضدعفونی کردن معابر، تولید ماسک، توزیع ماسک و مواد ضدعفونی کننده در میان مردم و به طور کلی آنچه که به عنوان اقدامات پیشگیرانه در مقابله با کرونا تعریف میشود، فعالیت اصلی و محوری داشتهاند.
او در ادامه بیان کرد: علاوه بر این در برگزاری مراسمات دینی پیش از ایام محرم، این گروههای مذهبی بودند که دستورالعملهای وزارت بهداشت را رعایت کردند؛ حتی به قیمت بسته شدن درب حرمها و تعطیلی هیئات و مساجد. چون این اعتقاد بود که حفظ سلامتی مردم در اولویت است.
تقوی ادامه داد: امسال محرم کیفیت دیگری پیدا کرده است و به تبع آن، قطعا پاسداشت نهضت عاشورا و سوگواری برای شهدای کربلا، روشی متفاوت نسبت به سالیان گذشته میطلبد. شرایط ویژهای که حضور ویروس کرونا برای ما رقم زده موجب شده است که برگزاری مراسمهای عزاداری، منطبق با دستورالعملهای بهداشتی توصیه شده توسط وزارت بهداشت باشد.
معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها اظهار کرد: در رعایت دستورالعملهای بهداشتی، قطعا هیئات مذهبی به خصوص در فضای دانشگاهی، همانطور که پیش از این ثابت کردهاند در کنار مردم هستند و سلامتی مردم برای آنها اهمیت دارد، پیش قدم خواهند بود.
او ادامه داد: در مراسم امسال، آنچه که باعث افتخار دانشگاهیان خواهد بود این است که محدودیتهای کرونایی باعث شده تا با توجه به بدون سقف بودن محوطه دانشگاهها، هیئات دانشجویی، با استقبال بیشتری از سوی مردم مواجه شوند.
این مقام مسئول گفت: همچون سالهای گذشته، جریان تخریب عزاداران حسینی فعالیت خودش را آغاز کرده که یک تفاوت با گذشته دارد. امسال، این جریان به دنبال این است که هم کوچکترین غفلت در رعایت پروتکلها را بزرگ و فراگیر نشان دهد و هم اینکه دین و معارف دینی و مذهبی را در یک تقابل با عقل تعریف کند. الحمدلله آنچه که تاکنون از هیئات مذهبی دیدهایم این است که امسال عزاداران پیوند میان شور و شعور و عقلانیت حسینی را به تصویر کشیدهاند.
بیشتر بخوانید
تقوی ادامه داد: ما معتقدیم که اقامه عزای حسینی، به یک مکان خاص محدود نمیشود. این روزها، وظیفه هرکدام از ما این است یک نشانه و آیتی از عزاداری و سوگواری از امام حسین (ع) را با خودمان به همراه داشته باشیم؛ حتی ظرفیت فضای مجازی میتواند در خدمت تعمیق شناخت و ابراز ارادت ما نسبت به حضرت اباعبدالله (ع) قرار گیرد.
او افزود: نباید پیوند مردم با معنویت و اخلاق از هم گسسته شود. امروز شرایط کرونا، این نیاز مردم را بیشتر کرده است. پیوندی که هرساله در ماه محرم میان مردم برقرار میشود را باید به عنوان یک سرمایه مهم اجتماعی در نظر گرفت که ضامن بقای یک جامعه است.
انتهای پیام/