به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، یک تیم بین المللی از محققان، گاز متراکم و سردی را کشف کردهاند که از مرکز راه شیری مانند گلوله خارج میشود. چگونگی رها شدن این گاز هنوز یک راز است، اما یک تیم تحقیقاتی از جمله پروفسور نائومی مک کلور از دانشگاه ملی استرالیا معتقدند که یافتههای آنها میتواند پیامدهای مهمی برای آینده کهکشان ما داشته باشد.
پروفسور مک کلور در این باره تشریح کرد: وقتی جرم زیادی از یک کهکشان خارج شود، مقداری از مواد موجودی که در شکلگیری ستارگان موثر است، از دست میرود، این بدان معناست که کهکشان دیگر نمیتواند تشکیل ستاره دهد؛ بنابراین دانستن اینکه این گاز چگونه از دل کهکشان راه شیری خارج میشود، میتواند بسیار جالب باشد؛ این مطالعه همچنین سؤالات جدیدی را درباره آنچه در حال حاضر در مرکز کهکشان ما اتفاق میافتد، ایجاد میکند.
به گفته او از یک دهه پیش تاکنون بحثهای گوناگونی پیرامون وجود به اصطلاح حبابهای فرمی دو مورب غول پیکر پر از گاز داغ و پرتوهای کیهانی در مرکز کهکشان راه شیری شکل گرفته است؛ و جای شگفتی است که بر اساس مشاهدات دانشمندان، نه تنها گاز بلکه سوخت سرد و متراکمی نیز در کهکشان وجود دارد. این گاز سرد بسیار سنگین است، بنابراین با سرعت کمتری به دور خود میچرخد.
این نجوم شناس تصریح کرد: مرکز راه شیری محل استقرار سیاهچاله عظیم است، اما هنوز مشخص نیست که این گاز از سیاهچاله خارج شده است یا خیر. ما نمیدانیم چطور سیاه چاله یا تشکیل ستاره میتواند این پدیده را ایجاد کند، اما همچنان به دنبال اصطلاحا اسلحه شلیک کننده آن هستیم، اما هرچه اطلاعات بیشتری در مورد آن بیابیم پیچیدهتر میشود. این اولین باری است که چنین چیزی در کهکشان ما مشاهده میشود. ما میبینیم که این نوع فرآیندها در کهکشانهای دیگر اتفاق میافتد که هر چه سیاهچالههای گستردهتری در آنها وجود داشته و فعالیت تشکیل ستاره بیشتر باشد، خارج شدن مواد برای کهکشان آسانتر خواهد بود.
پروفسور مک کلور افزود: از آنجا که این کهکشانها فاصله زیادی با ما دارند، نمیتوانیم جزئیات زیادی در این زمینه مشاهده کنیم. کهکشان خود ما تقریباً مانند آزمایشگاهی است که در واقع میتوانیم وارد آن شده و از نزدیک رخدادهای آن را مشاهده کنیم.
بیشتر بخوانید:
انتهای پیام/