سرمربی کمتر شناخته شده بایرن‌مونیخ که خوش‌بین‌ترین طرفداران این تیم هم امیدی به موفقیتش نداشتند، هم قهرمان لیگ قهرمانان اروپا شد و هم رکورد‌های جالبی زد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سرمربی آلمانی بایرن مونیخ در ۳۶ دیداری که هدایت این تیم را بر عهده داشته، ۳۳ بار به پیروزی رسیده و ۳ عنوان قهرمانی را برای این تیم به ارمغان آورده است. همچنین تیم «هانسی فلیک» به نخستین تیم تاریخ تبدیل شد که با رکورد ۱۰۰ درصد پیروزی قهرمان لیگ قهرمانان می‌شود. کسب این موفقیت‌های خیره‌کننده، تمام نگاه‌ها را به سمت سرمربی این تیم معطوف کرد. او که خود بازیکن سابق بایرن بوده، کارنامه درخشانی در مربیگری نداشته است. از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۴ دستیار یوآخیم‌لو در تیم‌ملی آلمان بود و فصل گذشته برای سرمربیگری تیم بایرن مونیخ برگزیده شد که مخالفان زیادی داشت. سرمربی کمتر شناخته شده بایرن مونیخ که خوش‌بین‌ترین طرفداران این تیم هم امیدی به موفقیتش نداشتند، هم سه‌گانه آلمان و اروپا را گرفت و هم رکورد‌های جالبی از خود به جا گذاشت. در ادامه به خصوصیات افراد موفق و از دلایل موفقیت این سرمربی خواهیم گفت که کمتر به آن‌ها پرداخته شده است.

حل مسئله به جای غر زدن
سرمربی بایرن بعد از قهرمانی گفته: «وقتی من و دستیارانم ۱۰ ماه پیش کارمان را در راس کادر فنی بایرن مونیخ شروع کردیم، تیتر‌هایی می‌خواندم که حاکی از آن بود که این باشگاه دیگر احترام برانگیز نیست، اما ما بهترین استفاده ممکن را از همه چیز از جمله وقفه و تعطیلات به وجود آمده به علت شیوع ویروس کرونا کردیم». یکی از خصوصیات افراد موفق تبدیل تهدید‌ها به فرصت و حل مسئله است. طبق گفته «فلیک»، کرونا و وقفه در بازی‌ها برای آن‌ها به یک فرصت تبدیل شده و آن‌ها بهترین استفاده را از این موقعیت کرده‌اند. در حالی که افراد ناموفق، پس از قرار گرفتن در یک شرایط پیش‌بینی نشده، به جای حل مسئله به غر زدن اکتفا می‌کنند. برای مثال در دوران قرنطینه و شیوع کرونا بسیاری از افراد بلافاصله با تغییر راهکار و استراتژی کار خود را به آنلاین تغییر دادند و تا حد زیادی به روال عادی زندگی خود برگشتند در حالی‌که سایر افراد با چسبیدن به شیوه‌های سنتی همچنان در جا می‌زنند و در انتظار معجزه برای بهبود همه چیز هستند.

سخت‌کوشی و بهره‌بردن از فرصت‌های شانسی
«فلیک» بعد از بازی با لیون که با پیروزی ۳ بر صفر همراه شد، گفت: «در ۱۰ دقیقه ابتدایی خوش شانس بودیم که گل نخوردیم و لیون ما را تحت فشار قرار داد، آن‌ها تیم بزرگی هستند و برای ما مشکل‌ساز شدند.» نکته بعدی که درباره عوامل موفقیت باید به آن بپردازیم، مسئله شانس است. هر موقع صحبت از موفقیت می‌شود، شانس و سخت‌کوشی با یکدیگر مقایسه می‌شوند. به راستی کدام یک از آن‌ها در موفقیت حرف اول را می‌زند؟ اگرچه نمی‌شود اهمیت شانس را انکار کرد، ولی انسان‌های سخت کوش به احتمال بیشتری به موفقیت می‌رسند. انسان‌های سخت کوش در مقایسه با افراد تنبل که فقط از بدشانسی می‌نالند و غر می‌زنند، بیشتر از فرصت‌هایی که شانس در مسیرشان قرار می‌دهد، بهره‌مند می‌شوند. نکته مهم این‌جاست که ما نمی‌توانیم شانس خود را کنترل کنیم، اما می‌توانیم سعی و تلاش‌مان را به حداکثر برسانیم. جالب است بدانید هانسی دیتر فلیک با ۵۵ سال و ۱۸۱ روز سن، پس از ریموند گوسالس (۷۱ سال-مارسی)، یوپ هاینکس (۶۹ سال-بایرن‌مونیخ)، سر الکس فرگوسن (۵۷ و ۶۶ سال-منچستریونایتد)، به مسن‌ترین سرمربی بدل شد که در لیگ قهرمانان اروپا به مقام قهرمانی می‌رسد.


توجه به نکات ریز و جزئیات
سرمربی بایرن بعد از پیروزی خیره کننده تیمش برابر بارسلونا با زدن ۸ گل درباره مقایسه این برتری با پیروزی آلمان در سال ۲۰۱۴ مقابل برزیل، پاسخ جالبی داد: «شما می‌دانید که من به گذشته نگاه نمی‌کنم، زیرا فقط مسائل موجود در این‌جا و اکنون برای من اهمیت دارد. ما از الان باید به فکر رفع نقاط ضعف‌مان و بازی بعدی باشیم». گام بعدی برای رسیدن به موفقیت توجه به نکات ریز و جزئیات است، چون در کلیات تقریبا همه عملکرد مشابهی دارند و چیزی که تفاوت ایجاد می‌کند، جزئیات کار و دقت در آن‌هاست. تحلیل امور، بررسی و اجرای آن شاید در سخن آسان به نظر برسد، اما در عمل بسیار سخت و دشوار است. شناسایی نقاط ضعف، پذیرش و بیان آن بخش مهمی از پیشرفت و موفقیت محسوب می‌شود. تا زمانی که ما ضعف‌های خود را انکار کنیم و خود را از هر گونه خطا مبرا بدانیم، پیشرفتی هم صورت نمی‌گیرد و قسمت بد داستان این جاست که گارد گرفتن در برابر ضعف‌هایمان باعث می‌شود دیگران نسبت به خطا‌های ما بسیار سخت گیر شوند و هیچ شفقت و دلسوزی در برابر ما احساس نکنند. یک نکته جالب دیگر درباره «هانسی فلیک» این است که بعد از هر بازی چه با شکست همراه شود و چه با پیروزی، یک جمله را حتما می‌گوید: «از حالا باید به فکر بازی بعدی باشیم».


بازگشت به موقع از تصمیم اشتباه
بعد از کنار گذاشته شدن «فلیک» از تیم‌ملی آلمان، از سال ۲۰۱۴ در سطح اول فوتبال دنیا دیده نشد و تصمیم گرفته بود که به طور کل، مربیگری را کنار بگذارد. یکی از جالب‌ترین موارد برای موفقیت، ناامید شدن به موقع و شناسایی محدودیت‌هاست. قرار نیست همه انسان‌ها در زندگی خود دارای تمام استعداد‌ها باشند. همه ما دارای محدودیت‌هایی هستیم که اگر هزاران سال هم برای آن تلاش کنیم به موفقیت نخواهیم رسید. پس در چنین شرایطی توقف و تغییر مسیر می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. جنگیدن با ضعف‌های ذاتی فقط ما را خسته می‌کند و انرژی لازم برای انجام کار‌هایی را که برای آن‌ها آمادگی داریم از ما می‌گیرد. داشتن خودآگاهی باعث می‌شود استعداد‌ها و ضعف‌های خود را بشناسیم و عمر خود را بیهوده برای کار‌هایی که در آن توانایی نداریم، هدر ندهیم. «فلیک» بعد از پنج سال، دوباره به این نتیجه می‌رسد که راه موفقیتش از مسیر مربیگری می‌گذرد.

منبع: خراسان

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.