به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، روزهای پایانی تابستان و راهی شدن به سمت جادههای کشور برای تفریح و سیاحت به روال همیشگی و داستان تکراری تبدیل شده است که هر ساله قریب به اتفاق جامعه آن را تجربه کردند و آنقدر این روال در جامعه رواج پیدا کرده است که حتی در این روزهای کرونایی برخی افراد از آن دست نمیکشند.
تابستان امسال در حالی که تب کرونا علی رغم پیش بینیهای قبلی به شدت بالا گرفته بود و به اوج خود رسید و حتی در روزهایی که شمار مرگ و میر ناشی از این ویروس منحوس بروز پیک دوم این بیماری را نشان میداد، سفرهای تابستانی و تفریحی همچنان جز لاینفک زندگی و حتی نشانه جسارت افراد بود البته که این مسیر غلط عایدی جز افزایش شمار قربانی به بیش از ۲۰۰ نفر نداشت.
کاهش محدودیتهای کرونایی به تدریج حساسیت زدایی جامعه نسبت به این بیماری منحوس را در پی داشت و علی رغم توصیههای جدی مبنی بر اجتناب از سفرهای غیر ضروری، این سفرها با خوش خیالی افرادی قوت گرفت و روز به روز بیشتر شد.
کافی است تا تقویم امسال را بررسی کنیم آن وقت است که تعطیلیهای سریالی میشود بلای جان انسانها و یار و یاور ویروس منحوس کرونا؛ در این شرایط بیماری و مرگ دو سوغات معروف هر سفری میشود.
رعایت فاصلهگذاری فیزیکی، ماسک زدن، شست و شوی مرتب دستها، جلوگیری از تجمعات و اجتناب از سفرهای غیرضروری عباراتی تکراری است که در عین سادگی تاثیر بسیاری برای شکست کرونا ویروس دارند، اما متاسفانه همین عادات کم کم رو به فراموشی رفته و کادر درمان به جای کرونا در آستانه شکست و مغلوب شدن قرار میگیرتد.
در شرایطی که به اذعان مسئولان کشوری از جمله سعید نمکی وزیر بهداشت در آستانه مهار پیک دوم کرونا هستیم، تعطیلی سه روزه پیش رو زنگ خطری است که نگرانی بابت افرایش ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا را به دنبال افزایش سفرهای تابستانی به دنبال دارد.
البته که در روزهای اخیر بارها و بارها مسئولان کشوری بر جلوگیری از مسافرت کردن در تعطیلات پیشرو تاکید دارند از حمله ایرج حریرچی معاون کل وزرات بهداشت که معتقد است مسافرت نقش مهمی در انتقال ویروس کرونا و عامل انتقال بیماری از چین به سایر کشورها هم مسافرت بود.
او ادامه داد: هر ساله مردم طبق سنت در ایام تاسوعا و عاشورا به شهرهای زادگاه خود سفر میکنند که امسال از آنها میخواهیم در این تعطیلات سریالی سفر را به حداقل برسانند.
ناگفته نماند که مسئولان دیگر از راهداری گرفته تا استانداران استانهای قرمز به ویژه استانهایی نظیر مازندران از مسافران احتمالی درخواست کردند تا سفر غیرضروری خود را لغو کنند.
بیشتر بخوانید
چشم انتظاری برای کشف واکسن کرونا و واکسینه شدن در برابر این بیماری بزرگترین آرزویی است که نه فقط در ایران بلکه در سراسر جهان وجود دارد تا محدودیتهای کرونایی تعدیل و حتی حذف شود.
اما تا قبل از شیوع بیماری رعایت دستورالعملهای بهداشتی سادهترین و شاید موثرترین راهکاری است که میتواند مسکنی برای این درد عمیق باشد.
خطرناکترین رفتارهایی که این روزها بروز آن محتمل است سفر به استانهای مختلف کشور در روزهای ته مانده تابستانی است و آنطور که دستورالعملهای بهداشتی توصیه کرده اند اگر ناچار به سفری ضروری بودید باید نکاتی مانند رعایت فاصله با افراد مشکوک به کرونا، پوشاندن دهان هنگام عطسه و سرفه، استفاده نکردن از غذاهای خام، جلوگیری از استعمال سیگار و... مورد توجه قرار گیرد.
در همین مورد مسعود یونسیان استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان درباره وضعیت شیوع این بیماری در کشور با اشاره به اینکه تا به حال شاهد دو موج کرونا در کشور بودیم، گفت: موج اول از اسفند شروع شد و در تعطیلات فروردین به ۲ علت تعطیلات عید نوروز و ترس مردم از ابتلا و مراقبتهای آنان در برابر بیماری کاهش یافت، اما پیک دوم گرچه به اندازه پیک اول به لحاظ ابتلا و تعداد مرگ و میر نبود، اما متاسفانه به سرعت پیک اول کاهش پیدا نکرد.
او ادامه داد: در اولین موج کاهشی مشاهده کردیم که مرگ و میر حتی به کمتر از ۵۰ نفر رسید در حالی که اکنون بعد از قله دوم به نقطه پایین نرسیدیم و در نقطه نسبتا متوسط باقی ماندیم.
این استاد اپیدمیولوژی با بیان اینکه قلههای بعدی را خواه، ناخواه تا زمان رسیدن واکسن در پیش داریم که حداقل یکسالی طول میکشید، تاکید کرد: تنها کاری که میتوانیم انجام دهیم این است که با رفتارهای مناسب به قلههای بعدی و احتمالی کمتری دست پیدا کنیم.
آنطور که سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت گفته است همین روز گذشته بر اساس آخرین اطلاعات کرونا در کشور، استانهای تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز همچنین استانهای آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و خوزستان در وضعیت هشدار قرار دارند.
همچنین لاری تاکید کرد که در حال حاضر ۱۱۷ شهرستان در وضعیت قرمز و ۱۱۰ شهرستان کشور در وضعیت هشدار قرار دارند ه نشان میدهد این آمار و ارقام هر کدام زنگ خطری است تا شادی چند ساعته و چند روزه را در معاملهای نابرابر با سلامتی مان معاوضه نکنیم.
یونسیان درباره تاثیر سفرها بر میزان شیوع کرونا اظهار کرد: مردمی که در یک خانواده هستند و افرادی که با هم زندگی میکنند اینها یا قبلا مبتلا شدند یا آنکه هیچ کدام آلوده نیستند، اما وقتی مسافرت و جابجایی رخ میدهد افراد با دیگران تعامل خواهند داشت که طبعا برخی آلوده و برخی حساس نسبت به ابتلای بیماری هستند پس همین امر منجر به افزایش تعداد مبتلایان میشود.
او ادامه داد: بهترین کار جلوگیری از هرگونه تماس غیرضروری است و این در حالی است که دید و بازدید، سفر و هوا عوض کردن ضروری نیست، اما متاسفانه برخی مردم عادت دارند تا در تعطیلات سفر روند و هرگز فراموش میکنند چه اتفاقی به سرشان آمده است و زمانی متوجه میشوند که خیلی دیر است بنابراین برای آنکه پیک سوم را در تابستان نبینیم هرگونه مسافرت و جابجایی غیرضروری ترک کنیم و امیدوار باشیم با همین سرعت انتقال کم حرکت کنیم.
یونسیان گفت: انتظار داشتیم تعداد مرگ و میر در پیک دوم همچون پیک اول ۲ رقمی شود، اما نشد و این موضوع نشان داد که مردم مدیریت خوبی نداشتند و هرچه بی احتیاطی بیشتر باشد، مرگها به طور لگاریتمی افرایش مییابد.
با وجود بیان همه این دغدغهها و نگرانی آنچه باید مورد توجه قرار گیرد عزم ملی برای کاهش سرعت شیوع کرونا ویروس است همانطور که در تعطیلات عید نوروز و بعد از آن شیوع بیماری به طور قابل ملاحظهای کاهش یافت.
انتهای پیام/
نکته ای در مورد سفر ها ندارید؟ چون گفتن خودتونو واسه محرم جر دادید الان مسافرت کرونا نمیاره ؟؟؟
شما جواب این سوال را دارید؟
پس همه مردم هم حق دارند به مسافرت بروند تا کرونا را در ایران بترکانیم.
قطعا تاسوعا و عاشوراى امسال امام حسين (ع) براى برخى مردم نادان و لج بار گريه خواهد كرد كه همچنان بايد از ٤ روز تعطيل سوء استفاده كنند و به گيلان و مازندران بروند.
خدایا کسانیکه همه قواعد رو رعایت می کنند تا موجب بیماری برای خود و دیگران نشوند را در پناه خود حفظ کن
مراسم های محرم که قرار بود برگزار نشه ولی داره میشه و خودتون تو صدا و سیما تبلیغش می کنید
کاش یکم بفکر مردم بودید و محدودیت هارو بیشتر میکردن
از حالا به بهشت زهرا و گورستان شهرستانا بايد دستور بدن چهار پنج ميليون قبر برا آخر شهريور آماده كنن تا مجبور نشيم مرده هامونو تو گوراي دسته جمعي دفن كنيم
تمام ادارات و بانک ها شیفتی کردن خودشونو ولی مردم رو بیرون نگه میدارن
مردم آدم هستن .. بهشون فشار میارید اونا هم براشون مهم نیست چی میشه
.
.
ما کسی را نداریم و صدامون به جایی نمیرسه.
اگر مسافرت خطرناک است چرا دانشگاه آزاد پزشکی میخواهد برای امتحان علوم پایه، بچه های مردم را به شهرهایی که هزاران کیلومتر از محل زندگیشان فاصله دارد بکشاند؟
به کجا بگوییم؟ فقط خدا را داریم.
این بچه ها باید در خوابگاه بمانند.
از نگرانی مردیم.
خواهشا شما منتقل کنید.