به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، مسعود تجریشی معاون انسانی سازمان محیط زیست با اشاره به تصویب ۶۴۰ میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه اظهار داشت: هماکنون این میزان بودجه، مصوبه هیئت دولت را اخذ کرده است و پس از اینکه از طریق سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شد دستگاههای اجرایی در استان میتوانند براساس این ابلاغیه، پیش از رسیدن اعتبار مورد نیاز، با پیمانکاران قرارداد ببندند.
تجریشی با اشاره به اینکه هماکنون پروژههای غیرسازهای دریاچه ارومیه مشکل مالی ندارند تصریح کرد: سال گذشته سه میلیارد تومان برای کشت گیاهان دارویی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه اختصاص یافت، اما ستاد احیای دریاچه ارومیه نتوانست همه آنها را جذب کند.
مدیر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: از سوی دیگر بهتازگی با اعتبارات فرهنگی دریاچه ارومیه که در استان وجود دارد، قراردادهایی بسته شده است.
معاون انسانی سازمان محیط زیست با انتقاد از اینکه ظرفیت استانها برای هزینهکرد در اعتبارات فرهنگی احیای دریاچه ارومیه وجود ندارد افزود: در این راستا انگیزه دستگاههای اجرایی بیشتر بهروی هزینهکرد در پروژههای سازهای بوده تا اینکه بهسمت پروژههایی روند که با مردم در تعامل باشند.
تجریشی تأکید کرد: تاکنون هیچ درخواست اجرای پروژهای از استان آذربایجانغربی نبوده که توسط دولت تأمین منابع نشده باشد.
معاون انسانی سازمان محیط زیست با ابراز اینکه برای احیای تالابها و دریاچههای کشور در چند سال گذشته راه طولانی طی شده است گفت: اگر بهواقع تالابها خشک شود، کشور در آینده با چالشهای بسیار جدی روبهرو میشود و در این رابطه، در خوزستان بیش از ۴۰ درصد منابع اعتباری در جنوب شرقی خوزستان هزینه شده است.
تجریشی خاطرنشان کرد: از این نوع تالابها در ارومیه و نیز در ۲۴ تالاب در حال خشکشدن در ۳۰ میلیون هکتار از اراضی کشور وجود دارد، اما باید با طبیعت مهربانتر بود و نباید حق طبیعت و تالابها را گرفت.
معاون انسانی سازمان محیط زیست تأکید کرد: باید بهدنبال احیای تمامی تالابها و آبهای زیرزمینی بود و این با توسعه منابع آب جدید و توسعه کشاورزی در تضاد است.
معاون انسانی سازمان محیط زیست گفت: تا پایان امسال، میزان حقابه تمامی تالابهای کشور معلوم شده است، اما حقابه تمامی تالابها داده نمیشود بنابراین از سال آینده براساس اطلاعات موجود، باید اقدامات لازم در زمینه تالابها انجام شود.
این مسئول با تصریح به اینکه باید در قانون برنامه پنجساله هفتم، اهداف کم تری پیشبینی و به تالابها توجه کرد هشدار داد: در غیر این صورت اتفاقی که سال ۹۵ برای خوزستان افتاد برای کل کشور اتفاق خواهد افتاد.
تجریشی اظهار داشت: بنابراین باید حقابههای زیستمحیطی را تأمین کرد و نسبت به مسائل حساستر شد، چون در غیر این صورت با یک میلیارد دلار دریاچه ارومیه احیا شود و اگر احیا نشود باید هزار میلیارد تومان خرج جابهجایی مردم کرد تا از خطرات زیستمحیطی آن در امان بمانند.
انتهای پیام/ن م