حاجی بیگی گفت: افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند می‌توانند ۲۸ روز پس از بهبودی برای اهدای پلاسما اقدام کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بشیر حاجی بیگی سخنگوی سازمان انتقال خون درباره تمهیدات این سازمان در دهه اول محرم گفت: همه ساله با فرا رسیدن ماه محرم و ایام عزاداری امام حسین (ع) میزان مراجعه مردم به مراکز انتقال خون جهت اهدای خون افزایش پیدا می‌کند.

نذر خون تا پایان اربعین حسینی ادامه دارد

او در ادامه با بیان اینکه از مردم می خواهیم برنامه نذر اخون امسال ررا موکول به روز‌های عاشورا و تاسوعا نکنند، اضافه کرد: از دو روز قبل با هماهنگی وزارت بهداشت اهدای خون در این وزارتخانه و با پیشقدم شدن همکاران وزارت بهداشت شروع شد و تا اربعین حسینی ادامه پیدا می‌کند. نوبت دهی اینترنتی در تمام مراکز انتقال خون اجرایی شده است.

حاجی بیگی در ادامه درباره آمار میزان خون اهدایی مردم از ابتدای سال ۹۹ گفت: از ابتدای سال یک میلیون نفر به مراکز انتقال خون مراجعه کرده اند که از این تعداد ۷۷۰ هزار واحد خون اهدا شده است. استان‌های تهران، فارس، اصفهان، خراسان رضوی و مازندران بیشترین اهدای خون را داشته اند.


بیشتر بخوانید


سخنگوی سازمان انتقال خون ادامه داد: در سال جاری کاهش ۴ درصدی اهدای خون نسبت به مدت مشابه سال قبل را داشته ایم و از مردم می‌خواهیم برای انتقال خون اقدام کنند. تمام مراکز انتقال خون امن بوده و تجهیزات ضد عفونی شده و یکبار مصرف هستند. مردم هیچ ترسی برای اهدای خون نداشته باشند و حتما به این کار اقدام کنند تا هیچ بیماری دغدغه کمبود خون نداشته باشد.

حاجی بیگی درباره اهدای پلاسما توسط بهبود یافتگان کرونایی گفت: افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شده و هم کانون بهبود پیدا کرده اند می‌توانند ۲۸ روز بعد از بهبودی به ۲۵ مرکز انتقال خون در سراسر کشور که امکان اهدای پلاسما در آن ها وجود دارد، مراجعه کنند. بهبود یافتگان هیچ ترسی برای اهدای پلاسما نداشته باشند.

دو درصد از بهبودیافتگان کرونا پلاسما اهدا کرده اند

سخنگوی سازمان انتقال خون ادامه داد: از مجموع ۷ هزار و ۳۲۳ نفر از بهبودیافتگان کرونایی که برای اهدای پلاسما مراجعه کرده اند نزدیک به ۶ هزار واحد پلاسما اخذ شده است. این آمار دو درصد از کل بهبودیافتگان کرونا بوده که بسیار پایین است.

حاجی بیگی درباره روند رسیدن پلاسمای اهدا شده به بیماران کرونایی توضیح داد: بیمارستان‌ها به سازمان انتقال خون و مراکز اهدای خون درخواست پلاسما می‌دهند و سازمان انتقال خون پلاسما‌های اهدا شده را به بیمارستان‌ها تحویل می‌دهد تا به بیماران مبتلا به کرونا تزریق شود.

 احتمال ابتلا به کرونا در مراکز اهدای خون وجود ندارد

او تاکید کرد: احتمال ابتلای افراد به کرونا در مراکز اهدای خون وجود ندارد. محیط مراکز انتقال خون استریل است و مردم برای اهدای خون هیچ ترسی نداشته باشند.

حاجی بیگی با اشاره به اینکه سالم‌ترین خون در بین مردم ایران است، گفت: سالانه ۵۰۰ هزار نفر اهدا کننده خون مستمر در کشور داریم و در سال ۲ میلیون و ۱۰۰ واحد خون در ایران مصرف می‌شود. همچنین طی یک سال ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد خون و پلاسما در مراکز درمانی کشور توزیع می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.