به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، هاشم علایی، مدیرکل استاندارد استان اردبیل در ادامه اجرای طرح ساماندهی جایگاههای CNG استان اردبیل گفت: در حال حاضر تعداد ۷۰ جایگاه سی ان جی در استان اردبیل فعال میباشد.
او افزود: سازمان ملی استاندارد ایران مطابق ماده ۱۳ اصل ۱۲۷ قانون اساسی وظیفه نظارت بر اجرای استاندارد در جایگاههای CNG را بر عهده دارد و از سال ۹۲ با اعلام اجباری بودن استاندارد جایگاههای CNG اقدام به استانداردسازی این جایگاهها نموده است.
مدیر کل استاندارد استان اردبیل بیان کرد: از جمله وظایف و مسئولیتهای سازمان ملی استاندارد ایران در امر استانداردسازی جایگاههای CNG تدوین استانداردهای ملی، تائید صلاحیت شرکتهای بازرسی، بازرسی و آزمون تجهیزات و ایجاد شرایط لازم برای حصول ایمنی در جایگاههای عرضه سوخت میباشد.
علایی با بیان اینکه از ۷۰ جایگاه CNG موجود در استان اردبیل تعداد ۶۸ جایگاه فعال و ۲ جایگاه غیر فعال میباشد بیان کرد: ۴۱ جایگاه فعال CNG دارای تائیدیه بازرسی میباشند و ۲۴ جایگاه نیز در حال بازرسی و طی مراحل دریافت تائیدیه بازرسی هستند.
او افزود: از ۶۸ جایگاه فعال ۳۷ جایگاه CNG مالکیت خصوصی داشته و ۳۱ جایگاه تحت مالکیت شهرداری و تاکسیرانی میباشد.
مدیر کل استاندارد استان اردبیل یادآور شد: در صورت عدم همکاری جایگاه دار برای دریافت تائیدیه، جزو جایگاههای پر خطر محسوب شده و تا زمان دریافت این تائیدیه جهت قطع گاز به شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه اردبیل و شرکت گاز معرفی میشود که در همین راستا برای ۳ جایگاه CNG در استان قطع انشعاب گاز انجام شده است.
علایی با اشاره به اینکه هدف از صدور تائیدیه بازرسی جایگاههای عرضه سوخت CNG بالا بردن میزان ایمنی در جایگاهها و وجود قطعات و تجهیزات ایمن و مطابق با الزامات استاندارد تضمین کننده ایمنی میباشد، افزود: در راستای استاندارد سازی جایگاههای CNG با دستگاههای اجرایی نظیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، شرکت گاز، شهرداریها همکاری میکنیم.
او برگزاری کمیتههای استانی، برگزاری دورههای آموزشی تخصصی برای شرکتهای بازرسی و تایید صلاحیت شرکتهای بازرسی بر اساس استانداردهای ملی مربوط را از جمله اقدامات این اداره کل در راستای تسریع استانداردسازی جایگاههای CNG استان اردبیل برشمرد.
مدیر کل استاندارد استان اردبیل گفت: کلیه جایگاههای CNG استان توسط شرکتهای بازرسی تائید صلاحیت شده سازمان ملی استاندارد ایران مورد بازرسی اولیه قرار گرفته اند و سالانه به صورت ادواری نیز توسط همین شرکتها مورد بازرسی قرار میگیرند و در همین راستا شرکت بازرسی همکار "ایمن کیفیت آتیه روشن" مستقر در اردبیل و شرکت بهینه سازان مستقر در تبریز در سطح استان این بازرسیها را انجام میدهند.
علایی تصریح کرد: در صورت وجود موارد بحرانی و پرخطر در جایگاههای CNG اداره کل استاندارد با اعلام شرکت بازرسی از طریق شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی و شرکت گاز اقدام به قطع انشعاب گاز جایگاه تا زمان استانداردسازی مینماید.
او یادآور شد: از جمله وظایف این شرکتهای نظارت بر عملکرد صحیح تجهیزات نصب شده از قبیل عملکرد درایر، کمپرسور، سیستمهای کنترلی، سیستهای اطفاء حریق، مدارهای قطع جریان و فرآیند (ESD)، بررسی سیستم ارتینگ میباشد.
مدیر کل استاندارد استان اردبیل از مردم خواست در زمان سوختگیری موارد ایمنی را رعایت کرده و از خودروهایی که مخازن CNG آنها استانداردسازی و آزمون شده اند استفاده کنند.
انتهای پیام/ح