به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حمید عمادی متخصص بیماریهای عفونی با حضور در برنامه طبیب شبکه سه سیما با اشاره به این که ویروس کرونا تغییر نکرده است، گفت: علائم بالینی ویروس کرونا تفاوتی نکرده است و توصیه میکنیم مردم نگرانی بی مورد نداشته باشند؛ زیرا برخی از اضطرابها مانع زندگی روزمره مردم شده و پس بهتر است به جای اضطراب بیمورد به وظایفمان عمل کنیم.
او با اشاره به اینکه در دوران شیوع کرونا نباید زندگی مختل شود، اظهار کرد: با رعایت دستورالعملها میتوانیم زندگی عادی داشته باشیم. اکثر کسانی که بدحال میشوند کسانی هستند که وقتی بیمار شدند بیماری خود را جدی نگرفتند.
این متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به اینکه وقتی فردی دچار علائم سرماخوردگی و تب میشود باید بداند که کرونا گرفته است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود، ادامه داد: در ایام اپیدمی هر کسی که بدن درد، سردرد، تب، اسهال، استفراغ و تهوع داشته باشد بداند که کرونا گرفته و باید به پزشک مراجعه کند.
او با بیان اینکه ۵۰ درصد کسانی که وارد آی سی یو میشوند حالشان خوب میشود، افزود: جوانانی داشتیم که به خاطر درس خواندن و کنکور دو شب پشت سر هم نخوابیده بودند لذا به دلیل پایین آمدن سیستم ایمنی دچار بیماری کرونا شده بودند.
عمادی با اشاره به اینکه بیماران قلبی- عروقی، کسانی که کم کاری تیروئید دارند، افراد بالای ۶۵ سال و کسانی که چاق هستند در برابر کرونا آسیب پذیرند، گفت: کسانی که سیگار و قلیان میکشند باید بدانند که در معرض خطر هستند؛ لذا معتادان هم کرونا میگیرند و مریضی داشتیم که معتاد بود، کسی که سیگار میکشد زمینه را فراهم میکند تا ریه آسیب پذیر شود.
این متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به اینکه داروی قطعی که درمان کننده کرونا باشد وجود ندارد، تاکید کرد: تمام داروهایی که به بیماران کرونایی تجویز میشود به منظورهای دیگری وارد بازار شده اند، اما برخی از این داروها بر روی بیماران کرونایی تاثیرگذار هستند، باید بگویم که داروهای مختلفی به مریض میدهیم، ولی هیچ کدام اثر فوقالعادهای ندارند پس بهترین کار پیشگیری است.
او با اشاره به اینکه به صورت خوشهای در برخی موارد مرگ و میر اتفاق میافتد، گفت: در این گونه موارد زمینه ژنتیک در شدت گرفتن بیماری حائز اهمیت است، ویروس کرونا سیستم ایمنی بدن را دستکاری میکند و ما واکنش سریع نسبت به آن نشان میدهیم؛ لذا این سیستم ایمنی بدن است که نسبت به ویروس واکنش نشان میدهد.
بیشتر بخوانید
عمادی با اشاره به اینکه ویروس کرونا از طریق ترشحات تنفسی افراد را درگیر میکند، عنوان کرد: اشک چشم، ترشحات دهان و بینی سبب انتقال بیماری میشوند، وقتی این ترشحات به سطوح برخورد میکنند سبب انتشار بیماری خواهند شد؛ بنابراین راه انتقال عمدتاً از طریق دست است و باید به شستشوی مکرر دستان با آب و صابون بپردازیم.
او افزود: به مردم توصیه میکنیم تا از حضور در تجمعات پرهیز کنند، امسال مراسم عزاداری امام حسین(ع) متفاوت است و بهتر است نذر و خیرات را به افراد نیازمند بدهیم. مردم در صورتی که به مراسم عزاداری میروند باید دستورالعملها را رعایت کنند و از رفتن به سفر در این ایام جداً خودداری کنند.
انتهای پیام/
به هیچ کس جز پدر و مادرهامون اطلاع ندادیم و سامانه ی 4030 فقط خبر دارن، از خونه بیرون نمیریم چون نباید به کسی منتقل بشه.ولی به آشنا و در و همسایه هیچ اشاره ای نکردیم تا نگران نشن و طور دیگه ای هم بهمون نگاه نکنن. دست کارشناسان بهداشت سامانه ی 4030 درد نکنه ، دائم خبر میگیرند و در تماس هستند