به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهرزاد لطفی رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در آئین رونمایی از ۱۳ محصول جدید دانش بنیان در حوزه فناوری سلامت به مناسبت هفته دولت، اظهار کرد: با تلاش محققان، اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکنون نزدیک به ۳۰۰ محصول در این دانشگاه رونمایی شده که ۱۳ محصول رونمایی شده امروز نیز در حوزه محصولات تجهیزات پزشکی، علوم دارویی، علوم مواد غذایی، سلولهای بنیادی و محصولات فناوری مرتبط با حوزه سلامت است.
او با معرفی بیشتر این محصولات افزود: دستگاه تصفیه هوا با فیلترهای ذره گیر و بستر احیاپذیر ذغال فعال مخصوص سیستم HVAC، سامانه جامع اُتیسم با هدف آموزش مهارتهای پنج گانه به کودکان زیر هفت سال، افزایش درک کودکان و افزایش درک کلام کودکان، کیت تشخیصی عفونت قارچی چشم، بیوایمپلنت قرنیه، سبوس برنج فرآوری شده و دستگاه سیستم ایمن سازی و استریل کردن اشیا در مقابل عوامل بیماری زا، پماد برای شقاق مقعد و شربت یبوست در زمینه بیماریهای گوارشی از جمله محصولات رونمایی شده در این مراسم بود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مهمترین محور این رونمایی را تولید محصولات سلولهای بنیادی دانست و ادامه داد: با استفاده از محصولات دانش بنیان سلولهای بنیادی در آزمایشگاهها میتوان به تحقیقات مهم حوزه درمان سرطان در ۴ محور بیماریهای شایع و کنترل برخی از بیماریهای مرتبط با حوزه سرطان کمک شایانی کرد.
لطفی، درباره مراحل تولید این محصولات گفت: تولیدات اولیه بیشتر محصولاتی که در این آیین رونمایی شد، آغاز شده، برخی به تولید انبوه رسیده و برخی دیگر نیز در حال پیگیری برای دریافت مجوز هستند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شیراز خود را متعهد میداند با حمایت و پیگیری صدور مجوزهای لازم این محصولات فناورانه را در اولویت دستور کار خود قرار دهد، از جوانان، دانشمندان و محققان استان خواست تا با مراجعه و استفاده از ظرفیتهای دانشگاه به ویژه در مراکز رشد، به پرورش و بهره برداری ایده فناورانه خود پیرامون تولید محصولات مرتبط با سلامت مردم به ویژه در بحران کرونا بپردزاند.
او با اشاره به تولید روزانه بین ۲۰ تا ۴۰ هزار ماسک نانو با قابلیت پیشگیری بیش از ۹۸ درصد در یکی از شرکتهای دانش بنیان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی شیراز، یکی از دانشگاههای پیشرو در حمایت از ایدههای فناورانه است و با پیگیری برای ساخت برج دوم فناوری در کنار برج پژوهشی محمد رسول الله (ص) دانشگاه، به منظور تحقق این اهداف نیز تلاش میکند.
عباس رضائیان زاده سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: برای اینکه از محصول فناورانهای رونمایی شود، نیاز است از مسیر کارآزماییهای بالینی عبور کند و محصولات رونمایی شده در این آیین، کارآزمایی و آزمایشهای اولیه را به درستی پشت سر گذاشته و ثبت اختراع شده اند.
او ادامه داد: این محصولات با کارآزمایی بالینی، داوری شده و پس از تایید اولیه به صورت مقاله به چاپ رسیده و با آزمایشهای مختلف به سمت تولید انبوه میرسند.
او با تاکید بر این موضوع که دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز شرایط را برای شرکتهای نوپا، شرکتهای دانش بنیان و جوانان خلاق و صاحب ایدههای نو و فناورانه فراهم کرده و برای ثبت اختراع این محصولات به آنان کمک میکند، افزود: همه این محصولات با استفاده از فضا و امکانات مراکز رشد به این مرحله رسیده و در پارک علم و فناوری دانشگاه نیز فضایی برای فعالیت تا سقف پنج سال و بدون پرداخت مالیات در اختیار آنان گذاشته شده تا بتوانند در این عرصه رشد کرده و به شرکتهای قدرتمندی تبدیل شوند.
انتهای پیام/