به گزارش خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
زنجان،دکتر آرمانی کیا
معاون درمان دانشگاه علومپزشکی استان زنجان گفت: این تعداد شهروند بستری شده در بیمارستانهای زنجان به دلیل مصرف لبنیات آلوده دچار بوتولیسم شده اند.
آرمانی کیا افزود:
بیماری بوتولیسم در استان زنجان در دو هفته گذشته مشاهده شده است و از ۲۵ مبتلا به جز ۷ بیمار بستری شده بقیه ترخیص شده اند.
او اختلال دید (دو بینی)، ضعف جسمی، احساس خستگی، درگیری عضلات قفسه سینه، مشکلات تنفسی، بیحالی و سستی، صحبتهای نامشخص که به تدریج مشهودتر میشود و خشکی دهان را از علائم بیماری بوتولیسم عنوان کرد.
آرمانی کیا با بیان اینکه در زمان ۱۸ الی ۳۶ ساعت بعد از خوردن موادغذایی دارای سم بوتولینوم علائم بیماری بوتولیسم بروز خواهد کرد، افزود: به شهروندان توصیه میکنم از لبنیات پاستوریزه استفاده کنند و در صورت استفاده از لبنیات محلی از مراکزی که اصول بهداشتی را رعایت میکنند خریداری کرده و در دمای بالای ۸۵ درجه به مدت ۵ دقیقه همانند کنسرو بجوشانند.
معاون درمان دانشگاه علومپزشکی استان تاکید کرد این بیماری مشکلات حاد تنفسی ایجاد میکند اما تاکنون هیچ فردی فوت نکرده است.
انتهای پیام/ن