به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، بهروز آقایی مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان در جریان دیدار مدیرکل هواشناسی استان با او که در چابهار برگزار شد، اظهار داشت: رادار هواشناسی از تجهیزات مهم هواشناسی است که برای تأمین سلامت فعالیتهای دریایی جنوب استان اهمیت ویژهای دارد. چراکه کمک زیادی برای مدیریت فعالیتهای دریایی میکند بنابراین ما همه تلاش خود را برای بهره برداری سریعتر آن خواهیم کرد.
او افزود: با وجود این اهمیت اداره کل بنادر آمادگی خریداری تجهیزات رادار و احداث سایت رادار را اعلام کرده و همچنان آماده فعال سازی آن است، اما مشکل تأمین زمین همچنان به قوت خود پابرجاست و هنوز زمینی به این اداره کل تحویل نشده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: این آمادگی در اداره کل بنادر استان وجود دارد که در صورت تأمین زمین از همین فردا فرایند احداث سایت رادار را آغاز کنیم.
آقایی با بیان اینکه چندین بار برای احداث سایت رادار زمین جانمایی شده، اما بنا به دلایل نامعلوم تحویل نشده است، افزود: با این حال اداره کل بنادر پیگیر بوده و ۲ محل جدید در «اسکله شهید کلانتری» و روستای «پسابندر» چابهار جانمایی و پیش بینی کرده که در صورت تأیید دستگاههای متولی فرایند احداث سایت شروع شود
او با بیان اینکه در اسکله شهید کلانتری یک برج ۷۸ متری در حال احداث است که برای نصب رادار مناسب است، تصریح کرد: اگر دو مکان جدید به لحاظ فنی و پوشش مناسب رادار تأیید شود میتوان تا حد زیادی از هزینههای اضافه نظیر تأمین زیرساختهای ارتباطی، برق و... جلوگیری کرد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان در بخش دیگری به خدمات دفتر PMO هواشناسی چابهار اشاره کرد و گفت: بررسی وضعیت نهایی این دفتر در دستور اداره کل بنادر است که در صورت الزام استفاده از آن در خدمات دریایی، به زودی تجهیز و فعالیت آن گسترش مییابد.
محسن حیدری مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت رادار هواشناسی در پایش پدیدههای جوی-دریایی گفت: رادار جنوب استان به دلیل تعدد پدیدههای مخاطره آمیز جوی این منطقه در تمام طول سال از اهمیت ویژهای برخوردار است.
او ادامه داد: این استان با اکثر قریب به اتفاق پدیدههای مخرب جوی روبه رو است، پدیدههایی که برخی از آنها تنها سواحل جنوب استان را درگیر میکند و نظیر آن در دیگر مناطق کشور روی نمیدهد. مانند طوفانهای حارهای که چندین بار به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر فعالیتهای دریایی جنوب تأثیرگذار بوده است
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان افزود: استانی مانند سیستان و بلوچستان که تنوع وقوع مخاطرات جوی در آن بالاست باید هواشناسی قوی داشته باشد تا با پیش بینی و رصد شرایط بحران جوی، اوضاع را به بهترین حالت ممکن مدیریت کند.
حیدری اضافه کرد: در همین راستا ۲ ایستگاه هواشناسی دریایی در جنوب استان در حال احداث است که با تکمیل و بهره برداری از آنها پوشش شبکه پایش هواشناسی دریایی استان ۲۰۰ درصد بهبود مییابد.
او ادامه داد: علاوه بر این احداث سه ایستگاه هواشناسی دریایی دیگر نیز در برنامه توسعه شبکه پایش هواشناسی دریایی استان قرار دارد که در صورت تأمین اعتبار و بر اساس برنامههای زمانبندی قبلی فرایند احداث آنها شروع میشود.
عضو ستاد مدیریت بحران هواشناسی سیستان و بلوچستان در بخش دیگری به شرایط جوی استان اشاره کرد و گفت: بر اساس آخرین خروجی شاخص خشکسالی هواشناسی ۱۰ ساله حدود ۹۵ درصد از مساحت استان درگیر درجات مختلفی از خشکسالی است
حیدری افزود: پایداری این خشکسالی بلندمدت در حالی است که سیستان و بلوچستان در دو سال زراعی اخیر بارشهای قابل توجه و بیش از نرمال دریافت کرده است به طوریکه تنها بارشهای امسال زراعی استان برای نخستین بار در ۱۲ سال اخیر به بیش از ۱۸۵ میلی متر رسیده است.
او در ادامه پیشنهاد تبادل دادههای بویه هواشناسی و اداره کل بنادر را مطرح کرد و افزود: هم اداره کل هواشناسی و هم اداره کل بنادر بویههای هواشناسی در اختیار دارند که اطلاعات جوی مربوط به جو و دریا را پایش میکنند، با تبادل این اطلاعات میتوان مدیریت بهتری در ارائه خدمات آب و هوایی و بندری داشت.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: این آمادگی در اداره کل هواشناسی وجود دارد که از همین امروز دادههای بویه اداره هواشناسی دریایی چابهار را که در دریا بزرگ واقع است را برای بنادر مانیتور کند.
حیدری خاطر نشان کرد: بر اساس برنامههای توسعهای اداره کل هواشناسی استان حداقل سه بویه هواشناسی جدید نیز برای جنوب استان پیش بینی شده که در سالهای آینده راه اندازی میشود.
انتهای پیام/ع