مجسمه برنزی «جان‌ای مک دونالد» نخست‌وزیر اسبق کانادا به دست معترضان به نژادپرستی پایین کشیده شد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری فرانسه، مجسمه برنزی «جان‌ای مک دونالد» نخست وزیر اسبق کانادا، عصر روز گذشته از روی پایه‌های چند متری خود پایین کشیده شد. در زمان پایین آوردن مجسمه سر از تنه آن جدا شد.

این مجسمه که از سال ۱۸۹۵ در میدان کانادا نصب شده است عصر روز گذشته در جریان تظاهرات صد‌ها نفر برای کاهش بودجه پلیس، توسط گروهی پایین کشیده شد. تصاویر این اقدام که با فریاد تشویق تظاهرکنندگان همراه بود در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.

پلیس فورا دستور پراکنده شدن معترضان این تظاهرات را که به درخواست یک انجمن دفاع از سیاهپوستان و بومیان برگزار شده بود، صادر کرد. یکی از سخنگو‌های پلیس اعلام کرد هیچکس در جریان این تظاهرات دستگیر نشد. با این حال شماری از سازمان دهندگان این تظاهرات به رسانه‌های محلی گفتند سرنگونی این مجسمه آن‌ها را متعجب کرده است.

معترضان به نژادپرستی در کانادا مجسمه نخست‌وزیر سابق را پایین کشیدند

دولت جان‌ای مک دونالد که در اواخر قرن نوزدهم بر کانادا حاکم بود به اعمال خشونت علیه بومیان متهم شده است. دولت جان‌ای مک دونالد بومیان را در مدارسی ثبت نام می‌کرد که استفاده از زبان محلی آن‌ها در آنجا ممنوع بود. این سیاست در سال ۲۰۱۵ توسط یک کمیسیون تحقیق «نسل کشی فرهنگی» تلقی شد.

«ولری پلانت» شهردار مونترال این خرابکاری را محکوم کرد. وی با انتشار بیانیه‌ای گفت این گونه اقدام پذیرفته و تحمل نمی‌شود. ما می‌دانیم برخی بنا‌های تاریخی مانند هرجای دیگر در قلب مباحث جنجالی قرار دارند.

این اقدام، «فرانسوا لگو» نخست وزیر کبک را هم خشمگین کرد. وی در پیامی توئیتری اعلام کرد تصور‌ها در مورد مک دونالد هرچه که باشد، تخریب یک بنای این چنینی غیرقابل قبول است. وی گفت باید با نژادپرستی مبارزه کرد، اما از بین بردن بخش‌هایی از تاریخ ما راه حل آن نیست. خرابکاری در دموکراسی ما جایی ندارد و مجسمه باید بار دیگر نصب شود.

مجسمه‌های مک دونالد که یکی از بنیانگذاران کانادای مدرن است، در بسیاری از شهر‌های این کشور به عامل جنجال تبدیل شد. در سال ۲۰۱۸ مجسمه وی در هتل شهر ویکتوریا در بریتیش کلمبیا برداشته شد.

در پی مرگ جرج فلوید سیاهپوست آمریکایی به دست پلیس در شهر مینیاپولیس آمریکا در اواخر مه، ده‌ها هزار نفر با امضای طوماری، برداشتن مجسمه مک دونالد در مونترال را خواستار شدند. تظاهراتی که شنبه در مونترال و شماری دیگر از شهر‌های کانادا برگزار شد، چند روز پس از آن بود که جیکوب بلیک یک سیاهپوست دیگر آمریکایی با شلیک هفت گلوله از سوی پلیس در کنوشا ویسکانسین به شدت مجروح شد. بلیک که در برابر دستگیری خود مقاومت می‌کرد از پشت هدف هفت گلوله قرار گرفت.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۶ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
ليبراليسم به آخر خط رسيده
آخرین اخبار