به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان شرکت گوگل برای اولین بار از یک رایانه کوانتومی برای شبیهسازی واکنشهای شیمیایی استفاده کردند. واکنش مورد آزمایش قرار گرفته از نمونههای ساده بود و پیچیدگی خاصی را در خود جای نمیداد. با این وجود یافتن یک کاربرد جدید برای ابررایانههای کوانتومی امری مهم و قابل توجه است که گوگل توانست به آن دست پیدا کند.
از آنجایی که اتمها و مولکولها سیستمهایی هستند که توسط دستگاههای کوانتومی اداره میشوند، بهترین راه برای شبیهسازی و مدیریت آنها نیز استفاده از ابررایانههای کوانتومی است. این دستگاههای قدرتمند از بیتهای کوانتومی یا همان کوبیتها استفاده میکنند تا دادهها را جمعآوری کرده و سپس مورد بررسی قرار دهند. رایانههای کوانتومی با وجود قدرت بالای خود همچنان به مقدار لازم برای دسترسی به پاسخ آزمایشهای بزرگ دقیق نیستند.
محققان شرکت گوگل سعی کردند با استفاده از دستگاه Sycamore یک شبیهساز ساده، اما دقیق از واکنش شیمیایی مورد نظرشان را پیادهسازی کنند. گفتنی است؛ دستگاه Sycamore در سال ۲۰۱۹ توانست در آزمایشهای خود به برتری کوانتومی برسد و یک محاسبه دقیق را در اختیار محققان قرار دهد.
بیشتر بخوانید
برای آزمایش اخیر، شرکت گوگل مولکول دیازن را مورد بررسی و شبیهسازی قرار داد. این مولکول از دو اتم نیتروژن و دو هیدروژن تشکیل میشود. با وجود آن که اقدام اخیر شرکت گوگل از پیچیدگی زیادی برخوردار نبود، اما میتوان گفت این اقدام قدمی بزرگ در توسعه ابررایانههای کوانتومی است. رایان بابوش، یکی از محققان شرکت گوگل در این رابطه گفت: "ما حالا آزمایشهای رایانههای کوانتومی را به مرحله جدیدی رساندهایم.
در ابتدا آزمایشها محدود به مواردی بود که تنها با ذهن انسان نیز قابل اجرا و نتیجهگیری بود؛ اما حالا نمونههایی با استفاده از این رایانهها مورد آزمایش قرار میگیرند که بدون وجود ابررایانههای کوانتومی قابل اجرا نیستند". وی همچنین اظهار داشت توسعه مراحل آزمایشها و پیچیده کردن آنها امر بسیار سختی نیست و قرار است به زودی عملی شود.
انتهای پیام/