به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، به اعتقاد متخصصان تغذیه، افراد باید به صورت متنوع غذاها را مصرف کنند و از تمام منابع غذایی، میوه و سبزیجات، نانهای سبوسدار، پروتئینها، ویتامینها و ریز مغذیها به صورت متعادل و متنوع استفاده کنند.
دکتر محمد صفریان استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تقویت سیستم ایمنی بدن با تغذیه مناسب میتواند بدن را برای پیشگیری و مقابله با بیماریهای مختلف به ویژه بیماریهای ویروسی آماده کند.
او افزود: از همین رو رژیم غذایی حاوی ویتامینها و پروتئینهای مفید برای بدن میتواند زمینه پیشگیری از بیماری و بهبودی بیمار کرونایی را فراهم آورد.
رییس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: تمام مواد مغذی موجود در رژیمهای غذایی به شرط تعادل در مصرف نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند، چراکه زیادهروی در مصرف آنان مانند تیغ دو لبه است و میتواند برای فرد مشکلساز شود.
صفریان با اشاره به اینکه مصرف کافی انرژی و پروتئینها مهم ترین فاکتور در جلوگیری از ضعف سیستم ایمنی بدن در دوره کرونایی است، بیان کرد: اولین و مهم ترین توصیه این است که افراد از گرفتن رژیمهای لاغری خودسرانه و با کالری اندک پرهیز کنند.
او تصریح کرد: افرادی که رژیمهای لاغری سخت و غیر علمی میگیرند، به محض مواجهه با ویروس کرونا ممکن است به حالت شدید این بیماری مبتلا شوند، بنابراین کفایت انرژی بسیار مهم است.
رییس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: پروتئینها میتواند از دو منبع حیوانی و گیاهی دریافت شود، بطوریکه پروتئینهای حیوانی مثل گوشت، تخم مرغ و لبنیات و پروتئینهای گیاهی هم مثل حبوبات و غلات ارزش غذایی بسیار برای تقویت سیستم ایمنی بدن دارند.
بیشتربخوانید
صفریان اظهار کرد: مصرف کافی آب و مایعات در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مهم است و به پاکسازی بدن از سموم کمک میکند و باعث میشود مواد مغذی به راحتی وارد سلول شوند.
او افزود: مصرف مایعات فراوان شامل آب، چای کمرنگ، آب میوه طبیعی مثل آب هندوانه و آب هویج باعث بهبود حال بیماران کرونایی میشود، زیرا هیدراته شدن بدن تاثیر به سزایی در بهبود حال بیماران ویروسی دارد.
رییس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه با توجه به رنگ ادرار میتوان از میزان آب کافی بدن مطلع شد ادامه داد: اگر ادرار رقیق و روشن باشد نشان دهنده این است که فرد به اندازه کافی آب مصرف کرده است.
تغذیه در بهبودی مبتلایان به بیماری کرونا نقش موثر دارد
دکتر زهرا اباصلتی رییس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیماران بهبود یافته کرونایی به دلیل گذراندن دوره سخت بیماری و کمبود ریزمغذیها در دوران بهبودی دچار ضعف سیستم ایمنی میشوند که میتوانند با رعایت تعادل و تنوع غذایی زمینه را برای بازگشت سلامتی فراهم کنند.
او افزود: بیماران کرونایی در دوره بیماری دچار بیاشتهایی و عدم دریافت مواد مغذی میشوند از همین رو ریزمغذیهای بدن آنان کاهش مییابد، لذا برای کمک به افزایش اشتها نیز میتوان از مصرف سوپ، آش، کلم و هویج به صورت پخته استفاده کرد.
رییس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: گروههای آسیب پذیر مانند سالمندان، مادران باردار، بیماران دچار بیماریهای زمینهای و مزمن و مبتلایان به دیابت و پرفشاری خون از جمله افرادی هستند که پس از بهبودی بیماری باید مراقبتهای تغذیهای ویژه داشته باشند.
اباصلتی بیان کرد: رژیم غذایی گیاهی، میوه و سبزیجات، پروتیین حیوانی، خواب کافی، حرکات سبک ورزشی به ترمیم سیستم ایمنی بدن و پیشگیری و مقابله با بیماریها کمک میکند.
او تصریح کرد: مصرف مایعات فراوان و نوشیدنیهای سالم، آب میوه طبیعی مانند آب هندوانه، چای کم رنگ، آب گوشت، آب هویج نیز از دیگر موارد تغذیهای است که به کاهش ضعف بدن بعد از بهبودی بیماری کرونا کمک میکند.
رییس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: در دوران کرونا مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین A مانند هویج، کدو حلوایی، تخم مرغ، گوشت، ماهی، مصرف ویتامین c و منابع غذایی پروتئینی، روی، آهن، سلنیوم و غذاهای گوشتی و حبوبات به بهبود شرایط جسمانی فرد کمک میکند.
اباصلتی اظهار کرد: همچنین مصرف کربوهیدراتها مثل برنج، سیب زمینی و نان سبوس دار، روغنهای گیاهی مانند کنجد و گل آفتابگردان و پرهیز از روغنهای اشباع شده، فست فودها و غذای سرخ شده، خودداری از مصرف نمک زیاد، غذای کنسرو شده خشک و سنگین، سسها، نوشابهها، آب میوههای صنعتی، شکلات تلخ و چای غلیظ در بهبودی و برگشت سلامت فرد موثر است.
منبع:ایرنا
انتهای پیام//ز.ق