به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جواناز کرمانشاه؛ امیر کرمی مسئول بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در خصوص چگونگی اجرای دستورالعملهای بهداشتی عزاداریهای ماه محرم در کرمانشاه، گفت : به دلیل اهمیت و حساسیت خاصی که مراسمات و تجمعات عزاداری ماه محرم داشت و همچنین همراهی آن با شیوع ویروس کرونا، بحث سلامت عزاداران امسال خیلی مورد توجه بود.
او گفت : در همین خصوص وزارت بهداشت دستورالعملهای بهداشتی برای این مراسمات تعریف کرده بود که استفاده از ماسک خط قرمز این دستورات بود.
مسئول بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در توضیح دستورالعمل های تعریف شده از سوی وزارت بهداشت، ادامه داد: مراسمات حتما باید در فضای باز انجام میشد و جابهجای دستجات و هیأتهای عزاداری ممنوع و در ضمن طول مراسم عزاداری ۲ تا سه اعلام شده بود که استفاده از طبل و سنج امسال ممنوع شده بود، البته هیأتها هم حق توزیع نذورات و غذای گرم را نداشتند.
او گفت: با این وجود برای اجرای این دستورالعملها ۱۰ جلسه بین بخشی با حضور ادارات مختلف در تبلیغات اسلامی و استانداری برگزار شد و بیش از ۴۰ جلسه هماهنگی با حضور ادارات در سطح شهرستانها برگزار و همچنین با مسئول هیأتها نیز جلسات برگزار شد.
کرمی افزود: در این راستا بیش از ۳۰ تیم نظارتی متشکل از ۲ و سه نفر از کارشناسان بهداشت محیط در سطح استان فعال شدند که هر شب در این ۱۰ روز گذشته (دهه اول محرم) از محل برگزاری مراسمها، هیات ها بازیدهای بهداشتی به عمل آوردند و گاها بازدیدهای مشترک با تبلیغات اسلامی، اماکن و نیروی انتظامی داشتند.
این مسئول با اشاره به برگزاری ۱۷۵ جلسه آموزشی برای هیأتداران، گفت: ۱۴۷ همیار سلامت هیأتها را داشتیم که آموزشهای لازم را دیدهاند.
او تعداد مساجد، هیأتها، تکایا و حسینیهها که بازدید داشتند را یکهزار و ۵۱۵ مورد اعلام کرد و گفت: جاها، هیأتها و مراسماتی که به نحوی در رعایت دستورالعمل های بهداشتی سهلانگاری داشتند به سازمان تبلیغات معرفی، تا به نحو ممکن ترتیب اثر داده شود به طوری که به مسئول هیأت احضار تذکرات لازم ارائه میشد و در روز بعد بازدید، نواقص تا حدودی مرتفع میشد.
کرمی در گزارش عملکرد تیمهای نظارتی، گفت: تیم نظارتی بهداشت محیط در طی این ۱۰ روز بیش از یکهزار و ۱۴۰ بازدید از هیأتهای مختلف استان داشتند که ۱۹۱ مورد بازدید هم به صورت مشترک با ادارت، سازمان تبلیغات، پلیس، فرمانداری اماکن داشتیم.
او ادامه داد: در این مدت بیش از ۱۷ مورد کارت بهداشتی برای متولیان هیأت صادر کردند و بیش از ۸۰ مورد نظارت بر توزیع نذورات داشتند.
او در خصوص کنترل بهداشتی از آب آشامیدنی محل هیأتها، گفت: بالغ بر ۱۷۸ مورد نمونهبرداری کردند و یکهزار و ۲۱۰ مورد کلرسنجی انجام دادند.
کرمی افزود: تقریبا ۷۰ درصد هیأتها فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کردند و در مورد استفاده از ماسک برآورد تخمینی از رعایت هیأتها ۸۰ درصد و در رابطه با مردم که هیأتها را همراهی میکردند ۷۰ درصد بوده است.
او بازدید از اماکن حساسی که در تهیه مواد غذایی به صورت خشک دخالت داشتند را یکهزار و ۴۵۷ مورد اعلام کرد و گفت: در مجموع ۲۵ هیأت در سطح استان به دلیل نقض دستورهای بهداشتی محرم به تبلیغات اسلامی معرفی شدند.
کرمی از همراهی و همکاری عزاداران تشکر کرد و گفت: این حد رعایت برگرفته از فرهنگ بهداشتی و شعور بالای مردم استان و همچنین اطلاعرسانی شفاف و گسترده رسانهها است .
انتهای پیام/د