مهدیه لواف کارشناس مسائل خانواده در گفتوگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تاثیرات سلبریتیها بر سطح جامعه، اظهار کرد: مخاطبان در فضای مجازی دو دسته هستند؛ یک گروه از فضای مجازی استفاده خاص و کاری میکنند و نگاهشان ابزاری است نه سرگرمی. این گروه در مواجه با سلبریتیها در فضای مجازی عاقلانه رفتار میکنند و به دنبال خبرهای زرد نیستند و در رصد فضای مجازی، اثرپذیری ندارد.
این کارشناس مسائل خانواده افزود: گروه دوم افرادی هستند؛ که از فضای مجازی برای سرگرمی استفاده میکند و به دنبال اخبارهای زرد و پیگیر خبرهای مروبط به سلبریتیها هستند، اما وقتی این گروه را بررسی میکنیم میبینیم مخاطب عاقلی هستند و نگاه عاقلانهای نسبت به رفتارهایی که سلبریتیها از خود نشان میدهند، دارند.
وی با اشاره به اینکه گاهی مخاطبانِ این سلبریتیها رفتارهای آنها را تحلیل و حقیقت ماجرا را احساس میکنند، ادامه داد: جامعه ما در برخورد با سلبریتیهایی که فانتزی رفتار میکند نگاه حقیقی ندارد و به آنها به صورت ژورنال مینگرد که در جامعه، حقیقی نیستند.
لواف گفت: مخاطبان در برخورد به نتیجه رفتارهای بعضی از سلبریتیها میگویند "از اول هم معلوم بود این اتفاق میافتد"، این نگاه جامعه امروز به این گروه است پس موضوع نگران کنندهای برای جامعه ما نیست و سلبریتیها آنقدرها جدی نیستند که برای فرزندان ما یک سبک زندگی ایجاد کنند، اما نمیتوان این موضوع را انکار کرد که رفتارهایشان تاثیر روانی بر جامعه میگذارد. وقتی یکی از سلبریتیها سرسری و بی محتوا ازدواج میکنند و سرسری و بی محتوا جدا میشوند و فکر میکنند آب از آب تکون نخورده است در واقع تکان خورده را خودشان خبر ندارند.
این کارشناس مسائل خانواده با بیان اینکه هر زنی که وارد یک رابطه با یک مردی میشود یک عاطفه، احساس و نیازی را با آن فرد به اشتراک گذاشته و روی آن مرد حساب باز کرده است، گفت: حتی برای مردان نیز همینطور است وقتی عاطفهای را برای یک زن خرج میکند و شکست میخورد ضربههای عاطفی و هیجانی به دنبال دارد و نگاهشان به جنس مخالف، ازدواج و برقراری رابطه نیز تغییر میکند و درمان این افراد نیز سخت است.
وی اضافه کرد: این اتفاق نتیجه یک سرمایه گذاری غلط است و زن یا مردی که یک سرمایه گذاری غلط در رابطه میکند باید رنج طلاق رسمی، طلاق عاطفی، طعنهها و شماتت اطرافیان، آرزوهای از دست رفته را تحمل کنند و گاهی میخواهند جوری وانمود کند که همه چیز خوب است، اما از درون طوفانی هستند. اما ای کاش سلبریتیها به همان اندازه که در دوران خوش خوشانشان که فیگور عشق و عاشقی میگرفتند، فرد درستی را انتخاب و عاقلانهتر رفتار میکردند.
لواف تصریح کرد: رفتار سلبریتیها در خصوص ازدواج سفید نمیتواند الگو باشد، اما قبح شکنی میکند برای فردی که ازدواج سفید قبح دارد، اما چند نفر این کار را انجام میدهند او هم به خود اجازه میدهد این اقدام را انجام دهد و قبح شکنی رخ میدهد. درباره ازدواج سفید خیلی گل و بلبل تعریف میکنند درحالی که اینطور نیست و آسیبهای جدی برای هر دو طرف دارد.
این کارشناس مسائل خانواده درباره آمارهای موجود درخصوص ازدواج سفید، بیان کرد: طبق آمار، ازدواج سفید در بین افراد کم سوادتر و افراد با تحصیلات خیلی بالا رواج کمتری دارد. در بین نوجوانان، اوایل جوانی و در سطح کارشناسی بیشتر دیده میشود، همچنین افرادی که شغلشان آزاد است و ثبات شغلی ندارند به سمت ازدواج سفید بیشتر گرایش دارند و طبق بررسی میدانی انجام شده بعد از ازدواج سفید دختران احساس پیشیمانی زیادی دارند و تمایل دائمی کردن رابطه از سوی زنان زیاد دیده میشود.
وی با اشاره به اینکه ازدواج، نیاز به برقراری یک رابطه امن و مطئن را برآورده میکند، اضافه کرد: با داشتن چنین رابطههایی و هم خانگی با فردی، نه اطمینان وجود دارد و امنیت. اوایل سن جوانی که نیاز جنسی و هیجانی در قلیان است، افراد فکر میکنند برای برطرف کردن نیازهایشان میتوانند از این راه وارد شوند و با اعتقاد به این موضوع که "این نشد یکی دیگه" وارد رابطه با افراد مختلف میشوند، اما بعد از ۳۵ سالگی، فکر کردن به ازدواج دیگر فقط برای تامین نیاز جنسی نیست و افراد نیاز به برقراری یک رابطه امن و حس داشتن یک همراه دائمی را دارند.
لواف درباره نگاه جوامع غربی نسبت به مقوله ازدواج سفید، گفت: جوامع غربی که این راه را قبلتر از ما رفته اند، درحال حاضر شاهد آمار بالای خودکشی، افسردگی، فرزندان بی سپرست، فرزندان تک والد و ... هستند و امروز این جوامع در حال ترویج ازدواج رسمیاند، سلبریتی هایشان به تبلیغ ازدواج و عروسی پرداخته اند و ازدواجشان را رسانهای میکنند و تاکیدشان بر ازدواج با اطلاع دیگران است، آن هم ازدواجی که یک رکن آن فرزندآوری است.
این کارشناس مسائل خانواده با بیان اینکه در جامعه ما چهرههای معروف به سمت ولنگاری جنسی و اخلاقی رفته اند، افزود: جداییهای ۶ یا ۷ ماهه سلبریتیها بعد از ازدواجشان خوب است چراکه ما خیلی زود به نتیجه روابط نادرست آنها پی میبریم.
وی با اشاره به اینکه شعور جوانان امروز بالاست و جوانان عاقلی هستند، خاطرنشان کرد: این افراد با دیدن چنین ماجراهایی قدرت تحلیل دارند و میداند شروع یک رابطه غلط، پایان غلط نیز خواهد داشت، اما بیشتر باید نگران الگوبرداری نوجوانان از سلبریتیها بود هرچند که برخی از کارشناسان معتقد مواجه نوجوانان با سلبریتیها در فضای مجازی مواجهه آدامسی است ابتدا شیرین است، اما بعد از مدتی به دور انداخته میشوند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/