حسن ساسانی گفت: ذخیره کنونی سد زاینده رود به حدود ۲۷۵ میلیون متر مکعب معادل ۲۰ درصد ظرفیت کلی این سد رسیده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،حسن ساسانی معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان افزود: آمار و ارقام مذکور و کاهش بارش‌ها از آغاز سال آبی جاری (مهر ۹۸) تاکنون توجه ویژه به صرفه جویی در مصرف آب در بخش‌های مختلف کشاورزی، آشامیدنی و بهداشت و صنعت را نشان می‌دهد.

او با بیان اینکه ورودی آب به سد زاینده رود ۱۲.۱ و خروجی از آن ۶۹.۷ متر مکعب بر ثانیه است، خاطرنشان کرد: حجم کنونی سد در مقایسه با میزان سال قبل بالغ بر ۵۰ درصد کمتر است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با اشاره به پیش بینی‌های هواشناسی مبنی بر بارش‌های دیرهنگام پاییزی در استان اصفهان اضافه کرد: بر پایه گزارش‌های این سازمان بارش پاییز سالجاری کمتر از نُرمال خواهد بود، لذا پایان فصل گرم و خنک‌تر شدن هوا نباید دلیلی بر استفاده غیر اصولی و بی حساب و کتاب از منابع آبی باشد.

او تصریح کرد: مقدار بارش‌ها سال آبی جاری در سرشاخه‌های زاینده رود نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد و در مقایسه با متوسط بلند مدت حدود ۱۳ درصد کمتر بوده است.

ساسانی با بیان اینکه رعایت نکردن مصرف بهینه، تامین آب آشامیدنی در ماه‌های پیش رو را با سختی روبه رو خواهد کرد افزود: به کشاورزان تاکید می‌شود نهایت دقت در استفاده از این موهبت با ارزش الهی را داشته باشند.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان گفت: اکنون آب برای کشت کشاورزان در بستر رودخانه جاری است و بر پایه توافقات و تصمیمات قبلی، ذخیره سد زاینده‌رود تا پایان شهریور امسال به منظور تامین آب آشامیدنی و پایداری سد نباید از ۲۰۰ میلیون متر مکعب کمتر شود.

زاینده‌رود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌رود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد.

این رودخانه که علاوه بر جاذبه تفریحی و فرهنگی، همواره نقشی مؤثر در کشاورزی و اقتصاد منطقه مرکزی کشور و هستی تالاب گاوخونی داشته است، در دهه‌های اخیر به علت کمبود بارش‌ها، خشکسالی‌های متوالی، تراکم جمعیت و افزایش برداشت به یک رودخانه فصلی تبدیل شد و در پایین دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.

کاهش چشمگیر منابع آبی و خشکی زاینده‌رود اکنون در صدر چالش‌های فراروی این استان نظیر آلودگی هوا، ترافیک، فرونشست زمین و زیست محیطی است که به تاکید کارشناسان و مسوولان امر باید برای برون‌رفت این معضل اساسی فراگیر برنامه‌ریزی علمی و عملی پایدار با اجرای طرح‌های تامین آب صورت گیرد.

سد زاینده رود به عنوان یکی از اصلی‌ترین سد‌های مرکز کشور و تامین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران، در سال ۱۳۴۹ با ظرفیت ۱.۴ میلیارد مترمکعب بهره برداری شد؛ این سد قوسی شکل در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار