به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، شبنم باقری کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز درباره تاثیر رژیم غذایی در بیش فعالی کودکان، اظهار کرد: اختلال بیش فعالی کم توجهی (ADHD) یکی از شایعترین اختلالات روانی در کودکان محسوب میشود که ارتباط زیادی با دیگر مشکلات سلامت روان دارد.
او ادامه داد: مطالعات اخیر، اهمیت رژیم غذایی و کمبود برخی مواد معدنی خاص در بروز اختلال بیش فعالی کم توجهی (ADHD) را نشان میدهد و گزارشهای متعددی دال بر سطوح پایین آهن، روی، منیزیم و اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامین D در خون و دیگر بافتهای کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی کم توجهی (ADHD) وجود دارد.
شبنم باقری تصریح کرد: باید بدانیم افزودنیها و رنگهای خوراکی در بسیاری از خوراکیها و تنقلاتی که کودکان استفاده میکنند باعث از دست دادن مواد مغذی میشود و بر عملکرد مغز و رفتار اثر میگذارد.
او افزود: مشاهده شده است که رابطهای بین بعضی افزودنیهای غذایی و پیشرفت اختلال بیش فعالی کم توجهی (ADHD) در کودکان وجود دارد.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اضافه کرد: اصلاح رژیم غذایی مبتنی بر حذف غذاهای فرآوری شده (مثل سوسیس و کالباس و انواع کنسروها) و محصولات حاوی رنگهای مصنوعی و نگهدارندهها و حذف میوهها و سبزیهای حاوی «سالیسیلات» همراه با بهبود علائم در بیشتر کودکان بوده است.
او گفت: همچنین حذف آبمیوهها و تنقلات حاوی رنگ مصنوعی و بنزوات سدیم از رژیم غذایی باعث کاهش علائم بیش فعالی شده است.
شبنم باقری اظهار کرد: بادام، سیب، گیلاس، هلو، پرتقال، زردآلو، شاه توت، خیار و خیارشور، انگور و کشمش، شلیل، گوجه، آلو بخارا و انواع چای از جمله غذاهای حاوی سالیسیلات هستند.
او ادامه داد: مشاهده شده است که رژیم با نمایه قندی بالا و حاوی شکر زیاد باعث تشدید اختلال بیش فعالی کم توجهی (ADHD) میشود. کودکی که صبحانه حاوی محصولات با نمایه قندی بالا مصرف میکند در مدرسه حواس پرت و بی قرار بوده و به درس توجه کمتری دارد. به طور کلی مصرف بالای شکر باعث کاهش توجه، حواس پرتی و مشکلات یادگیری میشود.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اضافه کرد: اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ نیز نقش مهمی در عملکرد سیستم عصبی دارد و باعث افزایش توجه و کاهش علائم از قبیل تحریک پذیری، بی قراری، بی توجهی و مشکلات یادگیری میشود.
او افزود: یافتههای بسیاری نشان میدهد که کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی کم توجهی (ADHD) سطح پایینی از امگا ۳ دارند.
شبنم باقری بیان کرد: ماهیهای چرب، بذر کتان، جوانه گندم، گردو، تخم آفتابگردان، کنجد، سویا، روغن ذرت و هسته انگور و اکثر مغزها از جمله منابع غذایی غنی از امگا ۳ و امگا ۶ هستند.
او گفت: کمبود روی و منیزیم نیز با اختلال در عملکرد بعضی آنزیمها و نوروترانسمیترها باعث ایجاد بسیاری از علائم مربوط به این اختلال میشوند.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اضافه کرد: مصرف منابع غذایی روی و منیزیم شامل جوانه گندم، انواع گوشت ها، کنجد، شکلات تلخ، بادام زمینی، تخم مرغ، حبوبات، مغزها و لبنیات نیز برای این کودکان توصیه میشود.
او تصریح کرد: مطالعات نشان داده اند در کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی کم توجهی (ADHD) که کمبود منیزیم دارند، مکمل یاری با منیزیم باعث کاهش علائم بیش فعالی شده است. همچنین در تمام بیماران، علائم اختلال بیش فعالی کم توجهی پس از درمان با مکمل منیزیم توام با ویتامین B ۶ کاهش پیدا کرده است.
شبنم باقری ادامه داد: مطالعات اخیر همچنین حاکی از ارتباط مستقیم بین اختلال بیش فعالی کم توجهی (ADHD) و کمبود ویتامین D بوده است، به طوری که کمبود ویتامین D در این کودکان بسیار بالاتر از کودکان سالم بوده و مکمل یاری با ویتامین D میتواند در کاهش شدت این اختلال موثر باشد.
انتهای پیام/