قانونگذار محاکمه غیابی را برای افرادی که در دادگاه حاضر نمی‌شوند، قرار داده است.

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، قانونگذار در شرایطی که متهم یا خوانده در دادگاه حضور ندارند، محاکمه غیابی را به عنوان یکی از اشکال رسیدگی به پرونده‌های قضایی تعریف کرده است، زیرا در یک پرونده علاوه بر حقوق شاکی یا همان بزه‌دیده و جامعه، باید حقوق متهم هم مورد توجه باشد.

گاهی اوقات در برخی از پرونده‌ها نه‌ تنها متهمی پیدا نمی‌شود، بلکه در هیچ یک از مراحل رسیدگی هم حضور ندارد و از همین رو قانونگذار مقررات خاصی را برای این دسته از جرایم پیش‌بینی کرده است.

در این گونه موارد وقت رسیدگی با ذکر نوع اتهام در یکی از روزنامه‌های کثیرالانتشار یا محلی درج می‌شود و دادگاه به صورت غیابی، رسیدگی را آغاز و رأی صادر می‌کند.

بر اساس قانون یکی از حقوق متهمان، دفاع است و متهم می‌تواند شخصاً در دادسرا و دادگاه حضور یابد و از خود دفاع کند یا وکیلش از او دفاع کند و بر اساس ماده ۳۸۵ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال ۱۳۹۲، هر یک از طرفین می‌توانند حداکثر ۳ وکیل به دادگاه معرفی کنند.

البته اگر متهم فرار کند، قانونگذار برای تأمین و حفظ حقوق بزه‌دیده و جامعه، اقدام به رسیدگی غیابی می‌کند و متهم از طریق نشر آگهی، به مرجع قضایی احضار می‌شود، البته حق دفاع برای متهم محفوظ است و او صورت می‌تواند از دادنامه واخواهی کند و در این حالت تجدید جلسه رسیدگی تأمین می‌شود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۳ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
والا فعلا که کلاهبردارا خوب زندگی میکنن با پول مردم من یه ساله ازم‌کلاهبرداری شده جرمش هم محرز شده ولی فراریه و هر چی احضاریه براش فرستادن نبومده کدوم قانون حق منو از کلاهبردار میگیره . افتابه لگن هف دشت شام و نهار هیچی . اگاهی باید پیداش کنه مجازاتش کنه که کسیای دیگه بدونن اگه کلاهبرداری کنن مجازات داره نه اینکه بگن کی به کیه مملکت بی قانونه هر کاری کنیم کسی کاری نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۲ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
من و خانم سابقم ۸سال مشکل خانوادگی داشتیم محل زندگی من یکی از شهرهای استان کرمانشاه است سال ۸۹ همسر سابقم خبر داد که طلاق گرفته است و ازدواج کرد. در حالی که هیچ طلاقی یا دادگاهی ما درسال ۸۹ در کرمانشاه نداشتیم . عاقبت معلوم شد که مرا در خرمشهر مجهول المکان اعلام کرده است درحالی که من تا ۸۹ هرگز خرمشهر نرفته بودم سه شاهد هم که همکار برادرش در خرمشهر بودند شهادت داده بودند که من محل زندگیم را در خرمشهر ترک کرده ام مامور نیروی انتظامی خرمشهر هم صورتجلسه کرده بود اظهارات آن سه شاهد را که من محل زندگی را ترک کرده ام. بعد من اعتراض کردم دادگاه خرمشهر حکم نقض کرد و پرونده برا رسیدگی به کرمانشاه فرستادن در کرمانشاه دوباره حکم به طلاق دادن چون طرفم ازدواج کرده بود و من هم بخاطر مسافت نتوانستم از آن سه شاهد که عضو ادارات خرمشهر بودن شاکی شوم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۴ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
بخدا قسم بعضا دادگاه ها اينگونه عمل نميكنند قانون فقط روي كاغذ است و دلبنواه عمل ميشود
Iran (Islamic Republic of)
امیری
۲۳:۰۱ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
شرمنده ام دوست عزیز از بیخ و بن قانون ما به نفع زنان هست و این شاهدان هم به دروغ تو دادگاه ها حکمفرمایی میکنن قضات ما بعضا سواد قضاوت ندارن یعنی از ریشه همه چی خراب و ویران هست
آخرین اخبار