به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، سرهنگ نصرتی رئیس پلیس فتا آذربایجان غربی بر لزوم دقت بیشتر شهروندان در استفاده از کارت عابر بانک با توجه به افزایش سرقت به صورت اسکیمینگ گفت: انجام عملیات بانکی و وارد کردن رمز توسط خود فرد میتواند از کلاهبرداریهای موجود در این ترفند پیشگیری بعمل آورد.
سرهنگ نصرتی با بیان اینکه اسکیمینگ به معنی انتقال اطلاعات کارت عابر بانک یک شخص بر روی کارتی دیگر است و اسکیمر هم همان سارقی است که این کار را انجام میدهد، افزود: کارتهای اعتباری حضور چشمگیری در زندگی شهروندان داشته و اغلب افراد بیشتر خریدهای خود را از طریق کارتهای عابر بانک انجام میدهند.
سرهنگ نصرتی بیان داشت: در این ترفند، فرد کلاهبردار به بهانههای مختلف اقدام به گرفتن کارت از صاحب کارت کرده و به دور از چشمان وی اول کارت را به روی دستگاه اسکیمر کشیده و پس از کپیبرداری از اطلاعات داخل کارت آن را در دستگاه کارتخوان (pos) کشیده و رمز چهار رقمی شما را میپرسد؛ عملاً با گفتن رمز کارت این فرد میتواند کارت دیگری را ساخته و حساب شما را خالی کند.
رئیس پلیس فتا آذربایجان غربی اضافه کرد: وارد کردن رمز عبور توسط مشتریان میتواند امنیت کارتهای بانکی را تضمین کند، زیرا حتی در صورت وجود اسکیمر، بدون اطلاع از رمز، امکان برداشت از حسابهای بانکی، امکانپذیر نیست.
او با اشاره به اینکه اکثر مشکلات در این خصوص ناشی از افشای رمز توسط صاحبان کارتهای بانکی میباشد،تصریح کرد: در هنگام خرید، عملیات پرداخت باید توسط خود مشتریان صورت گرفته و فروشندگان موظفند دستگاه کارتخوان را در اختیار و دید مشتریان قرار دهند.
سرهنگ نصرتی با بیان اینکه در هنگام استفاده از دستگاه خودپرداز، مراقب باشید بر روی دهانه ورودی کارت، دستگاه جانبی یا اسکیمر نصب نباشد، خاطرنشان کرد: دقت نمایید تا صفحه کلید دومی بر روی صفحه کلید اصلی، جانمایی نشده و دوربینهای اطراف، تصاویر رمز شما را در حین وارد کردن ضبط نکنند.
انتهای پیام/ج