به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیارى از امامزادگان دانشورانى بزرگ و مجاهدانى سترگ و زاهد بودند، که رسالت تبلیغ دین و تعلیم حقایق مکتب احیاگر دین اسلام را بر دوش داشتند. برخى از آنان پرستوهاى مهاجرى بودند که براى رساندن پیغام ایمان در روستاهاى دور افتاده و بر فراز کوهها و در دل کویرها، زندگى را پنهانی و مظلومانه سپرى کردند.
امامزاده شمس الدین محمد، فرزند امام موسی بن جعفر علیه السلام است که تربت پاک وی در شهر علویجه اصفهان محل زیارت خاص و عام است.
زمان ورود امامزاده شمس الدین به علویجه اصفهان دقیقا مشخص نیست، اما انگیزه او از آمدن به این منطقه این چنین است:
«علویجه» – همان گونه که از وجه تسمیه آن برمی آید، مقر علویون و شیعیان و عاشقان مولای متقیان، علی بن ابی طالب (ع)، به خصوص سادات علوی شمرده میشد. بیهقی درکتاب «لباب الانساب» مینویسد: «امامزاده شمس الدین محمد برای خون برادرش (امام رضا علیه السلام) از مامون، همراه سه هزار نفر از امام زادگان وفرزندانشان به سرپرستی «احمدبن موسی» (شاه چراغ) و محمدبن موسی درسال ۲۰۲ ه. ق. از مدینه و از راه شیراز به کشور ایران آمد و در استان فارس تحت پیگرد بنی العباس قرار گرفت.
حاکم شیراز اجازه ادامه مسیر را به «احمدبن موسی» و همراهانش نداد. عاقبت بین امام زادگان و حاکم شیراز جنگ در گرفت که تعدادی شهید و بعضی در نواحی کوهستانی فارس متفرق شدند. شمس الدین محمد به طرف اصفهان حرکت میکند و به منطقه «عربستان» اصفهان میرسد. وی هنگامی که مطمئن میشود که در این منطقه عشایر عرب ساکن هستند و سادات و شیعیان در «علوی جاه» مستقرند، تصمیم برماندن میگیرد و با معرفی خود به یکی ازشیعیان به نام حاج طاهر میهمان او میشود.
بیشتر بخوانید
شمس الدین محمد چند وقتی در آن جا زندگی میکند تا اینکه در یکی از روزهای تابستان کنار نهری میرود و سرگرم آب تنی میشود که به وسیله دشمنان اهل بیت علیهم السلام شناسایی و به شهادت میرسد وبه وسیله علویون ومیزبانش، حاج طاهر درمحل فعلی – بر فراز کوه کوچکی که مشرف به علویجه است. – دفن میشود. به مرور زمان، شیفتگان و شیعیان علوی – با توجه به کراماتی که با توسل به روح پرفتوح اومی بینند. برفراز مرقد مطهرش گنبد و ضریح مجللی بنا میکنند.
گنبد قدیمی امامزاده شمس الدین محمد که ساختمانی ۴×۳ و گنبدی با ارتفاع ۱۷ متر با مصالح خشت و گل ساخته شده بود در سال ۱۳۸۳ خراب شد و بقعه جدید با همت ساکنان و خیرین محلی با مساحت ۲۵۰۰ متر مربع و با ارتفاع ۱۰ متر به شکل دو طبقه احداث شد. گنبد جدید امام زاده شمس الدین محمد از زمین تا سقف گچ بری ۱۸ متر ارتفاع داشته و گچبریهای چشم نواز و آیینه کاریهای زیبا حرم چشم هر زواری را خیره میکند. بارگاه جدید امامزاده شمس الدین محمد که به شکل ۸ ضلعی و با طرحی جدید و زیبا جایگزین ضریح چوبین قدیمی شده در سال ۱۳۸۷ توسط استاد کاران اصفهانی ساخته شد.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/