دارابی گفت: مردم می‌توانند نفت را به صورت فیزیکی خریداری کنند و دوباره در بورس آن را به فروش برسانند.

همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  اظهار داشت: مردم می‌توانند نفت را به صورت فیزیکی خریداری کنند و دوباره در بورس آن را به فروش برسانند، اما تحقق این اتفاق نیازمند این است که پالایشگاه‌ها نفت مورد نیاز خود را از بورس تهیه کنند.

وی ادامه داد: اگر دولت طرف عرضه کننده باشد و پالایشگاه در طرف دیگر و خوراک پالایشگاه‌ها از طریق بورس تامین شود آن زمان افرادی که نفت خریده اند می‌توانند نفت خود را در بازار ثانویه عرضه کنند.

دارابی گفت: تا زمانی که خوراک پالایشگاه‌ها از طریق وزارت نفت تامین شود و برای معاملات کشف قیمتی صورت نگیرد این موضوع می‌تواند چالش بر انگیز باشد.

این کارشناس اظهار داشت: در حال حاظر قیمت نفت بر مبنای قیمتی است که کشور معامله می‌کند و ۹۵ درصد فوب خلیج فارس به پایشگاه‌ها فروخته می‌شود.

وی گفت: قیمت نفت بر پایه تابلو بورس تعیین نمی‌شود اگر این اتفاق رخ می داد می توانستیم مدلی طراحی کنیم که مردم نفتشان را در بورس به فروش برسانند.

او بیان داشت: همه مشتقات نفت مانند مازوت، گاز، بنزین و ... قابلیت معامله در بورس انرژی را دارند، ولی مردم نمی‌توانند آن‌ها را بفروشند. تنها راه فروش این مشتقات این است که دولت نفت و سایر مشتقات آن را در بورس انرژی عرضه کند تا مردم هم بتوانند این اقلام را خرید و فروش کنند.

دارابی گفت: افراد زمانی که وارد معامله‌ای می شوند باید سود و زیان آن را باهم قبول کنند اما اگر می‌خواهند ریسک نکنند و سقف سود و زیانشان معلوم باشد باید اوراق سلف موازی تهیه کنند.

وی اظهار داشت: در حال حاضر جزئیات دقیقی از نحوه عرضه اوراق نفت در بورس مشخص نیست و باید صبر کنیم تا ببینیم دولت دقیقا با چه روشی می‌خواهد گشایش اقتصادی ایجاد کند.

دارابی گفت: در معاملات سلف کالا خریداری می‌شود و در سر رسید تحویل مشتری می‌شود و در زمان سر رسید کالا هر قیمتی که داشته باشد نشان دهنده سود و ضرر مشتری است، اما در معاملات سلف موازی که بازار ثانویه محسوب می شود، مدل معاملات فرق می کند و این موضوع به عرضه کننده اوراق باز می گردد که  قبول کند سقف سود را باز بگذارد.

وی در پایان اظهار داشت: اگر اوراقی که منتشر می‌شود سود سقف و کف مشخص داشته باشد روی استقبال مردم تاثیر می گذارد و افرادی که ریسک پذیر هستند برایشان جذابیت زیادی ندارد، اما اگر سود اوراق سقف و کف مشخصی نداشته باشد و سقف سود باز باشد برای خیلی‌ها می‌تواند جذاب باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۷ ۱۷ شهريور ۱۳۹۹
چقدر خوب ... !!!
پس میتونیم از حالا به بعد
نفت رو بریزیم تو پارچ بگذاریم رو سفره ... !!!

چقدر عالی شد
بالاخره نفت میاد رو سفره هامون ... !!!
Iran (Islamic Republic of)
بیکار
۰۸:۳۷ ۱۷ شهريور ۱۳۹۹
نفت رو باید خرج مردم کرد نه اینکه مردم رو خرج نفت کنیم .

یه زمانی از افتخارات ، ملی بودن صنعت نفت بود و حالا نفت رو ملی کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۳ ۱۶ شهريور ۱۳۹۹
نه نفت برا دولت نیست ولی تو هزینه تحصیلی پانزده میلیون نفر را میده و کتاب هفتصد هزاری به قیمت پنجاه هزار داده شده و زیان را شما میدی و هزینه و حقوق چهارصد تا پانصد هزار پرستار و پزشک را تو میدی هزینه امنیت را شما میدی...هزینه و حقوق یک میلیون معلم را تو میدی و........مثلا هزینه خود بیمارستان..حقوق افراد عضو کمیته امداد..حقوق ارتش که باعث امنیت کشور هست..هزینه سفارتهای ایران......پس اول مطالعه کن بعد حرف بیهوده بزن و حرب سلبی طرفدار داره ولی با تحقیق حرف بزن
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۹:۴۳ ۱۶ شهريور ۱۳۹۹
ما ملت میخریم کافیه فقط یه قرون سود توش باشه حاظریم هر کاری هم بکنیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۶ ۱۶ شهريور ۱۳۹۹
متشکرم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۶ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
"مردم می‌توانند نفت را به صورت فیزیکی خریداری کنند"!! مگر اصلا نفت مال شماست که آن را به بقیه ملت ایران می فروشید؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۶ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
"مردم می‌توانند نفت را به صورت فیزیکی خریداری کنند"!! که چه بشود؟! بیاورند بخاری نفتی بسوزانند؟! مگر اصلا نفت مال شماست که میفروشید؟! چرا به سرمایه 85میلیون ایرانی به اضافه سرمایه چندین نسل بعد آتش می زنید؟! به چه حقی؟! منابع کشور یا باید سرجایش بماند یا اینکه با ارزش افزوده چند صدبرابری به پیشرفت کل مردم ختم شود. مگر نفت مال شماست که آن را به بقیه ملت می فروشید؟!
آخرین اخبار