به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، «برنی سندرز» سناتور ارشد آمریکا از ایالت ورمونت، در مصاحبه اخیر خود با وبگاه «پولیتیکو» نسبت به کارشکنی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور کنونی و نامزد حزب جمهوریخواه این کشور در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری در ماه نوامبر (آبان) به شهروندان کشورش هشدار داد.
سندرز که خود در دورههای قبل نامزد انتخاباتی بوده است در این مصاحبه از کنگره و رسانههای آمریکا خواست از حالا برای مواجهه با سناریوی احتمالی امتناع ترامپ از ترک کاخ سفید آمادگی داشته باشند.
سپس او با اشاره به اظهارنظر اخیر ترامپ در کنوانسیون ملی جمهوریخواهان، افزود: «این یک گمانهزنی بیپایه و اساس نیست. ترامپ مدعی شده تنها راه اینکه وی شکست بخورد، تقلب در انتخابات است.»
در ادامه نیز سندرز افزود که رئیسجمهور کنونی آمریکا احتمال امتناع از پذیرش شکست در انتخابات را به صورت ضمنی در مصاحبه اخیرش با شبکه «فاکس نیوز» مطرح کرده است.
او در ادامه با بیان آنکه به دنبال افزایش سطح آگاهی مردم آمریکا نسبت به مقاومت ترامپ در برابر عدم کنارهگیری از قدرت است، گفت قصد دارد در آینده نزدیک در این باره سخنرانی کند و افزود: «آنچه باید تا پیش از انتخابات انجام دهیم، این است که مردم را نسبت به این سناریو آگاه سازیم. این تنها یک بحران مرتبط با قانون اساسی نیست بلکه تهدیدی علیه هر آن چیزی است که آمریکا برای آن ایستادگی کرده است.»
گفتنی است، برخلاف ادعاهای مکرر ترامپ درباره احتمال تقلب گسترده در رایگیری پستی، مقامات مختلف از چندین نهاد فدرال این کشور گفتهاند که هیچ شواهدی وجود ندارد که این ادعاها را اثبات کند.
ترامپ بارها مدعی شده است که رای دادن از طریق پستی «فاجعهای وحشتناک» خواهد بود و احتمال دخالت گسترده کشورهای خارجی در انتخابات آتی با برگزاری آن به شکل رایدهی پستی وجود دارد.
انتظار میرود در انتخابات امسال ریاست جمهوری آمریکا به دلیل شیوع کرونا نیمی از رأیدهندگان به صورت پستی در انتخابات شرکت کنند که این آمار دو برابر کسانی است که سال ۲۰۱۶ آرای خود را به صورت پستی ارسال کردند.
این در حالی است که برخی ایالتها ظرفیت کافی برای شمارش سریع آرای پستی ندارند و مقامات برخی ایالتها مانند اوهایو و کارولینای شمالی نیز اعلام کردهاند که اگر آرا در روز انتخابات پست شوند و حتی چند روز بعد به دستشان برسد، شمارش خواهند شد.
اما به نظر میرسد دونالد ترامپ و کارزار انتخاباتیاش با توجه به شرایط بحرانی که با آن مواجهند، از هم اکنون ترفندها و استراتژیهایی را در پیش گرفتهاند که در صورت باخت از آن امتناع کنند. به طور مثال تلاش برای نهادینه کردن «تئوری تقلب» از طریق ایجاد شبهه در برگزاری انتخابات توسط اداره خدمات پستی آمریکا از شگردهای آنان است.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز ۳ نوامبر (۱۳ آبان) برگزار میشود. تاکنون در نظرسنجیها «جو بایدن» رقیب دموکرات ترامپ، به طور محسوسی پیشتاز است.
انتهای پیام/