محققان حوزه فناوری می‌گویند اینترنت وایرلس نسل ششم (6G) می‌تواند تغییرات شگرفی در جهان حاصل کند.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، جهانی را تصور کنید که پزشکان در آن از فناوری ربات‌ها برای انجام یک عمل جراحی از هزاران کیلومتر دورتر استفاده می‌کنند. ربات‌ها سربازان زخمی را نجات می‌دهند، مین‌ها را خنثی می‌کنند و بمب‌های عمل نکرده در جنگ را جستجو می‌کنند. تصور کنید که می‌توانید از کیلومتر‌ها آن طرف‌تر با یکی از عزیزان خود تماس برقرار کنید و نه تنها چهره او را ببینید، بلکه بخشی از محیط اطراف او را تشکیل دهید.

توماس ملودیا، استاد مهندسی فناوری رایانه می‌گوید: این دنیایی است که نسل ششم اینترنت وایرلس (6G) در اختیار جهانیان قرار خواهد داد. با این حال، برای دستیابی به این اهداف باید به ایمنی و قابل اعتماد بودن ارسال وایرلس چنین حجمی از اطلاعات اطمینان حاصل کنیم.

ملودیا مسئول موسسه فناوری وایرلس برای دستگاه‌ها است. در پاییز سال گذشته او و همکارانش بر روی گسترش استفاده از فناوری وایرلس در سیستم‌های تلفن همراه و فناوری ویدئویی مشغول به کار بودند. قرار است یک کنفرانس ۲ روزه درباره توسعه شبکه نسل پنجم اینترنت وایرلس با حضور دولت ها، شرکت‌ها و مراکز دانشگاهی با میزبانی این موسسه برگزار شود و تلاش‌ها برای ترغیب شرکت کنندگان برای سرمایه گذاری و توسعه نسل ششم وایرلس انجام گیرد.

ملودیا بیان کرد: هم اینک شاهد توسعه شبکه نسل پنجم اینترنت توسط دولت‌ها و شرکت‌های خصوصی هستیم. به نظر می‌رسد زمان آغاز تحقیقات برای توسعه نسل ششم اینترنت فرا رسیده است. سوالات زیادی در این رابطه وجود دارد: نسل ششم به چه شکل خواهد بود؟ چه نرم افزار‌هایی می‌تواند آن را پوشش دهد؟ ما می‌دانیم اینترنت نسل ششم می‌تواند به طور گسترده باعث اتصال بی شمار دستگاه‌های مختلف به یکدیگر شود.


بیشتربخوانید

اپل به فناوری اینترنت نسل پنج وارد شد


با مشاهده انقلابی که نسل پنجم اینترنت ارائه خواهد کرد، ما تصور می‌کنیم هم اینک زمان مناسبی برای توسعه اینترنت نسل ششم برای پاسخ بهتر به صنعت آینده، مسائل اجتماعی و نیاز‌های سیاسی است. در سال ۲۰۳۰ بیش از ۵۰۰ میلیارد دستگاه مختلف به شبکه اینترنت وایرلس متصل خواهد شد. این میزان ۵۰ برابر بیشتر از انسان‌هایی است که در آن زمان بر روی کره زمین زندگی می‌کنند. این حجم از اتصالات به شبکه اینترنتی با زیر ساخت‌های فعلی اینترنت امکان پذیر نخواهد بود و ما به ناچار باید شروع به گسترش نسل ششم کنیم.

اینترنت نسل ششم سرعتی معادل ۱۰۰ گیگا بایت تا یک ترابایت در ثانیه خواهد داشت. این در حالی است که اینترنت نسل پنجم سرعتی تا سقف  ۲۰ گیگا بایت در ثانیه دارد. هم اینک ژاپن و چند کشور دیگر برنامه ریزی کرده اند تا سال ۲۰۳۰ میلادی به فناوری نسل ۶ وایرلس دست پیدا کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار