به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امروزه تانکها مدرن شدهاند و در واقع خیلی مدرن! مقاومت در برابر حملات شیمیایی و هستهای و بیولوژیکی، استفاده از سیستمهای پیشرفته یکپارچه الکترونیکی و ارتباطی، استفاده از انواع مهمات و حتی انجام عملیات تخصصی نظیر عبور از زیر آب تنها برخی از قابلیتهای تانکهای مدرن هستند.در نهایت تانکها برای کشورهایی که مرزهای زمینی گسترده دارند، بخشی از توان استراتژیک ارتش محسوب میشوند؛ از جمله برای ایران.
بیشتربخوانید
در دوران پهلوی ارتش رضاخان حدود ۱۰۰ تانک داشت که به هیچ دردی نخورد! در جنگ جهانی دوم نیز در برابر هجوم اشغالگران این تانکها مثل باقی ارتش رضاخانی کارایی نداشتند. تلختر آنکه اغلب تانکها به دلیل اینکه سربازان روش کار با آنها را بلد نبودند، اصلا از جایشان تکان هم نخوردند! بعدها پهلوی دوم تانکهای بیشتری خرید؛ رنالت اف تی و پنزر ۳۸ و اسکورپیون و چیفتن و ام ۲۶ و ام ۴۷ و ام ۶۰ و ام ۴ شرمن از فرانسه و آلمان و انگلستان و آمریکا. تعدادی از انواع پیشرفتهتر چیفتن نیز سفارش داده شد که پس از انقلاب اسلامی، کشور انگلستان با اینکه پول آنها را دریافت کرده بود، تانکها را تحویل نداد.
ایران با همان تانکهای موجود به جنگ متجاوزان بعثی رفت و البته تعدادی تانک از انواع روسی نیز طی سالهای جنگ به ایران رسیدند. ایرانیها نیز فرماندهان تانک معروف دارند، اما یک شکارچی تانک معروف هم دارند؛ «محمدعلی صفا» که به همراه تکاوران نیروی دریایی بوشهر بیش از ۱۶۰ تانک عراقی را در خرمشهر نابود کرد و رکورددار شکار تانک در دنیا لقب گرفت.
شهید «محمد علی صفا»، رکورددار شکار تانک در جهان
منبع: فارس
انتهای پیام/