دانشمندان اعلام کردند بهبود یافتگان از کووید ۱۹ برای هفته‌ها و ماه‌ها شاهد عوارض سنگین ابتلا به این بیماری هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با گذشت بیش از ۸ ماه از شیوع ویروس کرونا، کشور‌های جهان همچنان درگیر این معضل هستند. تاکنون راهکار موثری برای مقابله با این ویروس و کنترل آن از سوی دانشمندان یافت نشده است. با این حال، محققان همچنان در حال مطالعه بر روی بیماران و رفتار کووید ۱۹ هستند و می‌کوشند با روشن کردن ابعاد مختلف این همه گیری، به مدیریت و کنترل شیوع ویروس کمک کنند. به تازگی محققان به شواهد جدیدی درباره بهبودیافتگان این بیماری دست یافته اند.

دانشمندان استرالیایی اعلام کردند آسیب‌های شدید ریوی در بهبودیافتگان از کووید ۱۹ می‌تواند پس بهبودی و هفته‌ها بعد از مرخص شدن از بیمارستان همچنان در این افراد دیده شود. تحقیقات ما نشان داد آسیب ریوی، مشکلات شدید تنفسی و سرفه می‌تواند در بلند مدت در بیماران بهبود یافته کرونایی مشاهده شود.

دانشمندان می‌گویند تاثیرات مخرب ویروس کرونا بر سلامت جسمانی افراد باعث ایجاد نگرانی در مجامع علمی شده است. ما شاهد آن هستیم که حتی افرادی که به کرونای خفیف مبتلا شده اند برای هفته‌ها و حتی ماه‌ها پس از بهبودی و مرخص شدن از بیمارستان همچنان با عوارض سنگین این بیماری دست به گریبان هستند. طول دوره نقاهت و زمان لازم برای بازگشت این افراد به زندگی عادی قبل از بیماری مایه نگرانی است.

دانشمندان استرالیایی در تحقیقات خود بیمارانی که به کرونای شدید مبتلا شده و در بیمارستان بستری بودند را مورد مطالعه قرار دادند. شواهد نشان داد ۶ هفته پس از مرخص شدن این بیماران از بیمارستان، بیش از ۸۸ درصد از آن‌ها هنوز علائم آسیب ریوی را داشته اند. آزمایشات و سی تی اسکن این افراد نشان داد ریه‌های آن‌ها هنوز هم درگیر عوارض ابتلا به ویروس کرونا بوده است.

همچنین ۴۷ درصد این بیماران با گذشت بیش از ۶ هفته از بهبودی از مشکلات تنفسی و ناتوانی در دم و بازدم شکایت داشتند. تحقیقات دانشمندان پس از گذشت ۱۲ هفته (تقریبا ۳ ماه) نشان داد ریه‌های ۵۶ درصد از بهبود یافتگان هنوز هم از عوارض کرونا آسیب دیده است و ۳۹ درصد آن‌ها همچنان مشکل تنفسی دارند.

مشکل تنفسی

میانگین سنی این بیماران ۶۱ سال بود و مردان ۶۰ درصد این جامعه آماری را تشکیل می‌دادند. بیش از ۵۰ درصد از این بیماران سابقه استعمال دخانیات داشتند و ۶۵ درصد آن‌ها از چاقی یا اضافه وزن رنج می‌بردند. این تحقیقات همچنین خط بطلانی بر تصور نادرست اجتماعی درباره مصونیت افراد سیگاری یا معتاد در برابر ویروس کرونا بود.

محققان تاکید دارند فرآیند ریکاوری بهبودیافتگان کووید ۱۹ هفته‌ها ادامه داشته و بسیاری از آن‌ها دچار آسیب‌های ریوی بلند مدت شده اند. با این حال، بدن این افراد در مسیر بهبودی قرار دارد، اما ضروری است افرادی که به کرونای شدید مبتلا می‌شوند در دوره ریکاوری و نقاهت تحت نظر پزشک و کادر درمانی قرار بگیرند.

از سوی دیگر، یافته‌ها نشان داد اگر چه ریکاوری از بیماری کرونا یک پروسه زمانی طولانی مدت است، اما بیماری نمی‌تواند در بلند مدت باعث شدت زخم‌های ریوی شود. محققان با بررسی بیماران پی بردند هم بیمارانی که به کرونای شدید مبتلا شده اند و هم افرادی که درجات خفیفی از بیماری را داشته اند به یک اندازه دچار مشکلات بلند مدت سلامتی شده اند. محققان همچنین شاهد مشکلات قلبی در بهبودیافتگان کرونا بودند. با این حال، این مشکلات با گذشت زمان کاهش و سلامت قلبی افراد بهبود یافت.

استرالیا یکی از موفق‌ترین کشور‌های جهان در مبارزه با ویروس کرونا بوده است. تاکنون ۲۶ هزار نفر در این کشور به کووید ۱۹ مبتلا شده اند. از این میان، تنها ۷۵۳ نفر جان خود را از دست داده اند.

رعب آورترین میراث کرونا در بدن بهبود یافتگان/ تاپ نیوز

آسیب های مغزی ناشی از ویروس کرونا

پیش‌تر محققان دانشگاه آکسفورد انگلیس نیز پس از تحقیقات گسترده اعلام کردند: فراتر از مشکلات جسمانی، یک خطر دیگر که بهبود یافتگان از کووید ۱۹ را تهدید می‌کند، ابتلا به اختلالات روانی است. یک تحقیق که بر روی بیش از ۶۲ هزار بیمار مبتلا به کرونا پس از بهبودی انجام گرفته است، نشان می‌دهد این افراد به شدت در معرض ابتلا به اختلالات روانی قرار دارند.

محققان مشاهده کردند یک نفر در هر ۱۶ بهبود یافته کرونایی که پیش‌تر هیچ سابقه بیماری روانی نداشته است، یک تا سه ماه پس از ابتلا به کرونا به اختلالات روانی دچار شده است. تحقیقات نشان داد این میزان ابتلا به اختلالات روانی دو برابر میزانی است که متخصصان قبلا پیش‌بینی می‌کردند.

محققان انگلیسی می‌گویند بیمارانی که شرایط وخیمی داشته و در بیمارستان بستری شده اند نسبت به بیمارانی که علائم خفیف تری داشتند، بیشتر در معرض ابتلا به اختلالات روانی قرار دارند. اختلالات مرتبط با اضطراب و نگرانی یکی از موارد شایع در میان بهبود یافتگان است. با این حال، افسردگی، بی خوابی، زوال عقل و جنون نیز در میان بهبود یافتگان مشاهد شده است. این تحقیقات همچنین نشان داد کسانی که در گذشته سابقه بیماری روانی داشته اند به طور میانگین از انسان‌های معمولی بیشتر به ویروس کرونا مبتلا شده اند.

محققان اعلام کردند بیماران مبتلا به کرونا اگر پس از بهبودی شاهد نگرانی و اضطراب، احساس ناخوشی، بی خوابی و یا کاهش قدرت حافظه شدند سریعاً به یک متخصص مراجعه کنند. متخصصان می‌توانند با روش‌هایی ساده جلوی تشدید حال بیمار را بگیرند.


بیشتر بخوانید


همچنین تحقیقات درباره علائم بالینی بهبود یافتگان از کرونا نشان می‌دهد دو علامت شامل خستگی و ضعف و مه مغزی (اختلالات فکری) حتی پس از بهبودی نیز در آن‌ها مشاهده می‌شود. پزشکان می‌گویند ضعف به طور گسترده در میان بهبود یافتگان از کووید ۱۹ دیده می‌شود. همچنین سندرم خستگی مزمن یکی از رایج‌ترین مواردی است که بهبود یافتگان همواره از آن شکایت می‌کنند. مه مغزی به حالتی اطلاق می‌شود که فرد دچار اختلالات فکری می‌شود و فرد احساس می‌کند، فرآیند تفکر کردن و یادگیری اش به درستی کار نمی‌کند. حافظه، پردازش اطلاعات، مهارت‌های دیداری و شنیداری و توانایی درک زبانی از جمله مواردی است که در این زمینه دچار اختلال می‌شوند.

رعب آورترین میراث کرونا در بدن بهبود یافتگان/ تاپ نیوز

آسیب های روانی ویروس کرونا

تحقیقات دانشمندان در ایالت نیومکزیکو آمریکا نشان می‌دهد از زمان شیوع ویروس کرونا میزان درخواست برای مراقبت‌های روانی در کودکان و نوجوانان شاهد جهش بوده است. آمار‌ها نشان می‌دهد کودکان و نوجوانان ۳۰ درصد بیشتر از زمان مشابه سال گذشته به دلیل مشکلات روانی به متخصصان رجوع کرده اند.

همچنین تحقیقات بیمارستان نیومکزیکو نشان می‌دهد بیشتر مراجعه کنندگان جوان به دنبال دریافت خدمات روانپزشکی برای درمان مشکلات روانی خود بوده اند. به طور معمول کسانی که مشکلات روانی حادی ندارند با مراجعه به روانشناس مشکلاتشان حل می‌شود و تنها زمانی که شرایط فرد وخیم باشد و مشکلاتش با مشاوره با روانشناس حل نشود، بیماران به روانپزشک معرفی می‌شوند.

کریستینا سوار، روانپزشک کودکان دانشگاه نیومکزیکو در این باره می‌گوید: به طور عمومی ما شاهد نوجوانان زیادی هستیم که با درجات مختلفی از افسردگی مواجه هستند. شاید بتوان برای توصیف این معضل از واژه "تضعیف روحیه" فرد استفاد کرد. انگیزه و انرژی این افراد کاهش یافته است و شرایط روانی خوبی ندارند.

او افزود: ما در تلاشیم استرس و نگرانی این گروه سنی را کاهش داده و آن‌ها را از جنبه روانی درمان کنیم. برخی از این افراد در خطر آسیب به خود (خود زنی) و دیگران هستند. آمار افزایش ۳۰ درصدی برای دریافت خدمات بهداشت روانی تنها گویای بخشی از مشکلات است. ما هم اینک شاهد افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی بستری شدن کودکان و نوجوانان برای درمان مشکلات روانی هستیم.

تحقیقات دانشمندان انگلیسی نیز نشان می‌دهد بیش از ۲۰ درصد مردم علائم ابتلا به افسردگی را گزارش کرده اند. این سطح از شیوع افسردگی در جامعه دو برابر شرایط پیش از وقوع همه‌گیری است.

تحقیقات دانشمندان آلمانی ابعاد دیگری از این موضوع را نمایان می‌کند. یافته‌های این محققان نشان می‌دهد خانواده‌ها به دلیل تعطیلی مدارس و مراکز مراقبت از کودکان (مانند مهد کودک ها) بیشترین آسیب را از جنبه روانی دیده اند.

از زمان شیوع ویروس کرونا، سلامت روانی مادران به شدت تحت تاثیر این موضوع قرار گرفته است. تحقیقات در آلمان نشان داده است در همه گیری ویروس کرونا تفاوتی میان احتمال از دست دادن شغل در زنان شاغل با مردان شاغل وجود ندارد، اما زنان به دلیل اینکه دارای نقش بیشتری در خانواده هستند و وظیفه مراقبت از کودکان برعهده آنهاست، از بسته شدن مدارس و مراکز نگهداری کودکان بیشتر متاثر شده اند.

این امر باعث افزایش استرس و فشار روانی بر آن‌ها شده و در نهایت سلامت روانی مادران را به مخاطره انداخته است. یافته‌های محققان نشان می‌دهد شیوع ویروس کرونا در جامعه سلامت روانی زنان را بسیار بیشتر از مردان تحت تاثیر قرار داده است.

پیش‌تر دانشمندان آمریکایی نیز در تحقیقات خود اثبات کردند، شیوع ویروس کرونا در جامعه با مشکلات روانی و ابتلا به افسردگی رابطه مستقیمی دارد. محققان با بررسی بیش از ۱۰ هزار نفر در سراسر آمریکا به این نتیجه رسیدند که شیوع ویروس کرونا باعث افزایش افسردگی، نگرانی، گرایش به خودکشی و آسیب روانی در افراد بالغ شده است.

محققان می‌گویند ریشه و علت آسیب‌های گسترده روانی به ترس در افراد مربوط می‌شود.

کوین فیتز پاتریک، یکی از محققان این پروژه از دانشگاه آرکانزاس در این رابطه گفت: وجود ترس در افراد به دلیل شیوع ویروس کرونا قابل پیش بینی است. ما در این افراد شاهد ترس به همراه حس آسیب پذیری اجتماعی بودیم که در نتیجه آن آسیب‌های روانی در فرد بروز می‌کند.

او افزود: در مناطقی که شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا و قربانیان این بیماری زیاد بود، میزان ترس در ساکنان آن مناطق بیشتر مشاهده شده است.

براساس شاخص سنجش افسردگی؛ یک سوم افرادی که در این تحقیقات بررسی شدند، دارای افسردگی بودند. این تحقیقات نشان داد افرادی که از لحاظ اجتماعی آسیب پذیرتر هستند مانند زنان، بیکاران و کسانی که امنیت غذایی پایینی دارند، بیشتر دچار علائم افسردگی شده اند. درباره موضوع خودکشی نیز محققان ۱۵ درصد شرکت کنندگان را در لیست افراد بسیار پرخطر که گرایش به خودکشی دارند، دسته بندی کردند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۸ ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
من فقط یکروزبی حال بودم بعدش کاملا حالم خوب بود ولی بعدازدوهفته بی حالی وضعف وافسردگی گرفتم الان نزدیک به دوماهه خوب نشدم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۳ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
به اسم واکسن ویروسی دیگر خطرناکتر از کرونا تزریق خواهند نمود.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۲:۰۴ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
شما هم هی برو بیو کرونا این کار میکنه او کار میکنه خوب چرا این همه استرس وارد می کنین همین جوری ترس داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۸ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
مرگ بر چین.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۰ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
تمام این عوارض حقیقت دارد ..خیلی مواظب باشید...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۵ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
درمان کرونا به انواع روش ها انجام شده اما عده ای نمیخوان انجام بشه همون کسایی که با هدف مشخص کرونا رو غول کردند ضمنا علت مرگ و میر هم معلوم نیست چیه خود الکل به ریه آسیب میزنه چرا نمیگن الکل ریه ها رو ضعیف کرده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
سید محمدامین
۱۵:۲۱ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
بجای این همه استرس وارد کردن به مردم واکسن لعنتی رو بسازین دیگه خسته شدیم بخدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۱ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
چشم هرچه شما بفرمایید...فک می‌کنی خم رنگرزیه!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۶ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
عامو یی جوری گفتی عوارض سنگین زَهلَمَ بردی فک کردی کرونا با یی تریلی ۱۸ چرخ رومون رد میشه اینا ک هیچ کدومش سنگین نبید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۳ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
به فکر معلمان و معیشت آنان باشیم. مگر معلمان در این شرایط در مدارس جان آنان در خطر نیست؟ سالانه چند معلم روستا در جادها جان خود را از دست می دهند.
چرا یک معلم با مدرک دکترا در مدارس روستا با روزی 120 کیلومتر رفت و آمد و یا بیتوته در آنجا باید نصف یک کارشناس در وزارت بهداشت شاغل در مراکز شهر ها حقوق داشته باشند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۳ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
نزدیک هفت ماهه معلمان استراحت کردند و حقوق گرفتند در حالیکه ما با وجود شدت کرونا هر روز به کار گرفتیم و یک روز مرخصی هم با منت به ما میدهند چه رسد به شش هفت ماه، خدا را شکر کنید که شغلتان از اکثر شغلها سبکتر و درآمدتان مثل مابقی شغلهاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۴ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
سلام. سیستم ایمنی بدن با هر چیزی حتی یک خبر رعب آور میتونه ضعیف بشه.
Iran (Islamic Republic of)
مسولین بیخیال
۱۳:۳۹ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
پس چرا علوم پایه پزشکی رو لغو نمیکنید؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۲ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
پس چرا می گید که این قدر از مبتلایان، بهبود یافته و مرخص شده اند. اگر بهبود میابند پس چرا اینهمه مدت با عوارض اش دست به گریبان هستند.

لعنت به کرونا و کسی یا کسانی که اون رو ایجاد کردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۸ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
توکل بخدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۷ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
استرالیایی ها چقد نازک نارنجی اند بیان از ما یادبگیرند. مثل شیر میریم تو دهن کرونا، دو بار و سه بار کرونا می گیریم . ماه ها بستری می شویم. بزرگ و جوان و بچه جلو چشممان از بین میروند. ولی باز کودکانمان را به مدرسه میفرستیم. چون بلد نیستیم بایستیم و بگوییم با این تصمیم مخالفیم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۸ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
ترس بزرگترین ودشمن انسان است . .....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۵ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
طب اسلامی راه و روش مقابله با کرونا و درمان علایم آن را مطرح کرده است .
ولی سیتم بهداشت و درمان به جهت به خطر افتادن منافع مالی شان ، از آزمایش کردن ادعاهای طب اسلامی طفره می روند .
البته اجازه دسترسی مدعیان طب اسلامی به آزمایشگاههای قوی و بی طرف را هم نمی دهند .
Iran (Islamic Republic of)
امان الله
۲۱:۳۵ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
آخه پروفسور بالتازار چرا خزعبل میبافی
اولا طب اسلامی نداریم اون طب ایرانی هست
دوما کرونا ۸ماه هست بوجود اومده به قول خودت طب اسلامی چطوری قبل ترش راه درمانش رو گفته
نکنه منظورت از درمان کرونا با استفاده از تجویز روغن بنفشه توسط آیت الله تبریزیان(پدرطب جمهوری انقلاب اسلامی ایران)میباشد
که آن استاد پس از ارایه این کشف مهم قرن
بخاطر ترور نشدن توسط طب نوین پزشکی متواری شده اند
وکسی از ایشان خبری ندارد
Germany
ناشناس
۱۹:۲۶ ۰۳ آبان ۱۳۹۹
آقای امان الله عزیز ، داروی مورد نظر طب اسلامی پشتوانه علمی داره و توی فارس من نزدیک به 14000 نفر ازش حمایت کردن و جواب گرفتن ، امثال دکتر خادم الحسینی هم هیئت علمی هستن خیلی سر این دارو برای تایید و مجوز گرفتن تلاش کردن اما به ایشون و امثال ایشون مجوز ندادن تا اینکه اخیرا کد اخلاق گرفته .راستی پروفسور جان ، ایا در طول تاریخ فقط کرونا مردم رو به کشتن داده یا بیماریهای همه گیر دیگه ای بوده که اطبای زمانشون تونسته بودن درمانشون کنن ، حالا اون موقع مثل الان اطلاع رسانی به این صورت نبوده ولی در تاریخ ثبت شده. همچنین دنبال خبر طب اسلامی توی همین سایت بگرد و ببین مردم از خواص اون دارویی چه گفتن.
Germany
amir
۱۹:۳۲ ۰۳ آبان ۱۳۹۹
راستی پروفسور جان ، اگه نگاهی به تاریخ بندازی متوجه میشی هر منطقه ای ، درمان های سنتی خودش رو داشته و گاها ثبت شده ، طب اسلامی نداریم اما طب ایرانی ، طب سوزنی چینی ، طب سنتی سرخپوستی و خیلی چیزهای دیگه داریم اما پیامبر و امام معصوم که اومدن هیچ توصیه بهداشتی نداشتن ؟ اهان توی قران مگه والتین و زیتون نداریم؟ یا خواص عسل در قران ؟ کمی التماس تفکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۹ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
خوب حالا لاباابن خبر، چه کاری ازدست مابرمیاد!!؟
Poland
ناشناس
۱۰:۰۸ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
دانشمندانی که هنوز ویروس را نمیشناسندچگونه باثرات این ویروس اظهار نظرمیکنند آنهم بااعدادرا باد رصد بسه دیگه آنقدر بمردم استرس وارد نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۳ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
شبکه محترم خبرنگاران جوان
چرا حرفهای ما را منتقل نمی کنید؟
وزارت بهداشت میخواهد برای یک امتحان علوم پایه که خیلی هم مهم نیست، بچه های ما رو از یک شهر قرمز به شهر قرمز دیگر بکشاند.
اگر این تصمیم گیری شامل حال بچه های خودشان هم میشد همین کار را میکردند؟
اگر بچه هایمان که دانشجوی پزشکی هستند خدای نکرده در همین ابتدای راه سخت پزشکی خواندن بیمار شوند، چه کسی پاسخگو است؟
خواهشا شما منتقل کنید.
ما هیچ کسی را نداریم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۸ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
یا الله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۸ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
ای واااااااااااااای
-
ناشناس
۰۹:۳۴ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
الکی دل مردم رو نلرزونید..خواهرمن با شوهر وبچه هاش همه گی کرونا گرفتن وخوب شدن الانم هیچ مشکلی ندارن..هیچ مشکلی نه سرفه نه نفس تنگی و...
Iran (Islamic Republic of)
امید
۱۲:۵۳ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
کرونا یک ویروس هوشمند هزار چهره است بین افراد حتی یک خانواده تاثیرات و عوارض غیر همسان دارند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۹ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
وحشتناکه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۵ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
الیس الله با حکم الحاکمین
آیا خداوند بهترین حکم کنندگان نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۷ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
ای بابا اینقدر نترسونید مارو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۱ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
احسنت ب شما با ایکارا هرکیو گرفته از ترس سکته میزنه بقیه هم روانی میکنن
Iran (Islamic Republic of)
اکبر
۱۲:۰۹ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
سلام دوستان من ضایع نخاعی ام و مادرم هم آسم داره هرو دومون گرفتیم. شکرخدا خوب شدیم. اولا نباید استرس داشته باشی. دوما مالیات زیاد و تغذیه سالم و عسل طبیعی وزنجبیل بهتر ین راهکاره. البته دارو های دکتر هم باید استفاده بشه. یاحق
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۵ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
براي همين طرح ترافيك برقراره و مدارس هم بازه ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
آفرین ،همینو بگو