به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا مهاجری طهرانی، فوق تخصص غدد و متابولیسم و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره ارتباط دیابت و مشکلات قلبی و عروقی اظهار کرد: درمان دیابت در چند سال اخیر در جهان با تغییراتی همراه بوده است. در گذشته فقط به موضوع کنترل قند در بیماری دیابت توجه میشد اما امروزه کاهش ریسک فاکتورهای قلبی و عروقی نیز مدنظر است.
او در حاشیه رویداد اینکرتین سامیت (INCRETIN SUMMIT) که به کوشش شرکت نوو نوردیسک پارس و با حضور نزدیک به هزار نفر از استادان و متخصصان حوزه سلامت داخلی و خارجی به صورت مجازی برگزار شد، افزود: کنترل چربی، فشار خون و موضوع مصرف آسپرین در بیماران دیابتی مورد توجه قرار گرفته است. در کنار این موضوع باید از داروهایی برای بیماران استفاده شود که علاوه بر کنترل قند خون، ریسک ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی را در بیماران دیابتی کاهش دهد.
بیشتر بخوانید
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در حال حاضر دو داروی جدید در درمان بیماران دیابتی در نظر گرفته شده که یکی خوراکی و دیگری به صورت تزریقی است. این داروها در کاهش احتمال مشکلات قلبی و عروقی این بیماران موثر است. نوع تزریقی لیراگلوتاید۱.۸ نام دارد و از جمله داروهایی است که نه فقط قند خون را کاهش میدهند بلکه کاهش چربی، کاهش فشارخون، کاهش دفع آلبومین ادراری و کاهش ریسک ابتلا به مشکلات قلبی را در بیمار مبتلا به دیابت سبب میشوند.
او افزود: داروی دوم، داروی خوراکی امپاگلیفلوزین نام دارد که دفع قند از طریق ادرار را سبب میشود، همچنین کاهش ریسک مشکلات قلبی و عروقی را به همراه دارد و از نارسایی کلیه در بیماران مبتلا به دیابت پیشگیری میکند.
این فوق تخصص غدد و متابولیسم و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: ریسک سکتههای قلبی و عروقی در بیماران مبتلا به دیابت، دو تا چهار برابر بیشتر از افراد عادی است بنابراین توجه به این مسئله در بیماران دیابتی نباید مورد غفلت قرار گیرد. خوشبختانه نمونه داخلی و خارجی هر دو نوع داروی جدید درمان دیابت و موثر در کنترل بیماریهای قلبی و عروقی در کشور موجود است.
انتهای پیام/