به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه روز گذشته در نشست خبری خود از سفر غیر منتظره سوبرامانیام جایشانکار وزیر خارجه هند به ایران خبر داد و گفت که جایشانکار امروز سه شنبه چند ساعتی در تهران توقف داشته و سپس برای نشست وزرای امور خارجه شانگهای به مسکو میرود.
خطیب زاده روابط ایران با هند را چند لایه و عمیق خواند و درباره سفر روزهای گذشته وزیر دفاع هند به تهران هم گفت که ایران سیاست خارجی واحدی دارد که در آن دیپلماسی دفاعی، دیپلماسی فرهنگی، دیپلماسی علمی و دیپلماسی عمومی هر کدام جایگاه خود را دارند و توازن در سیاست خارجی یک اصل برای دیپلماسی ایران است.
او همچنین گفت که ما به دنبال حسن همسایگی با تمامی همسایگان هستیم، یکی از ابعاد همکاری ما مبارزه با تروریسم و تامین امنیت در منطقه است. ایران میخواهد به عنوان یکی از قدرتهای منطقه نقش خود را در متوازنسازی امنیت در منطقه ایفا کند.
این دومین سفر یکی از مقامات عالی رتبه هند به ایران در این هفته است و پیش از این راجنات سینگ وزیر دفاع هند، پس از پایان دیدار سه روزه از روسیه، یکشنبه در سفری اعلام نشده به ایران سفر کرد تا با امیر حاتمی وزیر دفاع ایران دیدار کند. پایگاه اطلاعرسانی وزارت دفاع ایران در این باره گفت که موضوعات منطقهای، دوجانبه و مسائل بینالمللی در دیدار وزرای دفاع ایران و هند مورد بررسی قرار گرفت.
وزیر امور خارجه هند دی ماه سال گذشته بود که برای برگزاری نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و هند، به ایران آمد و با همتای ایرانی خود دیدار کرد، علاوه بر این وزرای خارجه ۲ کشور ایران و هند، آبان و مهر ماه سال گذشته (۱۳۹۸) نیز به ترتیب در باکو و نیویورک با یکدیگر دیدار کرده بودند.
محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان هم در دی ماه گذشته برای شرکت در کنفرانس بین المللی رایسینا به دهلی نو سفر کرده و بار دیگر در کوتاه ترین مدت با همتای هندی خود دیدار کرده بود.
بیشتر بخوانید
طی روزهای گذشته در دستگاه دیپلماسی کشورمان شاهد افزایش رفتوآمدها بودیم و وزیر خارجه کشورمان روز گذشته هم در تهران میزبان «ایگنازیو کاسیس» همتای سوئیسی خود بود و در مورد آخرین تحولات روابط دوجانبه، منطقهای و بین المللی شامل موضوعات و مسائل مرتبط با سوریه، یمن، روابط تجاری میان دو کشور، کانال مالی سوئیس، برجام و سیاستهای خصمانه ایالات متحده آمریکا در راستای خرابکاری در روابط عادی سیاسی و اقتصاد خارجی ایران گفتوگو و تبادل نظر کردند.
حسن هانی زاده کارشناس مسائل بین الملل در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، معتقد است که هند یکی از کشورهای تاثیرگذار در شرق آسیاست که روابط اقتصادی و سیاسی گسترده ای با جمهوری اسلامی ایران دارد. او سفر مقام هندی را در چارچوب روابط رو به رشد تهران و دهلی نو قابل تجزیه و تحلیل دانست و گفت که مسئله حضور هندوستان و سرمایهگذاری این کشور در حوزه کشتیرانی و بندر چابهار می تواند یک نوع هم افزایی در روابط اقتصادی ایران و هند ایجاد کند.
این کارشناس مسائل بین الملل بر این باور است که هند نیز ایران را یک کشور همسایه نزدیک خود محسوب میکند و به خوبی میداند که تهران نقش مهمی در طرحهای ارتباطی هند که از طریق پروژه بندر چابهار و کریدور بین المللی حمل و نقل شمال و جنوب تامین میشوند، ایفا میکند، البته موضوعی که بر اهمیت این سفر اضافه میکند این است که هند میتواند در سطح بسیار بالایی در بندر چابهار سرمایه گذاری کند و تاثیر زیادی در گسترش روابط بین ایران و کشورهای شرق آسیا داشته باشد.
هانی زاده میگوید که روابط ایران و هند در آینده می تواند موجب شکلگیری بلوک اقتصادی بین ایران، هند و سایر کشورهای شرق آسیا شود، لذا این سفر پیامدهای مثبتی در دو حوزه سیاسی و اقتصادی برای دو کشور داشته باشد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
کشورهای افریقایی باشد
برای تجارت .توریست وووو
سعی کنید به اروپا یا امریکای شمالی بیایید
لااقل همراه درس
شاید کاری در رستورانها بدست اوردید
و همچینن با چین
اگر با این دو کشور قرارداد های تجاری .توریستی وووو ببندیم
برای رشد اقتصادمان کافی است
بخاطر جمعیت شون
منتظر نتیجه انتخابات آمریکا موندند
اما اگر تعلل کنند ممکنه کل چابهار که هیچ، اسیای میانه و اوراسیا رو به چین ببازند