به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، ماهها از شیوع کرونا در کشور و مجازی شدن آموزشها در مقاطع مختلف تحصیلی میگذرد و همچنان با توجه به افزایش آمارهای ابتلا به کرونا و درگیری با این ویروس منحوس در سراسر کشور، برخلاف ادها و دستورات مطرح شده در چند روز گذشته، نهایتا تصمیم بر این شد که سال تحصیلی جدید نیز چون گذشته به شکل مجازی و با استفاده از برنامه آموزشی شاد آغاز شود.
اما در این میان، هزینه سرسامآور استفاده از اینترنت جهت فراگیری آموزشها، به خصوص برای خانوادههایی که چند فرزند دانش آموز یا دانشجو در خانه دارند، به معظلی بزرگ تبدیل شده بود که بسیاری از خانوادهها از پرداخت آن به طور مداوم عاجز بوده و به عنوان وظیفهای که مقامات مربوطه در برابر آن مسئول هستند انتظار داشتند اقدامی در این راستا صورت بگیرد.
بیشتر بخوانید
بنا بر گفته محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در ۳ ماه آخر سال تحصیلی گذشته نیز بسته ۲۰ گیگابایتی اینترنت رایگان به ۶۰۰ هزار نفر از معلمین کشور تعلق گرفته بود و امسال نیز دو اقدام اساسی برای اینترنت معلمان صورت گرفت، یکی اتصال همه مدارس در سراسر کشور به شبکه ملی اطلاعات، که در نتیجه استفاده از اینترنت در این شبکه رایگان محاسبه میشودٍ، و دیگری تمدید همان بستههای قبلی اینترنت رایگان برای کادر آموزشی است.
اما از آنجایی که براساس نظرسنجیهای وزیر ارتباطات از دانش آموزان و خانوادهها در چند روز گذشته، بیش از ۷۰ درصد محصلان از برنامه شاد استفاده نمیکنند، این بار این اینترنت تنها به برنامه شاد اختصاص نیافته و به گفته وزیر ارتباطات، سایتها و برنامههای آموزشی دیگر که با این بستهها قابل استفاده هستند تا شنبه آینده اعلام خواهند شد.
البته به نظر نمیرسد این بسته اینترنتی برای دانش آموزان به طور کامل رایگان باشد و با توجه به گفتههای اپراتورها احتمالا دارای تخفیف و ویژگیهای متفاوتی خواهد بود. همچنین دانش آموزانی که از این بستهها استفاده میکنند برای دور بودن از آفات فضای مجازی، به خارج از مطالب مورد تایید آموزش و پرورش، دسترسی ندارند.
بیشتر بخوانید
تلاش برای کم کردن هزینههای اینترنتی که جهت امور آموزشی صرف میشود، از اقدامات مهم وزارت ارتباطات است که تاکنون با همکاری خوبی میان وزارت، اپراتورها و مخابرات صورت میگیرد، و هریک از این نهادها با در نظر گرفتن موقعیت خود به نوعی راه و روشهایی را برای استفاده بهتر دانش آموزان از این فضا معرفی و پیشنهاد میکنند که البته به سود هر دو طرف ارائه دهنده و مصرف کننده باشد.
در ادامه، با یادآوری جمعیت غیرقابل انکار سه و نیم میلیون نفری دانش آموزان که به دلایل مختلف به آموزشهای مجازی و برنامه شاد هیچگونه دسترسی ندارند، و به امید اینکه هرچه سریعتر شاهد اقداماتی از سوی وزارت ارتباطات، آموزش و پرورش و نهاهای مربوطه در جهت بهرهمندسازی این دانش آموزان از آموزشهای مجازی باشیم، به سراغ اقدامات صورت گرفته توسط اپراتورها و پرداختن به موضوع اینترنت دانشجویی میرویم.
اپراتور همراه اول با آغاز سال تحصیلی جدید، علاوه بر اعلام همکاری با وزارت ارتباطات و رایگان سازی کامل برنامه شاد برای مصرف کنندگان، همچنین از ارائه بستههای اینترنتی با تخفیف ویژه و امکان خرید سیمکارتهای مخصوص نوجوان خبر داده و توضیحاتی را نیز در اینباره عنوان نمود که در ادامه به آن میپردازیم.
همراه اول در ارتباط با بستههای اینترنتی اعلام داشت که این بستهها در چند روز آینده با گرفتن کد دستوری خاص که هنوز اعلام نشده ، همراه با تخفیف ویژه آموزشی فعال خواهد شد و دانشآموزان، معلمان و تمامی مشترکین همراه اول میتوانند برای استفاده از سایتها و پلتفرمهای آموزشی از آن بهره ببرند.
این اپراتور همراه همچنین خرید و فعالسازی سیمکارتهای مخصوص نوجوانان را نیز که از شرایط خاصی چون استفاده از اینترنت پاک داخلی برخوردار هستند برای حفظ دانش آموزان از آفات فضای مجازی پیشنهاد داده و غیر این نیز کد دستوری "ستاره مربع" را راهی برای تبدیل اینترنت خط خود به نوع سالم و داخلی آن معرفی کرده تا زمانی که تلفن همراه والدین در دست کودکان است امکان استفاده از اینترنت جز موارد آموزشی را نداشته باشند.
فعالسازی سیمکارت:
برای فعالسازی این سیمکارت کافی است یکی از والدین با در دست داشتن کارت و یا کد فعالسازی سیمکارت، تصویر کارت ملی والد (پدر یا مادر) و تصویر شناسنامه نوجوان به دفاتر همراه اول مراجعه نمایند.
نحوه دریافت کد فعالسازی:
دریافت کد فعالسازی به یکی از طرق زیر به انتخاب کاربر امکانپذیر است:
ارسال پیامک (با ارسال کد ۲۲۰ به شماره ۳۰۰۰۶۸۶۰، کد فعالسازی برای شما پیامک خواهد شد)
کارتهای فعالسازی چاپ شده حاوی کد فعالسازی سیمکارت (توزیع در مدارس یا مراکز علمی)
مراجعه مشترک به دفتر امور مشترکین همراه اول
اپراتور ایرانسل نیز با هدف دسترسی آسان به آموزش آنلاین در شرایط کرونا، امکانات ویژهای را ارائه کرد. این اپراتور هزینه اینترنت استفاده از برنامه شاد را کاملا رایگان اعلام و تأکید کرد مشترکین توجه داشته باشند در زمان استفاده از برنامه شاد، نرم افزار فیلترشکن را بر روی دستگاه خود غیرفعال کنند تا هزینه آنها حتما رایگان محاسبه شود.
این اپراتور نیز مانند همراه اول، روشهایی برای استفاده بهتر دانش آموزان از فضای مجازی پیشنهاد کرد. والدین در صورتی که قصد دارند سیمکارت خود را برای آموزش آنلاین، در اختیار فرزندشان قرار دهند، میتوانند با شمارهگیری کد دستوری #۳*۳*۵۵۵* و یا گزینۀ «تغییر طرح تعرفه» در قسمت «اطلاعات حساب» اپلیکیشن ایرانسل من، دسترسی سیمکارت به اینترنت را برای وبسایتهای مورد تأیید داخلی محدود و برای رفع محدودیت نیز با شمارهگیری کد دستوری #۴*۳*۵۵۵* اقدام کنند.
ایرانسل در پیشنهاد دیگر خود نیز، ارائه سیمکارتهای آموزشی با شرایط ویژهای چون سیمکارتهای انارستان همراه اول را پیشنهاد کرده که خرید آن صرفا صرفاً از طریق مراجعه به صفحۀ سیمکارت آموزشی در فروشگاه اینترنتی ایرانسل به نشانی shop.irancell.ir امکانپذیر است.
روشهای دریافت سیمکارتهای آموزشی و نوجوان تنها به منظور راهنمایی متقاضیان در این زمینه گفته شد اما لازم به ذکر است خرید سیمکارتهای مجزا از والدین برای کودکان خیلی نمیتواند گزینه مناسبی در امر آموزش مجازی باشد و با توجه به شرایط کودک و خانواده ممکن است در مواردی نیز دردسرهای جدیدی ایجاد کند.
این اپراتور همراه آموزش مجازی دانشجویان دانشگاهی و مؤسسات آموزشی دیگر را نیز فراموش نکرده و روشهایی را نیز برای بهرهبری آنان از بستههای اینترنتی در پلتفرمهای آموزش آنلاین مخصوص هر دانشگاهی بیان داشته است. این بستهها به آیپی سامانۀ آموزش آنلاین که در سیستم آموزشی مؤسسۀ محل تحصیل ثبت شده باشند، تعلق میگیرد.
متقاضیان میتوانند درخواست خود را به همراه اطلاعات پلتفرم آموزش مجازی خود (نشانی کامل وبسایت، آیپی عمومی، پورت، پروتکل) در نامهای رسمی به نشانی info@mtnirancell.ir ارسال و یا در فرم موجود در وبسایت ایرانسل بارگذاری کرده و برای هماهنگیهای بعدی، یکی از مسؤولان فنی خود را به ایرانسل معرفی کنند.
با اینهمه، احتمالا در چند روز آینده جرئیات بیشتری از بستههای اینترنتی آموزشی اعلام و مشخص میشود و قطعا بنا بر تفاسیر و تعاریف گفته شده توسط هریک از این نهادها از اقدامات صورت گرفته خود، انتظار میرود این بستههای آموزشی، غافلگیری بزرگی برای محصلان در مقاطع مختلف تحصیلی باشد و به خوبی بتواند هزینههای غیرقابل کنترل استفاده از برنامههای مختلف آموزشی، بارگذاری و بارگیری انواع ویدئو، تصاویر و غیره را تا حد زیادی تقبل و جبران کند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
رایگان نیست
من متاسفانه فروردین ماه بسته ۲۰ گیگ رو موفق نشدم ثبت نام کنم
الان مجدد بسته برای کسانی که ثبت نام کرده بودن فعال شده.
پس تکلیف کسانی که ثبت نام نکرده بودن چی میشه؟
یعنی ما حقی نداریم؟
واقعا وزارت آموزش و پرورش خجالت نمیکشه شده آتش بیار و ضربه به اتحاد ملی؟؟؟؟؟؟؟؟؟
چون ازین به بعد و حتی بعد آموزش های حضوری، مدارس غالبا پیام رسان خارجی دارن و الان بیان اینجا
البته اگر کانال هاشون رو لغو کنین و بگین که بیان تو شاد
تکلیف ما ت استفاده از اینترنت چیه چون گفتن اونایی کا قبلا بهشون اختصاص دادن اینترنت رایگان دوباره تمدید بشه پس ما چکار کنیم
واقعا معلم ها میرن سر کلاس و خیلی زحمت می کشن
من خانم گل و خوبم معلم هست، از همینجا بهت میگم خسته نباشی عزیزم خیلی زحمت میکشی واقعا و خسته نباشید میگم به تو بانوی گلم و دیگر همکاران محترم فرهنگی.
لطفا امکانات فرهنگیان رو بیشتر کنید.
حقوق ها کفاف نمیده
نه وامی نه حقوقی نه امکاناتی
خدا یار و یاورتون باشه
یا علی یا حسین
ما که معلم هستیم و سیم کارت به اسممون نبوده و الان سیم کارت تهیه کردیم به اسم خودمون
تکلیف ما ت استفاده از اینترنت چیه چون گفتن اونایی کا قبلا بهشون اختصاص دادن اینترنت رایگان دوباره تمدید بشه پس ما چکار کنیم
کدام کارمند اداره باید پول اینترنتی که برای خدمت به ارباب رجوعش می دهد می پردازد
در ضمن بحث ها را با هم قاطی نکنید ما کی گفتیم به دانش آموزان و دانشجویان اینترنتی که برای آموزش استفاده می شود داده نشود.
من هم خودم معلم هستم و هم پدر دانش آموز
پس کارمند عزیز خودتون رو با معلم مقایسه نکنید