به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان ، وقتی وارد شهر همدان میشویم بیشک تمام مکانهای تاریخی و جاذبههای دیدنی آن را از نظر میگذرانیم و به دنبال برنامه ریزی برای بازدید از این مکانها هستیم، یکی از این جاذبههای دیدنی گنجنامه همدان است که چه در روز و چه در شب از زیبایی خاصی برخوردار است.
کتیبه یا سنگنوشتههای گنجنامه نوشتههایی از دوران داریوش و خشایارشاه هخامنشی است که بر دل یکی از صخرههای کوه الوند در پنج کیلومتری غرب همدان و در انتهای درهی عباسآباد حک شده است.
این سنگ نوشتهها در جنوب غربی همدان به فاصله پنج کیلومتری محل فعلی شهر، در انتهای دره سرسبز و خرم عباسآباد و در ابتدای مسیر جادهای که همدان را به تویسرکان و غرب کشور مرتبط میسازد و روی یکی از صخرههای الوند واقع شدهاست.
این جاده همان ره کاروان رویی است که در عهد هخامنشیان هم وجود داشته و داریوش و خشایارشا با لشگریان وهمراهان خویش از آن عبور میکردهاند.
از آنجا که این مسیر در عهد هخامنشیان یکی از شعبات اصلی راه باستانی شاهی بوده که از دامنه الوند، هگمتانه (پایتخت تابستانی هخامنشیان) را به بابِل در مرکز میانرودان مرتبط میساخت، از راههای پر رفتوآمدی و امن دوران باستان بهشمار میرفت. بعلاوه این راه به جهت ختم به بابِل، راه مقدسی نیز محسوب میشد. به همین دلیل مکان مناسبی بود تا شاهان این دودمان با ایجاد سنگ نگاشته، باورها و اندیشهها پاکشان و همچنین بزرگی و عظمت نیاکان خود را به رهگذران گوشزد نمایند.
یکی از زیباترین جلوههای طبیعتِ همدان، آبشار گنجنامه است که در مجموعه گردشگری گنجنامه قرار گرفته و در تمامی فصول سال، دل از طبیعت گردان و گردشگران میبرد.
این آبشار ۱۲ متری از دره زیبای عباس آباد و گنج نامه میگذرد و در کنار کتیبههای هخامنشی گنجنامه قرار دارد.
گنجنامه یک آبشار دائمی ست؛ البته در فصل زمستان این آبشار به دلیل سرمای هوا یخ میزند و آن زمان است که یخ نوردان به سوی این آبشار میروند.
آبشار گنجنامه در فصول گرم هم مقصد خوبی برای ورزشکاران است؛ از تفریحات رایج در فصلهای بهار و تابستان در کنار این آبشار میتوان به سنگ نوردی و آبشار نوردی اشاره کرد.
نام آبشار گنجنامه به عنوان بیستویکمین اثر طبیعی ملی ایران، در فهرست میراث طبیعی ایران ثبت شده است.
انتهای پیام/ف
عااااااااااااااااااالی